Thursday, October 6, 2011

Tarikh nikah


Assalamualaikum, all B2B, followers and silent readers..




Ramai sangat yang Tanya tentang majlis kami ni. Huhu.



Mood untuk buat persiapan kahwin belum ada.. tarikh nikah pun kami tak bincang lagi. bagi penat buat preparation bertunang lega dulu. Huhu.



Eh, sebut tarikh nikah, tengah berkira –kira juga, nak lepas raya atau sebelum bulan puasa?



Kalau sebelum bulan puasa, nanti kena gaduh dah nak raya mana. Haha. Which i’m sure 100% will be at his home. Huhu. Kena prepare duit raya untuk semua anak buah dan sepupu sepapat yang layak dapat duit raya. Phew. Dan dapat juga pakai baju sutera hadiah hantaran unutk raya. Hehe. Jimat kos saya. Dah boleh beraya sakan dan happy sebab dah bersuami bila berpuasa dan beraya. Tapi sian mak saya sensorang nanti bila na buat kuih raya. Huhu. Tapi mak pun nak saya kahwin sebelum puasa.




Kalau selepas raya, off course raya saya tak meriah sebab pening nak settlekan hal kahwin yang belum setel. Meroyan dah kot. Tapi boleh bagi kad kahwin masa raya. Ngeh. Ada banyak masa sikit unutk kuruskan badan lagi. hohoho. Dan banyak masa untuk kumpul duit lagi. tapi kata mak, barang-barang mesti naik harga lepas raya. Huhu.







Ottoke?




Tunggulah orang-orang tua buat keputusan.




Sekarang tengah sibuk pula nak buat persiapan kahwin adik (please read, my liltle sis kawin dulu before i tau, but i tak kesah). Sibuk jugak nak mengendeng hal kad kahwin dia. Haha. Saja nak survey. Tapi malas pula hari ni nak ikut. Biaq dia pi ngan bakal suami dia (pleas read again, dia tak bertunang, jadi tiada istilah tunang untuk BF dia, haha).

No comments: