Tuesday, September 25, 2012

After wed; Must have items

Assalamualaikum.
Saya jenis manusia yang nak semuanya in order.
Kalau pi holidays, or outstation, mesti ada checklist item. So do the after wed's checklist.
Tapi, yelah mn nak tau kan sebab belum kawin. Jadi pas kawin baru tau, oh i need that n that n that. Huhu.
So far, must have items in my list are;

1. Kain batik. Ni beli pas sedar diri kena ada atleast dua lepas balik kg hubby di pontian. Terpaksa den pinjam kain batik neneknya. Huhu.

2. Seluar panjang. Selalu collection mesti short ala ala Girls Generation. Tapi kalau balik umah in laws takkan nak pkai short, kan?

3. Large size tshirt. Udah bersuami takkan ler nak pkai tshirt hugging ngan seluar pnjng. Tak kena rasanya.

4. Hairdryer. Or cut ur hair short. Sebab? Err. Sendiri experience la ye. I got both. Mula2 hair dryer. Pastu hubby kata rambut panjang kacau muka dia, i potong la after 2 weeks of marriage. Then after 4 month potong lagi. Dah jadi amoi cam Gil Da Ran dalm BIG.

so far, these items la ya memang i really desperately needed. Lain orang lain pengalaman. Kan?
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, September 23, 2012

Bestfriend

appreciate ur love one.
Percayalah,
Mungkin kawan yang kau tatang hari ini, sapukan ubat chicken pox dibelakangnya pagi tadi belum tentu akan ingat diri kau 10 thn akan datang.
Mungkin juga,
Kawan yang pernah kau rasa kau takkan ngam selamanya adalah kawan yang akan sedia ada disisi kau. Suka dan duka.
Mungkin juga,
Dia yang kau tak suka zaman sekolah adalah teman hidup kau 15 tahun akan datang.
Life is unexpected. So do us.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, September 18, 2012

Syawal 3

Assalamualaikum.
Biasa syawal 3 ni dah melepak terbongkang tgk tv.
Tapi no no no no untuk tahun ni. I raya katak. Haha.

recycle baju tunang last year. Baru kali ke3 pakai ni. Huhu. Both of us baju biru.

with my cousins. Pegi beraya makan macam2. Penat bgambar nak cover perut kenyang. Alhamdulillah.

* hubby suka benor wat muka*
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, September 12, 2012

Recall; a week before the wedding

Assalamualaikum.
The wedding must be the unforgetful moment in my life.
But a week before the wedding, before become someone's wife, i fulfill my encore dream this year; SNSD @ GIRLS GENERATION.
Im one of the hardcore fan, which called ourself as SONES. Tapi tahu last minute and the f1 concert ticket definetly sold out. So just grab the free zone one.

23march 2012; outside klcc at 6 pm.

big screen at the lake side. Indirectly with snsd. Tak kesahla. Asalkan dapat live.

picture dari sesape yg duk depan.
Memang nak runtuh jugak klcc tu dengan gemuruh dar sones.
I was with my sis ain ema n wani. N also my korean chinggu, young jin.
Its was awesome. We dance n sang togather. Dont care what others say. Huhu.
I just enjoy my day with SNSD and a week as single. I even cry see all of them, exclude yuri who cant present.
*malaysia, put it back on*
Oh, want it again!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, September 10, 2012

Busy zzzzzz

Assalamualaikum

Its been a week since my last login. For a week, ramainya dah bersalin.. Jelezzzz
Abaikan.
Abaikan.
Abaikan.

Baaanyak nak cite. Tapi bila 'hospital is my 2ndd home', inlaw house is my main house, kepenatan berganda ganda. Memang dimata orang akan cakap, tk yah masak, basuh baju, bil letrik n air tak bayar. Not as simple and easy like that.
BEHAVE n responsibility are such a big commitment.
Mood sekarang..

dengan sistem imunisasi badan yang tak stabil, rasa nak tumbang je dalam lrt. -_-

I want to watch 29 February damn so much. Tapi belum kesampaian. I wish i could watch resident evil 5. Never missed it. *wish*
Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, September 3, 2012

Syawal 2

Assalamualaikum.
Anda masih beraya? Duit banyak lagi tak? Huhu.
As hubby promise, we will back to pahang on the 2nd raya.
Before balik, kitorang pastikan mil well equipped since she will be handle guests alone.

on the way to pahang membeli sundae lime kat mcd genting sempah.
Sampai umah dah siap nasi minyak. Makan dan makan. Dan layan orang datang rumah. Seronoknya kawin dekat raya macam ni i boleh tunjuk all the albums kawin. Hihi. Masih fresh kan.
Petang balik umah uwan. Sampai ke malam.
Kepenatan n tidor. And thats our end of 2nd syawal.
Published with Blogger-droid v1.7.4