Monday, July 16, 2012

TTC & kucing

Assalamualaikum.
TTC stands for try to conceive. Try to conceive means cuba nak pregnant ok.
Apa kena mengena TTC dan kucing?
untuk yang tak tahu, kucing ada sejenis kuman yang bahaya untuk yang TTC, early stage pregnancy dan untuk baby juga. Lagi lagi air liurnya.

ini GREY. the lovable cat at my mother in law's house. Sangat gebu. Sangat manja. So irrestwistable {eh?}. Dia tak kacau orang makan. Dia akan cari tangan kita untuk usap dia.
Im not fan of cats. Bukan benci. Cuma cuak dengan kuku nya. Tapi GREY bisa runtun hati. Hubby dah pesan jangan main sangat. Nanti susah nak preggy.
Plus kat umah mil tu ada 9 ekor sebenarnya. Tapi dua ekor terpaksa di letakkan di kedai makan. Huhu. Tinggal 7. Tu pun sebab yang 4 ekor tu baru lahir n kecik lagi.
Ada beberapa facts pasal kucing dan pregnancy..google la ye.

oh! Grey.
P.s.Oh grey nape ko kacau aku tido semalam. Berbulu bulu atas badan ku. Siap cium aku. Ceh..dah down with fever. Huhu
Published with Blogger-droid v1.7.4

5 comments:

sarahhernyzar said...

anis... boleh kasi seekor pd sara. herry sara dh mati. dia mcm grey. sgt rendu. x pe sara belom tawen dan belom nk ttc. hehe. boleh men dgn tuceng lg. weee !

anaztasias nora aira said...

alololo comeynyaaaaaaa !! sarah kamu mmg suka kucing hehe :)

Hanys Jehari said...

Oh sara. Grey ni kesayangan my mil. N whole family. Yg 4 lagi pun jd kesyangan waluau suka berak. Huhu. Tak dpt den nk kasik.

Cik Saila said...

ohhhw..saya suka gila dgn kucing..nnt bila TTC kena kurangkan lah main2 dgn kucing..huhu

saya follow awak :))

cha said...

I pn sama. I bkn benci kucing tp takut kucing huhu. Husbandla suka sgt kucing tp dh kawen terpaksa berkorban demi i x bwk kucing kesayangan dia huhu