Wednesday, August 29, 2012

Syawal 1

Assalamualaikum.
Hari ni dah syawal 10, kan? baru start keje semula. Dua hari kerja then cuti lagi. Yieha. 11hari shutdown, camno la nak panas balik ni..
Okeh. Meh review my first ever syawal as a wifey.
Malam raya diumah mentua. Makan makan berbuka bersama dan bertakbir raya. Kemudian sesi bermaafan. Menariknya bukan sekadar say 'maaf zahir dan batin'. Tapi sebut semua. Ucapan terima kasih. Menegur dan memberi nasihat. I get a lot of welcoming greet. :-)
Raya pertama memang busy super duper. Nasib dah mandi siap2 kat umah sebelum datang rumah mentua. Tak sempat ambik gambar hubby siap bersampin -_-.
Orang datang tak putus. Alhamdulillah. Seronk walau penat. Bekerja keras dengan hubby n mil kat dapur since ketiadaan maid.
Sampai malam baru lega.

bersama biras dan anak buah buahan hubby.

sempat duduk bergambar dgn hubby dgn muka retard nya *sabar je la*
Well, its a wonderful hari raya with new family. Hari ni takda nangis dah sebab dah meraung sehari sebelum raya. Even my mum kat pahang pun sibuk. N my adinda ema yang banyak ambil alih tugas kami.
While my adinda ain betul betul buat 'lari ulang alik' dari jerantut-lipis-jerantut-lipis-jerantut. Bravo sis!
Published with Blogger-droid v1.7.4

1 comment:

cha said...

Selamat hari raya utk udan suami hee