Monday, August 8, 2011

Hantaran: Rencah + Remeh

macam yang saya pernah pukul canang dulu, saya nak buat hantaran tunang saya sesimple yang macam ni. Ini saya petik dari blog untuk hantaran kahwin tau. tapi saya ambil persona color biru. dan saya tak pakai la fresh flower. dan pinggan Ikea. hehe. nanti pinggan tu tak dapat jadi hak kami lagi. hehe lagi~ jahat.
ini pinggan dari KK Home Deco. kalau tak tengok harga, saya rasa pinggan ni harga RM12-RM15 sebab beratnya Ya Rabbi. tak macam pinggan harga err.. nak kena bagitau ke eh? RM7.90. hahaha. kan dah kantoi bukan RM15. murah je. budget RM10, tapi dapat murah, siap dapat diskaun. seronok!
ini hiasan pokok krismas, kata kakak opis saya. hehe. lantaklah, asalkan ada sedikit hiasan atas barang. kang mak bising suh tambah hiasan mengarut lain. phewww~~ tak mahu i.







oh, hantaran mahu tiru tu pakai fresh flower, i pakai Bunga Ribbon je lah. mahal tau sekuntum, RM4.80. huh. kalau letak dalam pinggan 3 kuntum, 9x3= 27 kuntumxrm5 =berapa? beratus tau.. isk, sayang duit i cari siang dan malam. nanti bukan pakai pun letak kat kepala. abih-abih buat hiasan. bila dah ada sawang, terus buang je. tak taulah kot en Bakal Tunang emosional terlebih letak dalam bilik untuk nikah pulak nanti~~ aww romatis nya u. huhu.





hasilnya? tunggulah lepas 18 sept 2011 nanti. malu plak nak letak gambar demo yang tak seberapa tu. kot gambar dari OP nanti nampak vogue dari kamera Galaxy S i ni..





4 comments:

K.I.N.A said...

hai hanys..kina dari kuantan..;)..
pahang jugak ke? kat mana? kina link hanys ok..

hanys said...

Okey.. Hanys dr jerantut.. Susah sket nk cr butik kt jtut. Tp hanys duk kl:-). Ulang alik nk uruskn e day pas raya ni. Kina msti bdebar nk kawin kn..

Miss Sunshine said...

pinggan tu berat sangat ke... mcm suke pulak b2b punye idea nak guna pinggan putih.. ^_^

hanys said...

hana.berat. memang berat. memang tak sangka harrga dia affordable untk beli byk..