Thursday, July 5, 2012

Review; Baju untuk Family

Assalamualaikum.
Family adalah yang terpenting ketika majlis. Tak terbalas jasa mereka ni.
Jadi marilah kita beri mereka sepersalinan baju.
I'm so cheapskate sebab majlis nikah n sanding satu hari yang sama. Jadi hentam baju yang sama whole day. Mana sempat dorang nak tukar baju lain. Huhu.
Ok.

i love this pic a lot. Rasa bahagia dikelilingi adik adik tersayang.
Untuk lelaki; saya beli baju melayu siap di ANIZ Jalan TAR. kedai nya dibarisan ANW, depan traffic lite jaln bunus tu. U can get baju melayu siap berkualiti dengan harga murah. Beli tiga baju melayu untuk ayah, adik dan adik ipar. Rm70 each. Total rm210, dapat free kurta. Memang puas hati. Sampin semua dah ada, guna yang majlis ain dulu. Save!
Untuk ema n ain, beli baju kurung siap. Rm50 je uoalls. Kat kl banyak baju kurung siap yang cantik dan selesa dengan harga rm50 je. Sebab tak sempat nak hantar jahit. Beli kain dah rm25+upah jahit rm35. Dah rm60. Extra rm10 beli tudung. Untuk emak, bagi duit, dia beli sendiri. Beli sama nanti boleh buat team nasyid plak. Huhu. Lagipon mak kan orang penting. Kenalah bagi kelainan sikit.

hampirla jadi team nasyid. Huhu.
Keluarga husband datang dengan tema gold. So lelakinya semua pakai baju melayu gold. Mother in law tempah di Jakel. Murah sebab buat banyak dan ada contact.


Untuk majlis kl, temanya purple. Mother in law sponsor baju melayu dari jakel dan kain untuk perempuan pun dari jakel.

sungguh purple. Dan cantik semuanya.
My advice, kalau ada budget lebih bolehlah nak support entire family; pakcik makcik anak beranak, friends, atok n nenek.
Tapi untuk sederhana, plus bg chance orang untuk melawa, let them beli sendiri ok. Cukuplah untuk ur close family.
Published with Blogger-droid v1.7.4

2 comments:

anaztasias nora aira said...

betul2 family penting kan. rasa puas kalo dpt belikan family baju sama

Anonymous said...

Terhibur rasanya layan blog awak... tahniah atas kupasan menarik dan persembahan ringkas...


Here is my site :: Randolph