Tuesday, August 23, 2011

Perihal Make Up

mari bercakap tentang make up. bertunang dengan ada pelamin, mestilah kena ada make up yang cantik juga kan? takkan ler nak make up sendiri. risau dengan make up sebenarnya. yala, saya ni pemakai kaca mata dari darjah empat. tapi tak la sampai 1000 power nya. both kanan dan kri 300. tak lah banyak. tapi, kalau nak dengar orang bercakap jelas dan fokus, kenalah pakai spek. kalau tak ,ke laut jugaklah butiran orang tu. tapi taklah samapi kena bawak spek masuk bilik air, kot takut tak nampak apa yang perlu nampak. haha. tak juga sampai kena pakai time tidur, takut tak nampak mimpi. haha. serius, ada kawan time sekolah pakai spek mata, reason: nanti bila mimpi tak nampak jelas. eh, betul juga. tapi saya nampak je mimpi jelas, mimpi Hyo yeon, siap peluk cium pipi lagi. ops, Hyo Yeon dari SNSD itu wanita cantik, ok.




macam pelamin semoga anganku tak musnah tu di taja secara berbayar dari Butik Ratu Sehari, Jerantut tanah tumpah air ketuban mak saya, make up pun bundle jugak la. takutnya lah kalau kalau hasil tak memuaskan hati. takuut sangat. kalau saya tak puas hati, nak buat macam mana? padam balik, tenyeh make up sendiri ke? boleh gitu? pastu pakai spek. wah, serupa macam nak pegi kerja je. beza, letak eye shadow color biru banyak-banyak sampai FMIL tekejut. ops.




please, semoga hasilnya tidak mengecewakan. kat bawah ni salah satu hasil make up. okey ke tak? honestly, kat Jerantut ni bukan senang nak cari make up sehandal yang kat KL. ada satu butik tu, memang semua mak-mak kata cantik. bila saya tengok gambar otw nak naik ke butik tu, ewww~ semua pakat letak bedak sama color. no shading. takder pun yg ikut tone color kulit pengantin tu. takut i~~ terus i lari pergi Butik Ratu Sehari.




berkenaan dengan hal mata dan spek. saya mahu cari lens yang boleh besarkan mata tu la.. okey tak? pakai coklat atau hazel? eceh, ceh.. over kau norhanis. pakai biru la, terus FMIL ragu-ragu nak sarung cincin tunang nanti. hah, padan muka.




No comments: