Sunday, November 13, 2011

Hunting DIY's stuff

Akhirnya siap juga bunga telur untuk pahar ain ni. Dapat seratus. Puas hati. Pedih juga jari memegang dawai dan pegang kuat2 untuk bg kukuh.
Semalam ada juga cuba buat bunga telur ikut warna tema langsung. Pasal bagaimana color theme dibuat nnt sy cite. Huhu.
Pakai ketas crepe color hijau gelap.. Terasa malap pulak colornya.. Itu je hijau yg jumpa kt kedai kawin tu.
Jadi, jadi, jadi hari ni gerak seawal boleh ke masjid jamek untuk ke kedai bunga ribbon. Banyak nak hunting ni;
Mainly nak beli paper bag color idaman- hijau pastel. Suka sangat. Takutnya habis. Jadi nak beli cepat2. Hehe.
Kemudian nak je beli terus woven bag untuk akad dan juga beg bunjut untuk sweets.
Plus, nk beli ribbon hijau, crepe hijau or kuning cair, manik jurai, n kertas felt. Kat situ ketas felt besar saiznya rm2.80 je. Kedai kawin kat subang ni besar tapak tangan je dah rm 3.50. Adoi. Nk tengok juga ada button besar rak. Dan juga cari kain color2 pastel. Nak buat DIY next. Boleh teka apa? Hehe.
Published with Blogger-droid v1.7.4

3 comments:

FarEast said...

Saalm kenalan... faiz baru jew follow....

anyway sebelum nie silent reader jew...

bunga tisu paper / creepe paper 2 mmg cute sgt.. dah jadi mcm trend dah skung nie.. faiz pun ade buat.. tapi PUAN BESAR AKA mama x approve.. huhuhuhu

happy hunting n DIYing...

http://mylifemytreasure-noorfaizah.blogspot.com/

sarahhernyzar said...

as'salam anis, it's just my 2 cents to gv u an idea. kaler hijau tu pn cantek. mcm hijau lumut gitu. tp cuba mix kan dgn kaler terang. means ada 2 tone for bunga pahar. mcm kalau nk mix dgn kuning or oren peach or pink or blue mmg naik terus warnanya. x de la nmpk malap. hehe. just my 2 cents :)

hanys said...

Tula.. Ari tu dah beli color kuning cair.. Tp tk buat lg. Mood tiba2 hilang...