Sunday, March 18, 2012

14 days to go

Assalamualaikum.



Diam tak diam lagi 14 hari rupanya. Dua minggu.
Insya allah semua preparations dlm keadaan lancar. Cuma kadang kala mood bridezilla turns ON. hihi.
Quick update.
1. Baju bertandang bertukar. Butik mass kassim (have i ever told about the boutique?) rupanya menyediakan baju baru untuk menantu my fmil. Eh. Saya la tu. Dari lite purple jadi pinkish purple. I likeeeeee sangat. Yelah baju fresh. Orang tak.pakai lagi kan. Sape tak nak. Cuma im getting kurus (haha), so baju n kain kena kecik kan sikit.
2. Barang hantaran dah ambik and dah siap. Overall puas hati. Its look refershing. Barang hantaran his side pun dah ambik smalam. Tak suprise langsung sbb kami dah tgk masing masing. Haha. Tapi isi tak letak lagi. Sempat singgung tangan tunang, kata 7 bls 9? Dia kata, memangla. Tapi nape dulang u 11? Hadiah, jawab tunang. Eiii. Btw, Sayang You kat Semua House tu buat hantaran cantik gila. Tak la semahal nilai.
3. Kek kahwin n kek hantaran dah tempah dari kawan ayah di jerantut. Hantaran ambik cup cake dari fondant. Senang nak bawak balik. Kek kawin ambik dua tingkat je. Tak kuasa nak banyak tingkat. Bila sebut hijau, makcik tu senyum. Katanya dah lama orang tak buat hijau.
4. Homestay untuk his side tak buat payment lagi. Tapi dah booking mulut.
5. Biskut askrim dah berjaya dipack kan oleh adik adiku dan adik ipar ku. Ada drama disitu...tetttt.


Merata cari biskut ni. Rupanya belakang rumah tunang ada kedai borong makanan ringan. Rm12 sekilo. Mahal or murah? Tapi ambik se tin dapat rm36. 5kg sekali ngan tin.
6. Plan nak letak drinking water 230ml yang dalam cup tu untuk guest dari kejauhan. Survey survey, ada kedai borong kat subang ni jual rm4 je utuk 24cups. Kat tesco ada juga, untuk jenama Kooler. Tapi limited stock. Skarang tengah berkira kira larat tak saga tu angkut untuk 16box yang mengandungi 400pcs cups tu pulang ke jerantut. Huhu.
7. Jemputan dah selamat di edarkan. By hand. By emel. By pos. By facebook. Alhamdulillah. Rupanya baru sedar, ramainya kenal saya kat opis tu. Tak jemput nnt kecik hati. Jemput nanti terlebih jemputan tak cukup makanan. Camno? Ayah pulak suruh print kad lagi. Katanya saya anak sulung lain jemputannya. Adik hari tu walau first wedding, bukan anak sulung. Haih. Ayahanda.


8. Ada kawan nak spnsor guestbook. Wajar tak lagi 2 weeks, and i havent look at the guesbook yet. Dah wobder girls ni. Jadi ke tudak. Kalau jadi saya ada idea untuk meja guestbook tu.. Sobs.

Lain lain update, ermm lupa dah. Nanti ingat update lagi. Doakan majlis kami berjalan lancar. Doakan saya tak jadi bridezilla.. Hihi.
Published with Blogger-droid v1.7.4

6 comments:

nora saniey said...

wahhh 14 hri je lg?wow xsbr la..bestnya da nk kwen..kte date pon xde lg ni..huhu

Hanys Jehari said...

Takpe.. Date tu sbnarnya urusan Allah... Buat je preps sikit2...

Nur SHILA said...

Hi,sorry ggu kt blog awk.sy terperasan awk da post yg kedai borong kt subang ada jual sea master mineral 230ml tu.boleh sy tau kt area mana ye kedai borong tu?terima kasih.

Hanys Jehari said...

hye shila. sory lambat gila reply.. kat Pasar Segar, depan speedmart 99 ada kedai jual seamaster murah.. :) ni kat subang perdana, area subang airport ye

syu naz said...

Hi. sy ada jual Seamaster 230ml bulat. boleh contact sy 013-3884012 (syu) or FB : Pemborong Air Minuman

art stake mural painting said...

ssalam..nak tanya..biskut tin tu beli kat kedai mna ye?..bole bgi alamat