Friday, January 27, 2012

Pakej All in One - cuci tangan

Assalamualaikum all B2B yang rajin jenguk.. all silent readers..


Mari citer tentang his preparation towards our big day.


jujurnya, saya terasa beban orang lelaki ni sangat berat rupanya.. sigh..~ yalah, mana nak bagi hantaran rm rm kat kita. Paling murah sekarang RM8k. ye, saya lah tu. Pastu kat sebelah dia msti mahu kuar duit kira-kira paling busuk rm15k untuk majlis kan. Tu tak termasuk dengan bayaran tol, gubahan hantaran yang lagi mahal dari isi hantaran, homestay atau hotel, belanja makan malam atau tengahari (ni kalau pengiring sedar diri, boleh lah bayar sendiri), cincin dan gelang yang sekarang bukan berates, tapi beribu semuanya.


Tunang saya anak bongsu dan the only anak yang mama nya akan buat urusan kahwin. Jadi, segala impian perkahwinan akan dihimpunkan di wedding kami. Walau orang tua mahu belanja, kami tak sedap untuk membiarkan orang tua yang membayar semua, kan.


Eh, ni dah masuk cite lain.


Ok his preparations.


Since his side, a.k.a our bertandang akan buat di dewan kami jumpa beberapa wedding planner yang sediakan all in one. All in one tu termasuk:


· Catering


· Meja makan beradap


· Pelamin


· Meja vip


· Meja dan kerusi semua jemputan


· Make up+baju


· Fotografi


· Dj+pa system


· Kek


· Meja hadiah


· Dan semuanya..



Kita Cuma bagi duit ikut rm per pax. Ada yang murah, ada yang mahal gia-gila.


Cuma, kad kita buat lah sendiri dan juga goodies.. semuanya cuci tangan. Hal-hal macam ni ada pros and cons.


Baiknya, memang cuci tangan. From top to toe.


Buruknya, kita maybe tak berkenan dengan make up atau gambar atau apa-apa part dari pakej yang diberi.


Come across majalah Pesona Pengantin dan web site, kami jumpa beberapa vendors yang offer dari Rm12.80 sehingga RM22 per pax, minimum 1000pax:



Seri Mempelai


Eiman Caterings

4 comments:

Shakina Farhan said...

kalau kite puas hati dgn setiap tawaran pakej go on je..senang & rasanye lebih jimat..tp kl tak puas better asing2 supaya takde menyesal di kemudian hari..:)

butterfly said...

lelaki mmg byk kena keluarkan dwet....

bagi pihak perempuan lagi..lepas kahwin punye cerita lagi..

iskk...

Chubby Hanna said...

Assalamualaikum.. jom join ni..

http://amysyghana.blogspot.com/2012/01/ladies-photographer-giveaway.html

hanys said...

Betull. Tu la, make up dorang tak berapa umphhh... Huhu. Tak pe. Part laki, sy let his mum decide the best.. Huhu. Percaya je la.