Thursday, June 7, 2012

Ready your Body

Assalamualaikum.
Its been 2 months and im so eager to get pregnant. Tapi tapi tapi... Kenalah readykan badan dulu.
I admit that my body not ready yet. Sebab? I minum coffee bukan sekali dalam sehari. Boleh capai 3 kali sehari ok.
Pagi breakfast ngan hubby. Otw pi keje i minum black coffee dengan tujuan takkan ngantuk di opis. Dan another waktu petang since ada nescafe free. Itu coffee baru. Another caffeine? Choclate, tea, coke.. Semua ada caffeine.
Dan caffeine sunguh la tidak elok untuk badan jika nak conceive.
Walau tiada bukti kukuh, tapi kadar keguguran untuk yang consume caffeine agak tinggi.
Jadi saya perlahan lahan, tidak secara drastik cut my caffeine consuming. Tengok nescafe free di opis jeling jeling je. Huhu

makan cheese cake dgn black coffee sangat yummy kan? Urgghhh...
Published with Blogger-droid v1.7.4

2 comments:

cha said...

sy juga penggemar nescafe/coffee tegar. husband sy juga. tp skrg suami sy dh berenti minum lepas dinasihatkan oleh doc. i je tak boleh quit lagi T_T

Hanys Jehari said...

Tu la cha... Bith if us tegar. Hubby pun perokok tegar.. Kna berenti slow2...sakit kepala tak dpt sehari...