Monday, October 31, 2011

Fitrst Time tagged by Azilsah


So I have been tagged by Azilsah and I need to complete it!


TERMS & CONDITIONS:


1.You must post these rules.


2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.


3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.


4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post


5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER


6.No tag back!


7.No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people


11 Things About Me


1. I’m so addicted to Korean stuff. The Kdrama, Kpop. I even go to Korea, last June 2011. Sangat best dan sangat seronok. I wish I could go again~


2. I love So Nyuh Shi Dae (SNSD) a lot. So much. Boleh hafal hampir semua lagu diorang. Haih. Even my fiance tersenyum bila saya nyanyi sensorang. Nge~


3. Anak sulung dari empat adik beradik yang berbagai kerenah. And so proud to be their BIG sister.


4. Kenal fiance sejak umur 13 tahun, hari pertama mendaftar belajar. Dia jadi ajk, sebab dia tua setahun. Tapi get close bila dia dah keluar dari sekolah. Dan bercinta sejak masuk matrik UIA.lama kan?


5. saya nak family saya juga rasa tempat best yang saya pernah pergi. Jadi, saya suka pergi jalan berkali-kali.


6. Saya suka memasak benda yang saya suka makan. Yum yum.


7. Saya suka baca buku. Dan buku-buku kat rumah pahang dan KL ni boleh bukak kedai buku la.


8. I love my bestfriend whom I befriend since 13 years old. No word could describe it.


9. I love travel a lot. Tapi duit tak la mengizinkan sangat. Kalaulah boleh travel secara percuma. Ada sesape nak support? Hehe.


10. My sister akan kahwin duu. Wah. Langkah bendul ni. Tapi saya okey je walau at first rasa sedih juga. Tapi sangat happy dapat tolong persiapan dia yang sangat penat!


11. I love creative things. Tapi saya tak kreatip sangat.. ni tengah addict dengan bunga tissue. Owh! I owe reader the tutorial. Nge~


Dan soklan dari Host. malunya nak jawab soklan.



11 Questions for you;


1. When was your first date?


1 July 2002. Heeee~Lama tak?


2. What did you do on your date?.


Tunggu kawan kat PUDU yang sesat naik STAR. Then tengok makcik yang dah arwah kat HUKM.


3. Where is your dream vacation?


Jalan jalan dengan dengan si dia di tepian pantai. Cherating, Chenang or pantai di Sabah.


4. Will you go there for your honeymoon?


Definitely!


5. Why do you love him?


I don’t know. Haha. Respect is the keyword.


6. What makes your relationship stay strong?


Give and take. Sabar antara satu sama lain. Respect.


7. Tell about your best friend.


Dah kawan sejak umur 13 tahun. Sabar dan tabah dengan saya. Orang pertama yang saya agreed jadi Made of Honor untuk 3 hari 3 malam. Love her damn a lot.


8. Will you cry on your akad nikah or have you cried?


I will~. Hahaha.. definitely.


9. What color suits you most?


Merah belacan, I guess. Rasa cun je.


10. Do you like junk-food?


Errm. Suka kot.


11. What is different between you and your partner (other than gender)


I love Kpop, he definetly NOT.


Saya anak sulung, dia bongsu.



Finally done!



11 soklan untuk di tagged. Mixed Bahasa melayu boleh? Memperkasakan bahasa Melayu~



1. Kat mana jumpa BF/tunang/suami?


2. Macam mana perasaan first time jumpa bakal mentua?


3. Cincin kahwin pilihan; emas putih atau kuning?


4. Pernah ada orang cuba masuk line lepas ada ikatan pertunangan/ perkahwinan tak?


5. Apa komen pasal Kpop?


6. Will/ have you ever invite your enemy on your wedding?


7. Pernah pergi travel dengan partner tak?


8. Will you ever go for backpack travelling?


9. Hantaran tunang/ perkahwinan buat sendiri atau tempah?


10. Sepanjang bercinta pernah ada ujian terhebat tak?


11. Is he your mr right?



saya nak tag ; Haida, cikceciter, ciksitihajar, ratuzazaa, cukyangb, ciknia, ciknaa, fira, Yaty, tiqahmisdarLink dan Hana.


tau semua B2B ni busy sangat... kala-kala rilex, jawablah ek..

6 comments:

CikNaa said...

cane nak jawab ni along? xde private page ke? hoho.. malu2 ;p

aZilsah said...

hehehehehe. thanks sbb sudi buat. lamanyaaaaaaa bercinta! insyaAllah xlama lagi akan bersatu jgk :)

aNNor said...

nanti saya jawab k..huhuu

chezaza said...

i've try to answer... he3

hanys said...

Naa.. Buat kt page naa la.. Br syok.. Hrhe.

hanys said...

Azilsah~ excited kna tagged.. Doakn kami ye...
Annor n chezazaa~ komawo... Nnt kita main tag lagi.. Hehe