Saturday, February 21, 2009

aku nak


Note:
entry ni tak berkenaan dengan sesapa. serius. hanya tentangku. bukan dengan sesaper. even bukan berkenaan dengan dia pun. hanya nukilan aku sendiri.



lately aku macam nak sangat2 get married. damn. tak suka la macam ni. ntah kenapa ntah. suka plak blog hoppingg ke blog-blog orang yang nak melangsungkan perkahwinan http://misi5april2009.blogspot.com/
ada hari tu, aku bangkit tido sampai aku nak lelap semula, aku asyik terpikir hal ni. dia tak sayng aku ker? dia belumbersedia ker? pasal duit? pasal kerjaya dia belum stabil?
aku dah sediakan semua jawapn positif ntuk semua soalan di atas. tunggu masa jer dibentangkan di Dewan Hubungan kami. aku tanya opismate aku lak. kalau gaji laki bini rm4000 jer, boleh survive tak? dia kata boleh. aku pon rasa boleh.
aku tanya kawan aku, kaalu aku jer pi meminang dia boleh? jangan jatuhkan maruah ko. ok.
aku sms dia ckp pasal kawin. senyap. alamak, dia tak suka atau dia marah?
balik kampung. mak beli almari baru. set Vantage dia semua dalm tu. mak cakap, semua set Vantage dia dah lengkap, cuma tunggu masa nak pakai time aku kawin je. okey. mak, along lambat lagi nak kawin. dalam ati jer la.
aku bagitau mak pasal dia. pasal kerjaya dia. mak aku paham. aku cakap, ok je kan maka kalau gaji kami byk tu? mak aku senyap je la. erm.
malam tadi tanya dia lagi. dia jawab, bagi i time ek. okey, jgn lama sangat.
oleh itu, aku dah buat keputusan untuk tidak menghadirkan diri ke mana-mana majlis orang bertunang atau pernikahan kawan kawan sepermainan atau sekatil aku. jeles. huh, childish nyer aku. sehingga rasa jeles itu hilang, baru aku ok. ok tak? tak ok? pedulik hapa aku. perasaan aku.

No comments: