Sunday, March 1, 2009

Majlis Pertunangan : aku okey!

okey, setelah aku bersolat tenangkan hati, aku decide untuk ke rumah kawan aku, menemani dia di hari pertunangan.




aku sesat, macam biasa. weh, Puchong is not my place. gila punya banyak highway yg aku baru discover. and just becoz f only one mistake (tersalah amek lane) aku terus totally lost sampai kena byk gila tol. berkali-kali. macam celaka. perghhh. sampai gak dalam kul 2.



oh. dia belum berpakaian tunang pon. majlis tahlil lom start. mak andam sesat. no frens with her. only me. i asked her to change. pakai siap2. then, mak andam datang, just terus make up. okey, make up dia teruk (sorry fren). mak andam tu buat shading over. last2, aku touch up dia balik.



3.30ptg, majlis tunang start. okey, siap ada pelamin. si lelaki siap pakai baju melayu. hantaran sangat2 cantik, cam org nak kawin. hihihi. nice. pas siap semua, sesi bergambar. lelaki pon kena disarungkan cincin oleh abg ipar kawan aku tuh. oh oh, kalau uwan aku, jangan harap lelaki boleh masuk umah. sila duk di luar umah yer. masuk hanya apabila ada hal yang memerlukan clarification dari empunya badan. lain-lain, out u go!



penatnya tunggu dia siap bergambar (sebab aku dah lapar bangat). so, aku makan dulu. huhuhu... then, kul 5, aku gerak balik. wah, balik senang plak. dalam sejam aku sampai umah.



note:

takder perasaan jeles yang timbul time tengok dia bertunang. alhmdulillah. rasa happy for her, sebab akhirnya dia dpat orang yang matang (kot) dan menyayangi dia (so obvious). rasa sedih, sebab mak dia takder, akak dia kat kampung. kalau aku, aku perlukan semua ahli keluarga aku. harus! kalau tak, aku tak mau bertunang! Allah Maha Besar, ada sebab dia lambatkan jodoh aku, kan??

No comments: