Monday, January 9, 2012

Berdebar – episod jawapan

Its been a while. Huk huk. Ada sesiapa yang rindu? Huhu.




Dari hari Selasa, ke tidakbest an melanda diri secara berterusan. Menyebabkan air mata berterusan tak kering. Sampai kena tekanan darah rendah. Hate it~




Ingat tak hal berdebar? Sometimes, bila bukan rezeki kita, makanan tu dah dekat dengan lidah, dah nama bukan rezeki kita, tetap boleh terkeluar dari tangan yang besar gedabak cuba memegang makanan tersebut. Eh. Paham? Means, walau dah 80% yakin FMIL agreed, rupanya ada 20% yang membataskan segalanya.




So?




Mama totally not agreed with you all’s punya decision. Mama nak semuanya macam biasa, nikah majlis di Jerantut, next week di KL.




Okey. Air mata dah banjir, walau en tunang masih berkeras nak juga memujuk lagi. Dan dia keep cuba pujuk. Dan mama keep juga cuba pujuk kami nikah lambat sikit supaya ada masa dia buat persiapan. Yes, I understood. He is the only child that she has for the big wedding ceremony. All her wedding dreams will be on him, only. So, kami tak boleh mamandai dah. Bagitau my mom, she actually tak berapa berkenan juga dengan plan untuk akad dulu. Tapi sebab anak dia ni dah guna psikologi terlebih, yang tak lut kat FMIL, nak wat cam ne kan.




saya dah jadi macam bunga ni. layu. dah malas nak kembang balik. huh.



Actually, saya dah memang tak nak buat HIV test hari Khamis tu. dah merajuk. Dah berjauh hati. Dah frust. Rasa nak calling off je. Tapi en tunang nak jugak. Dia nak jugak hantar baju dia pergi tailor. Dia semangat ajak saya pergi wedding festival dan jelajah clearance sale Parkson untuk cari barang hantaran. Saya TAK NAK. Tapi pergi juga akhirnya. Huhu. Sebab dia nak belanja. Tapi dia tak berkenan dengan handbag kat situ. Dia nak cari lain. Heih, cerewet pulak.




FMIL sanggup nak teman kat rumah malam-malam kalau rasa insecure atau takut. Adoi, nak tido dengan FMIL? Kot termimpi nak kahwin kang, tak ke haru? Last, semalam terpaksa juga bermalam di rumah diorang. Segan okey. Tapi dah malas nak bertekak dengan en tunang. Tapi bestnya, saya dapat tengok muka dia sebelum tidor. Pastu nak pergi kerja pun dapat jumpa dia. hihi. Gatal! Dan hari ni dapat bekal sandwich walau saya bangun kul 6.30, mama nya dah pergi kerja pun. Failed! Huk huk.







p/s: sesape rasa nak shopping, Parkson KLANG Parade ada buat ekstrem clearance sale. Tapi, SOGO punya Sale lagi murah. Set comforter mahal. Huh.

No comments: