Monday, February 15, 2010

cari la dia yang boleh...

bila cakap pasal apa kriteria untuk pilih pasangan, apa nasihat yang kamu akan terima?
pilih la orang sayang kamu lebih dari kamu sayang dia.

cliche.
bukan salah. tapi bila pikir semula, mesti lelaki itu nak jugak cari orangg yang sayang dia lebih.. kan? kata ema, ala, tak payah la bgtau dia.. o, thats mean kita kena tipu each other.
bagi aku, dari pembacaan, dari nasihat yang aku kutip, pilihla pasangan yang:
kita boleh berkomunikasi di hari tua nanti. sebab bila dah tua, semua orang akan sangat cerewet. bila kita boleh berkomunikasi dengan baik, terima nasihat dan memberi pandangan dengan baik, insya Allah kita boleh hiidup bahagia dengan si dia di hari tua nanti..
bila berjumapa dengan lelaki yang boleh buat kerja-kerja rencam mamcam bertukang, mengecat, pasang engsel, betulakn kipas, pilihla dia sebagai pasangan. insya Allah, dia adalah pasangan yang boleh hidup di kala susah dan senang..dan kamu tak perlu cari tukang rencam lagi.. wink. bonus tu beb.