Monday, October 29, 2012

Selamat Hari Raya Aidil Adha

Assalamualaikum.
Hari Isnin yang gloomy selepas cuti 3 hari.
Masih belum lambat untuk ucap Selamat Hari Raya Qurban buat semua. Amacam raya kali ni? Those yang baru kawin, ini pengalaman kecil beraya dengan suami n family baru. Those yang belum kawin, maybe kali terakhir raya as single. Pas ni, raya ikut turn la ye.
Mine, mulanya kena raya rumah hubby tapi sebab korban hari raya kedua, sabtu. So dapatla den raya kat umah den kali ni. Happy tak terkata kata. Hihi.
Bertolak dari kl hari khamis pas kerja, n alhamdulillah bos bagi.lepas kul 4. Kul 5 kuar dr tol gombak, ok la lagi. Dah dekat2 km29 tu, dah slow dah.
See..

then baru buka lalaun.kontra. Laju sekejap. Sampai lepas genting sepah je, jammed balik dengan hujan mencurah curah sampai la tol bentong. Pengalaman buat hubby pulang ke kg dengan jammed. Huhu.
Sampai la umah kul 8. Berbuka puasa sunat arafah dalam kete je.

Raya di Jerantut. Then balik umah uwan. Kumpul semua kat situ. Mengerjakan daging koban. Hubby n birasnya menolong kat dapur. Kitorang melepak. Pergh. Perangai.
Petang tu balik kl sebab esok nya nak qurban kat subang plak.

alhamdulillah. Kali ni dapt buat qurban. Mak mentua bermurah hati support. Thanx so much mama. Usap kepala lembu dengan bacaan bismillah. Tenang je dia. Tengok 5 ekor lembu tumbang buat rasa insaf datang. Ada lembu yang tenang. Ada yg cuak.
Kemudian buat agihan. Makan sup tulang. Penat. Tapi seronok.
Moga tahun depan dapat buat sendiri untuk bertiga plak. Amin.
Published with Blogger-droid v1.7.4

No comments: