Friday, June 22, 2012

TTC ; asid folik

Assalamualaikum.
Usaha itu tangga kejayaan. Ingat lagi entry i penah dapt asid folik dari KK Kelana Jaya masa hiv test?
Alhamdulillah beguna sekarang.
Menyedari badan ni walau comel, tapi kita tak tau cukup nutrien ke tak untuk.menerima bakalh khalifah di dalam nya.
Justeru itu... Sudah sepuluh hari {eh cube kira lobang ubat yang dah bolos} i ambek sekali sehari asid folik ni. Benda free kan. Insya allah stock cukup untuk 2 bulan.


Kecik rupanya benda ni. Rasa macam.lekat kat tekak je bila telan. Terpaksa minum air banyak supaya pastikan betul betul trun ke.perut dan badan menerima nutrien sepenuhnya.
Actuallu asid folik bukan jaminan untuk dapat anak. Ia cuma berfungsi menyediakan badan dengan nutrien yang bagus. Plus bila dah conceive doc memang akan bagi asid folik supaya baby dapat nutrien cukup. Ia juga untuk halang brain damage dan masalah lelangit mulut.
Arasso.
Jadi, tolobg doakan kami supaya ada khabar berita yang best awal bulan july ni.
Published with Blogger-droid v1.7.4

No comments: