Wednesday, November 28, 2012

26 NOV 2012

Assalamualaikum.

its my hubby lovey dovey's birthday.

Im on mc yesterday. Collapsed due to migraine and kemuntahan. No. No. Muntah biasa saja. Bukan bawak budak. Bawak lemak je.
Hadiah tuk hubby, perfume Salvatore Ferragamo.
Celebration? Sekeping cheese tart chocolate kongsi berdua yang dibeli di kedai.
Im sorry to him since we are in a 'test' from Him. So bersabar la dengan ku sayang.
Bila Dia bagi test macam ni, i did cried over and over. Alhamdulillah i got his shoulder. Then i realize Allah bagi si dia untuk teman semua benda ni. Leganya. And now i dont what will happend. I have him n Him. And family. Not one. But two families now. Who prayed for us.
Sayang. Happy birthday. U dah tua. Hak hak. Glad u r here with me. Tq for everything. Lap u. Hihi.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, November 23, 2012

Hectic November

Assalamualaikum.
Happy Friday..
November yang packed. yang hectic. Baik di office mahupun family.
Rasanya tiap minggu berjalan.
Ke zoo negara dengan mother in law, without hubby, bawak anak2 buah yang parents kursus and study.

budak budak ni behave. Kalau ada yang merengek pun i guess itu dah memang nature budak.
Then ke cameron highlands for 3 days 2 nite. Dengan hubby, his cousin, mother in law and dua anak buah. Hujan petang. So asik ke kea farm beli sayur and asik masak n makan la. Terus hilang mood nak diet. Haih.
Rehat 1 week, itupun dengan servis kete n kemas rumah. Tak.berhabisan. Dan juga persiapkan my bestie punya goodies. Pegi wedding. Dan juga balik johor satu hari melawat nenek hubby belah ayah mentua yang tetiba kena strok. Alhamdulillah getting better.
Then ke kelantan hari awal muharam for my bestie wedding.

Sneak peak klate
Hari esok? Mulanya nak ke johor lagi tapi keta kena extra check pulak. So duk umah la. Study for the upcoming monday. And rehat. And kemas rumah. And buat strawbeey crepe. And buat apam polkadot. Pergh. Dah tak jadi cuti..
Owh. Petang ni nak tengok Twillight. Bawak hubby yang tak penah tengok. Owh this nov juga penuh dengan birthday orang orang tersayang.
My bestie Nurul, my Omma, hubby and juga mother in law.
Bila tengok fb dua cousins my side and hubby side juga bulan November.
And now already looking forward for december.. ~_~
Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, November 15, 2012

Waiting..

Assalamualaikum


Currently at Pasir Mas for my bestie. Good luck dear.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, November 8, 2012

Pengaruh Suami Isteri

Assalamualaikum.
"tidak penting apa jua sejarah lelaki-perempuan itu sebelum berkahwin.
Apa yang penting, siapa dia setelah berkahwin"
Pernah dengar? Tak sure mana saya dapat. Maybe Facebook kot.
Dalam quote tu mengatakan siapa kita setelah berkahwin. worst or better?
Mungkin sebelum berkahwin, dia seorang penyabar n lembut. Tapi perkahwinan menyebabkan dia jadi pemarah dan pendendam.
Mungkin juga sebelum berkahwin, dia seorang yang pemarah dan baran. Tapi perkahwinan menjadikan dia seorang penyabar dan caring.
Allah knows.
So do us.
I used to be tempered. But married to him make me a better person. Alhamdulillah.
Him? Glad he could be much much lovey dovey now. Haha. Alhamdulillah.
Suprise how we could influence each other. How could him make me watch The Pickers. Pawn star. All the History Channel. Huhu.


And so glad he could compromise when i want to watch 711. Jane By Design. Or 393,392; SBS n KBS. terharu jugak bila dia boleh humming my Sexy Love (T ara), Twinkle (TaeTiSeo). And few SNSD song, he already knew it. Hihi.

and he knew how much i love this!
Whenever we open our mind, we can accept his interest, no matter how weird it is.
Published with Blogger-droid v1.7.4