Wednesday, September 23, 2009

cerita cinta #5

erm. tahun ke tujuh raya as his awek. dan sedihnya masih belum nampak batang hidung dia untuk menjenguk ke kg aku. sebelum2 ni tak sedih pun. tapi thn ni rasa sangat. entahla. balik kg, bukan tak biasa di aju dengan pertanyaan 'tak bawak balik si dia ke?'.. tapi thn ni kerap sgt. dan bertambah tersayat bila mak n engku sendiri tanya. mak ckp, tak minta kawin skang pun, sekadar jumpa berkenalan, apa salahnya. aku dah tak tau nak cover apa. dan aku tak tau apa sebab dia liat sagt nak dtg. mak dah bagi kata putus sebenarnya.'jodoh anak-anak mak ayah boleh tentukan tanpa persetujuan anak2'. mak aii. memangla betul. tapi mak tak pernah cakap macam tu. and its make me scary. ayat 'selagi tak jumpa mak ayah, mak masih boleh terima orang lain'betul2 buat aku gabra.'kalau betul2 serius, dtg jumpa mak n engku'..
aku text dia. dia senyap. aduhai. apa nak jadi ni. entahla. aku dah jumpa family dia banyak kali. dia? tlongla jangan main tarik tali mcm ni. aku pon dah malas nak paksa. silence is the best rite now. pandai2 la fikir. aku decide, kalau dia berkeras jugak tak nak dtg jumpa mak engku lagi, thought it should end here. titik. noktah.
'kalau tak datang, means tak serius. kalau tak serius buat apa tunggu lagi..'