Monday, July 30, 2012

Addiction ; Etude House

Assalamualaikum.
Terpengaruh dengan cite korea. Beli yg pertama di korea dgn harga 20k won~ rm 60.
Setahun lebih tahan. Pastu untuk spare, cari kat outlet Etude House di Times Square. Rm90, uolls. Tensi i.


Dari kiri atas adalah bb cream yg dibeli di korea. Almost finish. Boleh picit2 lagi.
Kanan atas, new one. Yg ni siap ada collogen. Untuk muda sentiasa. Hihi.
Bawah kanan adalah peeling. Ni beli.dari.korea. Love it to the max. Lepas guna boleh rasa muka pinkish. Hihi.
Then hari tu grab face powder. Wangi meh. Tapi ni kena pakai pas bb cream la. Soft. N thin. N natural. Macam pelakon korea tu. *berangan*

~_~
Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, July 26, 2012

Facebook & Marriage

Assalamualaikum.
Apa kaitan facebook dan perkahwinan? {wah. Ayat skema}.
Bila we all decide to get married, nasihat pertama emak adalah bila dah kahwin nanti, jangan sesedap rasa post semua benda di facebook.
Actually agak terkezut ngan nasihat mak. Sebab mak mana ada facebook. Tengok facebook pun kalau kitorang tunjuk gambar sedara mara di fb.
Kalau ikutkan mak manalah tau apa yang berlaku di fb. Tapi mak banyak membaca akhbar, majalah dan dengar ceramah kat tv. Jadi dia mesti biasa dengar pasal orang asik duk update status yang kurang enak di fb.
Ada yang sweet..cth.
Hubby belanja rantai diamond di Tomoi.
Candle lite dinner di restoren berpusing Menara KL.
Ada yang merenyam. Cth..
Malam jumaat. :-)
Hujan lebat ni. Tapi hubby tak da.
Ada yang negative..cth..
Sakit hati. Kita penat2, mcm2 minta.
In laws datang lagi. Urgh.

Ok. Sorry kalau ada yang tersentap. Tapi status2 di atas boleh bikin macam2 hal. Orang tau apa berlaku dalam rumah tangga kita. Nak share biarlah benda yang general. Pasal dah pregnant ke. Hal2 masak pun boleh cuma janganlah tambah 'hubby kata tak sedap..sedih'. Yang benci kita memang akan bersorak la.
Bila kecik hati ngan hubby, sentap ngan in laws, keep it to urself. Dont open it to fb. Later bila dah berbaik, u'll ashamed to urself. Kalau orang yang dimaksudkan tahu, kan payah nak berdepan nanti.
Biasa dengar juga, sebab fb lah orang bercerai berai. Ironik sungguh.


Hari ni juga baru sedar, status fb semakin kurang di update. Risau terguris hati pihak2 lain. Bila kita berkahwin dengan suami, kita juga 'berkahwin' dengan seluruh family nya.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, July 25, 2012

Rutin Ramadhan

Assalamualaikum.
I feel so sleepy this three days.
Dari isnin pagi bangun 4.30pagi tolong mother in law prepare sahur. She wake up at 4am. But seriously i cant opened my eyes.
Then after sahur we will clean the house. Sidai baju. 6.15 am my mil dah gerak ke opis. And since hubby jaga atok di spital i will drive myself to Lrt KJ. Semua orang terus ke opis kot pas sahur coz parking serius penuh.dan kena parking jauh. Benci. Walau boleh balik kul 5pm, tapi jammed nya ya allah. Kul 6.50 br sampai rumah. Mil dah siap prepare masak. Call tNya nak apa2 ke kalau dapat jejak bazar ramadan, pun tak nak sebab dah bsnyak food.
Imagine selama 5 hari puasa, sekali je berkesempatan masak. Lepas magrib bergegas ke spital tengok atok n bg hubby i makanab sahur. Kul 10 lebih baru gerak balik. Kul 11.30 br dapat baring.
Kira kira, i just sleep 4-5hours only lately.
Jadi...

feel like this.
Hari sabtu nak qada tido. ~_~
P/s; doakan atok hubby kembali sihat ye
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, July 24, 2012

Limited time; Photobook from Pixajoy

Assalamualaikum.


Want this awesome photobook with great service?
Please click here.{http://www.pixajoy.com.my/hot-deals/promosi-ramadhan}.
Kat groupon takdo. Hanya sape subscribe je yang dapat mail.
Sangat limited time.
Dari 23~26hb july je. Cepat! Cepat! Boleh redeem bila2 masa..confirm deliver within 7 days. Tunngu op? Tiga bulan beb.. Huhu.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, July 22, 2012

2nd Ramadhan

Assalamualaikum.
Extremely tired.
From jerantut around 6.30am. Usai subuh. Sebab nak elak jammed {yes, its such hectic start 5pm}. Sebab adik kena balik melaka. Sebab hubby tk nak kena panas mentari.
Sampai umah, tido. Sampai kul 3. Penat. Then masak untuk father in law. Penat-_-. Sayur campur, ikan siskap bakar dan sambal tempe. Rasanya? Hentam sajalah.
Ok. Sekarang dah tak sabar nak berbuka air sejuk.
Bye.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, July 20, 2012

Salam Ramadhan

Assalamualaikum.
Ya Allah. Cepatnya masa berlalu. Setahun yang lalu, masih sibuk mengalat barang barang bertunang. Tahun ni dah menyediakan persiapan ramadhan untuk suami.
Esok dah start puasa. Kalau orang lain berebut nak balik puasa pertama mana, saya dah awal awal bilang tak kisah puasa pertama di rumah suami sebab tau ketiadaan maid buat mil huru hara sikit.
Namun, selepas tiga minggu berkampung di.rumah mil dan hospital, mil menyuruh balik jerantut. Namun masih bilang tak mengapa.
Tapi kuasa Allah. Uwan yang datang untuk check up mata terus dapat buat operate n sekarang stay di rumah kami ditemani mak tersayang sebab esok ada check up lagi. Justeru esok akan balik ke jerantut bersama bonda untuk berbuka di jerantt. Kuasa Allah kan. Dia bagi saya peluang berbuka dengan family saya di awal ramadhan. Tidak la terasa sangat mak dan engku akan ketiadaan kami yang dah berkahwin.
Alhamdulillah.
Alhamdulillah.
Petang ni usai asar terasa syahdu sangat. Sebab baru tersedar dah nak ramadhan. Ramadhan pertama as isteri.
Di opis baru tak macam di opis lama yang bersalaman dan meminta maaf sebelum ramadhan. Dont know who to hug.
*sigh*
Saya minta maaf kalau ada terkasar bahasa selama berblog ni. Atau ada terasa di hati. kisah mungkin sama. Tapi ceritanya tetap berbeza.

SALAM RAMADHAN. Semoga dapat puasa penuh. Amin.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, July 16, 2012

TTC & kucing

Assalamualaikum.
TTC stands for try to conceive. Try to conceive means cuba nak pregnant ok.
Apa kena mengena TTC dan kucing?
untuk yang tak tahu, kucing ada sejenis kuman yang bahaya untuk yang TTC, early stage pregnancy dan untuk baby juga. Lagi lagi air liurnya.

ini GREY. the lovable cat at my mother in law's house. Sangat gebu. Sangat manja. So irrestwistable {eh?}. Dia tak kacau orang makan. Dia akan cari tangan kita untuk usap dia.
Im not fan of cats. Bukan benci. Cuma cuak dengan kuku nya. Tapi GREY bisa runtun hati. Hubby dah pesan jangan main sangat. Nanti susah nak preggy.
Plus kat umah mil tu ada 9 ekor sebenarnya. Tapi dua ekor terpaksa di letakkan di kedai makan. Huhu. Tinggal 7. Tu pun sebab yang 4 ekor tu baru lahir n kecik lagi.
Ada beberapa facts pasal kucing dan pregnancy..google la ye.

oh! Grey.
P.s.Oh grey nape ko kacau aku tido semalam. Berbulu bulu atas badan ku. Siap cium aku. Ceh..dah down with fever. Huhu
Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, July 12, 2012

Adorable Wedding ; Irma & Redza

Assalamualaikum.
For the first time, i amazed and adore celebrity's wedding.


Suka dengan busana irma. Memang betul betul islamik..tudung nikah dan resepsi menutup dada. Ini lah yang betul betul ikhlas tutup aurat {sedih dengan diri sendiri}.
Suka dengan bridemaids irma. Semua tutup aurat dan kemas. Dan cantik.
Dan tetamu juga menghormati majlis dengan menutup aurat.
Kisahnya tak di 'prong pang prong pang' macam awal dan scha. Kisah irma dan redza sangat ikhlas. Orang tua yang berkenan. Jodoh bukan kita pilih tapi Allah. Takda kisah2 nak melamar di propaganza ke. Persiapan ke. Tak ada.
Bertunang. Dengan siapa pun semua tertanya.
Bila dah nikah, im so grateful. They are perfect togather.
Semoga jodohnya sehingga menutup mata. Kalaulah belum kahwin, this wedding really inspire me.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, July 11, 2012

WW ; Oh! bahagia

Assalamualaikum.


Hingga ke hujung nyawa hendakNya.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, July 10, 2012

100

Assalamualaikum.

maafkan kualiti gambar hampas sebab guna hp cokia je ambik gambar tricker di samsung s.
Alhamdulillah.100 hari dah nikah rupanya.. Masih berdua. Masih seronok bergelak ketawa atas kegebuan masing2.
Masih tabah harung bila ada tersentap.
Luv u more n more, hubby. Even after 10 years bercinta baru kawin.
May our loves grow n grow n GROW hubby. Mmuah.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, July 5, 2012

Review; Baju untuk Family

Assalamualaikum.
Family adalah yang terpenting ketika majlis. Tak terbalas jasa mereka ni.
Jadi marilah kita beri mereka sepersalinan baju.
I'm so cheapskate sebab majlis nikah n sanding satu hari yang sama. Jadi hentam baju yang sama whole day. Mana sempat dorang nak tukar baju lain. Huhu.
Ok.

i love this pic a lot. Rasa bahagia dikelilingi adik adik tersayang.
Untuk lelaki; saya beli baju melayu siap di ANIZ Jalan TAR. kedai nya dibarisan ANW, depan traffic lite jaln bunus tu. U can get baju melayu siap berkualiti dengan harga murah. Beli tiga baju melayu untuk ayah, adik dan adik ipar. Rm70 each. Total rm210, dapat free kurta. Memang puas hati. Sampin semua dah ada, guna yang majlis ain dulu. Save!
Untuk ema n ain, beli baju kurung siap. Rm50 je uoalls. Kat kl banyak baju kurung siap yang cantik dan selesa dengan harga rm50 je. Sebab tak sempat nak hantar jahit. Beli kain dah rm25+upah jahit rm35. Dah rm60. Extra rm10 beli tudung. Untuk emak, bagi duit, dia beli sendiri. Beli sama nanti boleh buat team nasyid plak. Huhu. Lagipon mak kan orang penting. Kenalah bagi kelainan sikit.

hampirla jadi team nasyid. Huhu.
Keluarga husband datang dengan tema gold. So lelakinya semua pakai baju melayu gold. Mother in law tempah di Jakel. Murah sebab buat banyak dan ada contact.


Untuk majlis kl, temanya purple. Mother in law sponsor baju melayu dari jakel dan kain untuk perempuan pun dari jakel.

sungguh purple. Dan cantik semuanya.
My advice, kalau ada budget lebih bolehlah nak support entire family; pakcik makcik anak beranak, friends, atok n nenek.
Tapi untuk sederhana, plus bg chance orang untuk melawa, let them beli sendiri ok. Cukuplah untuk ur close family.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, July 4, 2012

WW ; SMILE HENNA

Assalamualsikum.


P.s. Hasil seni husband di ibu jari kaki ku.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, July 2, 2012

PUAN

Assalamualaikum.
Dah isnin..dah petang pun. Dah nak balik pun.
Mengapa ye,
Perempuan lepas kahwin tukar status dari Cik kepada Puan? Lelaki maintain Encik.
Selepas saya kahwin, secara rasmi panggil saya Puan ialah cashier di Juso AU2. Tu pun mungkin dia nampak inai di jari yang masih merah. Blush. Huhu.
Masuk CIMB, orang tak tau pun im married. They thought the inai is just the inai. They even thought im joking. So here i dont get the puan. Haha.
Even bila berinteraksi dengan sesapa pun masih di gelar cik.
Vendors pun ingat belum kahwin.
Puan tu tinggi darjatnya. Bila digelar Puan, sedar diri sudah bersuami. Ada maruah untuk dijaga. Ada mak mentua yang dikenali orang. Ada ipar duai yang mungkin kenal kawan kita.
I love the Puan. PUAN ANIS. hik hik.
K bye. Annyong!
Published with Blogger-droid v1.7.4