Thursday, May 31, 2012

Review; Make Up

Assalamualaikum.
Tak sure la dah review make up ke belum. Ehmm. Untuk my side dah rasanya. Tapi tak pe, saya nak letak both make up kat sini.

saya dengan makeup biasa ke opis.
Untuk majlis jerantut yang make up kan saya adalah Kak Ana which comes along with Butik Ratu Sehari Jerantut. Dia make up kan saya time bertunang juga. I love her sebab dia baik. Saya tak suka dgn mua yang kekwat n demand. I dont care how good u r, tapi kalau kekwat tak ke mana. Eh melalut.
Ok, let see make up dari kak ana.

makeup nikah is more innocent n light. Kak ana bagi saya double eyelashes untuk nampak mata besar. Mata saya kecik. Kalau senyum hilang terus macam mata Rain. Walau Rain tu penah jadi buah hati tapi saya tak nak la mata kecik cam dia walau dia comel. Oh mengarut. Huhu.

make up untuk sanding. Kak ana nak make up semula. Tapi saya suruh dia touch up n upgrade je. Huhu. Sian dia. Actually touch up lagi susah.
Untuk bertandang, honestly saya memang berserah 100% pada mother in law. Saya pun kagum dengan diri sebab langsung tak bossy dengan mil choice. Maybe coz i put my trust on her that she will choose the best.
Yang make up adalah dari butik Mass Kassim. Namanya kak Ain. Tapi bukan kakak pun. Hentam je lah labu.

lepas make up. Belum pakai tudung proper pun.

ni gambar paling close yang ada dalam hp. Ni pun dah petang masa buat photoshoot. Makeupnya style manja sikit. Bulu mata satu je. Jadi mata saya kecik sikit. Macam cina pun ye. Huhu.
Overall i love all the make ups. Both mua really make my day. :-)
Published with Blogger-droid v1.7.4

2 comments:

cha said...

u tak mekap pun dah cantik dear :). mekap lg la cantik. not bad at all

Hanys Jehari said...

Alahai cha... Kembang i bc komen u. Huhu. Tq dear