Tuesday, July 26, 2011

Perihal Pelamin Tunang

Bila cerita kat kawan opis yang tak lagi menjadi kawan opis sebab dia dah pindah opis (huh, berbelit-belit la, norhanis) yang saya bertunang ada pelamin. ni reaksi dia? what? siap pelamin? awak suh la bakal tunang awak datang pakai baju melayu sekali boleh bersanding terus! --> hampeh kamu.




eh, skang trend semua dah ada pelamin la. isk. memula memang tak mahu ada pelamin, sebab rasa eh, over pulak nak bertunang siap ada pelamin macam orang nak nikah terus. haha. tapi mengenangkan, i bertunang lama tau, setahun. jadi, angan-angan nak nikah duk bersanding atas pelamin lagi setahun. jadi, kena realisasikan dulu masa bertunang. sorang pun sorang la. dapat gak menglamerkan diri. huhu. jadi kena la ambik pelamin yang tak la grand dan amat sederhana--> budget pelamin sebenarnya.




ok, biasanya orang bertunang tidak la duduk atas kerusi kan? biasanya, ok. biasanya si petunang (eh, ada ke perkataan ni) duk bersimpuh ayu kan. tapi saya tak mahu duk bersimpuh ayu atas pelamin. sya nak duduk atas kerusi. sebab terasa kalau saya duk bersimpuh, nanti kaki kebas. bila kaki dah semut-semut, ouch, nanti muka menggerenyet. isk. buruk. tambah lagi, untuk saya yang tak berapa nak ada perut kempis ala Hanis Zulaika atau Fatin Liyana yang comel tu, saya risau nanti kelemakan saya ternampak walau dah pakai girdle. huhu. risau ni. risau. walau dah ber sit up, dapatla surut sikit je. adeih. benci plak. takkan nak buat sit up 600 sehari macam Yuri SNSD kot.








oleh itu, kenalah duduk atas kerusi, agar sopan dan nampak slim. eceh ceh. plus, senang sikit FMIL nak duduk sebelah sarung cincin~~senyum gatal. hahaha...








pelamin saya mendapat tajaan berbayar dari Butik Ratu Sehari, Jerantut. klik la untuk ke FB empunya butik. actually, tuan punya butik lelaki, ok. sian plak tengok ada yang ber 'sis' dan ber 'kakak' ngan owner nya. empunya butik tu bekas pakcik saya. pelamin nya cantik-cantik dan affordable. saya ambil pelamin bertunang yang macam di bawah. tapi tema biru. saya pun tak sure kat mana yang akan dibirukan nanti. saya minta bunga pun tukar biru. dan juga kertas panel kat belakang. ok lah tu. minimal biru. sebab saya akan berbaju biru. kang hilang pula si petunang di sebalik pelamin sendiri. hehe.








ok tak?

7 comments:

Azrai said...

Cantiknya pelamin. Ok utnk bertunnag. tak over.

ada ker istilah bekas pakcik? camner hubungan tu?

hanys said...

Err bekas pakcik sebab dia dh bercerai ngan makcik sy.. So bekas pakcik la kn?

Cik Lijah said...

ok jek ade mini dais tuu....so, tak pyhla duk dlm bilik kan....(bilik tak kemas pon takpe...kih3...)

tak over pon...ok jek....asal sesuai bajet...and practical...semua org dpt tgk si petunang...hehe

hanys said...

Uihh.. Mak kita semangat tau. Bilik pun dia nk hias jugak. Yg kuar duitnya kita. Adeh. Anak sulung. Majlis sulung keluarga.. :-)

Cik Lijah said...

hehe...smala kite hany....anak sulung jgk...kena kuar duit sndiri utk majlis...huhu

tp ibu abah kite agak blurr sbb ni 1st majlis...hehe..so, best pe kalo parents da smgt....

takpela...yg penting dpt gembirakan hati mereka kan..(^^)

hanys said...

betul2.. layan kan jeee sementara masih ad awaktu kan.. ;)

Mizz Ryn said...

hye hanys ... ryn pun br je dlm blogging ni .. awk de mse jenguk2 la kt ek ... pelamin tunang mmg trend skrg .. sbb x perlu la bersesak duk dlm bilik .. pe pun pelamin td mmg sesuai ..