Monday, April 23, 2012

Life After Wedding

Assalamualaikum.
Selamat hari isnin. Liat sungguh nak bangun hari ni. My scond week at new place, my fourth week as a wife.
So far rutin bangun seawal 5.45am masih tak berubah. Bangun buat breakfast; berat or lite. Then mandi n solat. Bersiap, baru kejut hubby dlm kul 6.30. Dia senang.
Mandi n solat n pakai je baju n seluar yang disediakan.
Usai breakfast, dalam kul 7 gerak ke lrt. Balik dia ambil samada di pandan atau kelana jaya.
Apa yang berubah rutin saya? Saya dah pandai bawa bekal ke office.


*bukan bekal hari ini*
And of course sunggih rajin membuat breakfast. Sebab sian hubbyjdg2 saya balik lambat and hewillcooked fir us.so i wil defintely ensure he will eat breakfast that i made myself.
Breakfas hari ini...


He asked me, apa nama breakfast ni yg? I jawab ' from anis with love'. Haha.
Since semalam duk umah mentua, n tak masak mlm, tak ada lah lebihan nasi untuk di goreng.. *alasan*
By the way,
Whenver u are married, i guess, whatever happened at ur office, the pain, struggling, will defintely dissapear when u saw his/her face.
As soon as i got into car, salam, the tiredness flew away.
Ya allah, may this marriage lives forever. Amin.

Published with Blogger-droid v1.7.4

4 comments:

Cik Siti Hajar said...

bestnye org kawen!

nk kawen jgk..
hehehe...

semoga berbahagia selalu..:)

Hanys Jehari said...

Amin... Haha. Alhamdulillah... Cepatla kawin

cha said...

Rajinnya bgn awal masak. I weekend klau tak balik rumah in laws je br i dpt buat breakfast utk hubby. Itupun brunch bkn breakfast haha

Hanys Jehari said...

Bkn apa cha, mlm dh blk lmbt sgt.. Hr furst blk.lmbt sy nangis tau sbb. Sian kat hubby tk mkn lagi.. Surprisely, he cooked for us. Rasa mcm teruknya as wife.. Huhu