Tuesday, June 19, 2012

Review ; Photobook Kahwin

Assalamualaikum
Untuk wedding belah jerantut saya memang plan nak buat sendiri photobook.
Saya request dari OP untuk gambar sahaja. Bukan apa, saya nak pilih pic yg saya rasa cantik dan nak tatap pic tu dalam photobook. Kadang kdang pandangan mata op dan kita berbeza.
So, bila macam tu my OP pulangkan duit rm250. 150 untuk album dan 100 untuk editing katanya.
Sehari lepas wedding, OP terus bagi pic. U know what, for me good OP doesnt need all the software photoshop to make the pic look awesome. Yang penting dia tau guna camera yg canggih tu, dengan lighting dan venue. Good op, even railway station pun boleh jadi cantik.
Dan my OP, dengan upah gambar dalm 250, gambar tanpa edit nya cantik sungguh. My atok inlaw pun cakap halus kerja jurugambar ni.
Untuk photobook, i sempat grab groupon, dari Lolliartz rm50 each. I bought two. So jadi seratus.
Hasilnya?

untuk both side. {actually belah laki pon ada. Tapi tak berapa puas sebab pic sikit}
I buat yang 40pages, saize 8.5x11inch.
Hasil kerja Lolliartz?
Pic gelap sikit dari asal. Tapi syukur la tak segelap dari Vprint. Service? Erm. Better than vprint sebab dia akan jawab semua emel. Tapi dapat agak lambat. Sebulan lebih juga. Sebab banyak technical problem.
Then finally i beli juga dari Pixajoy pun dari Groupon sebab for me i have very good experince dari Pixajoy.
Hasilnya?

rm78 lepaa diskaun, i choose 20pages witg larger size, 11x15 inch.
Pics superb. Puas hati. Service bagus. Dalam 6 hari or less u can have ur photobook. I likeee! Semua cuma rm 178.

Total i have 4 photobook untuk wedding:-)
Published with Blogger-droid v1.7.4

6 comments:

anaztasias nora aira said...

waaaaaaaaaah beshnya nak juga ! heheh :)

Hanys Jehari said...

Boleh nora... Tunggu je dr groupob tu.. Mesti byk promo.. :-)

cha said...

wah murahla rm50 each kan cuma i takr ajin nk tgk groupon tu apa yg less kdg dpt email i malas nk tgk boleh? hehe

Hanys Jehari said...

Haha. Cha. Boleh2.. I tgk email kt hp hari2. Kdg2 ada benda yg unexpected murahnya..

sarahhernyzar said...

yang sapa ur OP ? aku pn nk cari OP yang tahu guna benda alah canggih tanpa bnyk editing. yang aku suka mahal kemain owh. x mampu. haha.

Hanys Jehari said...

Pakcik aku je.. Tp tktau la dia nk kuantn ke tk.. Email aku klau ko nk no dia