Friday, March 30, 2012

Nasi Manis untuk santapan

Assalamualaikum.
Lagi dua hari menjelang bertukar status. Update keje semalam.
Kenal nasi manis? Atau wajik?
Di tempat kami ni biasa orang buat nasi manis untuk santapan sambil buat kerja. Dan juga bekal untuk keluarga lelaki. Pagi pagi mak dah kukus pulut 10kg.
Kemudian kerah kami bangun untuk balik kampung buat nasi manis. Nak buatnya basically macam dodol juga. Cuma tak la selama mcm dodol yang dekat 7 jam mengacaunya.


Dah siap pack. Untuk keluarga lelaki kami pack lawa sikit la... Huhu.
Semalam juga men setelkan hal homestay. Stress! Dengan orang buat homestay ni, sesuka hati nak suruh orang keluar kul 1 siap bawak barang keluar time pengantin nak bersanding. Ko pehal?!. Nasib ada solution yang menyediakan homestay siap fully aircord cuma tambah rm50. Huh. Pastu meroyan call ajak bincang.. Sory naik lory.
Mak asik kata, sabar along. Ada penyelesaian nya...
Published with Blogger-droid v1.7.4

2 comments:

BLuRpL3 said...

suka wajik walaupun manis =)

Hanys Jehari said...

Betul betul betul. Walau lekat celah gigi... Hihi