Tuesday, December 31, 2013

Sweet & Sour 2013

OAssalamulaikum.
Hari terakhir 2013.

Apa yang Sweet?

1. Tahun ni dapat bawak family berjalan ke Sarawak. Alhamdulillah.
2. Tahun ni dapat berjalan baanyak. Ke sarawak dua kali, ke kedah dua kali.
3. Dapat jadi pengapit untuk both side.
4. Jadi Distributor Shaklee dengan income 4 angka, dari rm100 ke rm1000, rm2000.. Syukur sangat. This is the sweetest.
5. Still survive di CIMB. Haha.
6. First wedding anniversay. Alhamdulillah. Still survive. Hihi.

Apa yang Sour?
Erm.. Aaa.. Ntah la.. Ada kot. Tapi bila kita dah ambil keputusan untuk tutup Sour tu, hilang dah.

So, good bye 2013. Welcome 2014.
My 'babies' delivered on jan 2015. Seramnya.

Please 2014, be nice to me.
Praying for better me. Hehe.
Praying for success in my career.
Praying for new member of family.
Praying for success in Shaklee.

Hajat hati nak ke umrah, korea (lagi?), uss tahun depan, bawa mak. Tapi nak pakai duit bonus Shaklee je!
Amin.

Sweet & Sour 2013

OAssalamulaikum.
Hari terakhir 2013.

Apa yang Sweet?

1. Tahun ni dapat bawak family berjalan ke Sarawak. Alhamdulillah.
2. Tahun ni dapat berjalan baanyak. Ke sarawak dua kali, ke kedah dua kali.
3. Dapat jadi pengapit untuk both side.
4. Jadi Distributor Shaklee dengan income 4 angka, dari rm100 ke rm1000, rm2000.. Syukur sangat. This is the sweetest.
5. Still survive di CIMB. Haha.
6. First wedding anniversay. Alhamdulillah. Still survive. Hihi.

Apa yang Sour?
Erm.. Aaa.. Ntah la.. Ada kot. Tapi bila kita dah ambil keputusan untuk tutup Sour tu, hilang dah.

So, good bye 2013. Welcome 2014.
My 'babies' delivered on jan 2015. Seramnya.

Please 2014, be nice to me.
Praying for better me. Hehe.
Praying for success in my career.
Praying for new member of family.
Praying for success in Shaklee.

Hajat hati nak ke umrah, korea (lagi?), uss tahun depan, bawa mak. Tapi nak pakai duit bonus Shaklee je!
Amin.

Saturday, December 28, 2013

SET BERSALIN ASAS, MENYUSU & KURUS

Assalamualaikum..

Apakah Perkara Penting Yang Perlu Saya Tahu Tentang Set Bersalin Shaklee?

Untuk membantu para pembaca menjimatkan masa, kami kongsikan 6 soalan popular berkenaan Set Bersalin Shaklee :

Bila boleh mula makan Set Bersalin?

Immediately after birth, terus makan satu produk Shaklee dalam Set Bersalin ini untuk terus recharge dan Banyakkan Susu  (maklumat exclusive Cara Makan disertakan dalam packaging Set Bersalin)

Adakah selamat untuk ibu dan bayi menyusu?

Sangat selamat malah terdapat satu produk dalam set ini membantu menurunkan jaundice bayi. (maklumat exclusive Cara Makan disertakan dalam packaging Set Bersalin)

Adakah sesuai untuk Bersalin Pembedahan?

Set Bersalin ini sangat BAIK untuk ibu bersalin secara pembedahan apatah lagi normal. Lihat Testimoni Set Bersalin Shaklee dari Ibu yang Bersalin Secara Pembedahan Czer.

Berapa Harga Set Bersalin Shaklee ?

Harga adalah untuk kegunaan sehingga 4 bulan. Kami terima Kredit Kad juga. Untuk dapatkan Harga Set Bersalin Shaklee Murah dan Jimat hubungi Hanys Jehari di Facebook atau 0123594266.
Set Asas RM275 (hanya RM69 sebulan)
Set Extra RM475  (hanya RM119 sebulan)
Set Premium RM590  (hanya RM150 sebulan)

Bolehkah nak beli dengan harga ahli?

Sangat boleh. Dapatkan Produk Shaklee pada Harga Ahli di sini.

Perlukah ambil Jamu atau Herba Berpantang lain?

Tak Perlu dan membazir kalau ambil. Set Bersalin ini 100% lengkap memenuhi keperluan ibu berpantang untuk pulih, slim, dan banyakkan susu. Baca artikel mengenai Jamu vs Shaklee.

Wednesday, December 25, 2013

Jan 2013 vs Dec 2013

Assalamualaikum.
See the different Jan 2013 vs Dec 2013..
Thanx to ESP, bcomp, vitamin C...
My skin improves much much much better.. Alhamdulillah.
No more itchy, dried skin..

Call, text, whatsapp hanys jehari, 0123595266

Wednesday, December 18, 2013

Wordless Wednesday

Assalamualaikum.
Jamu mata.
Hadiah terbaik untuk diri.
Untuk pasangan.
Untuk anak anak.
Untuk mentua.
Untuk ibu bapa sendiri.
Untuk adik beradik.

Ada apa dengan harga jika yang menjadi taruhan adalah kegembiraan, kan?

Hanys Jehari
012 3594 266

Monday, December 16, 2013

The Heirs or Inheritors or The One Who will bear the Crown

Assalamualaikum.
Its end. The last episod if Cha Eun Sang and Kim Tan.
So sad.
I hope it should atleast have 26 episodes..
I looove this drama so much.
Why?
Because of the story line.
Walau ada Choi Young Do, Eun Sang never fall on him.
Tak ada satu pun part yang misunderstand antara dorang. Best!
Cerita cinta matured.
Haih. Sedihnya dah habis.
Sedihnya kena lepaskan Cha Eun Sang dan Kim Tan. Please dating!

My most memorable romance momment?
Thr lips seal in the closet. Huhu hangat!

Funniest, bila Bo Na dan Eun Sang try ngorat boys from other school. Datang Kim Tan, cakap dia dah kahwin. Funny!


Saturday, December 14, 2013

Status Halal Shaklee

Assalamualaikum.
Disini saya nak buat open statement tentang status halal shaklee.
Ada orang pertikaikan kenapa Jakim tak bagi status halal atau cop halal.kat shaklee.
Sebabnya?

Shaklee di iktiraf oleh Islamic Services of America,

Yang mana siap letak JAKIM dalam senaai sebab dorang tahu, jakim ni strict. Tak boleh cincai cincai buat.

Dan ya, malaysia antara negara terbesar yang consume Shaklee.
Siap Jepun call malaysia untuk sponsored Shaklee untuk Olimpik.
Hebat kan?

Kalau nak ragui status halal, kkm, bagi saya check product dari Thailand, indonesia.. Halal ke?

Off to Kuantan, Jerantut

Assalamualaikum.
Heaven.
Akhirnya dapay cuti satu hari, di hari isnin.
Sekarang otw to kuantan, nak melawat n mmberi bantuan mangsa banjir, sedara hubby.
Then balik jerantut!

P/s: sejak makan vitamin c 500mg, ni, kulit dah tak kering n glowing!
Siap ada org komplain, anis ni cakap penat kerja, tapi maintain cantik. Uiks.

Thursday, December 12, 2013

KENAPA SHAKLEE? WHY? 왜?

KENAPA SHAKLEE?
Why?
Wae? 왜?

Selama lebih 50 tahun Shaklee bertahan sebagai peneraju nutrisi supplement dan tiada syarikat lain yang boleh lakukan seperti Shaklee iaitu menghasilkan produk yang SEMULAJADI, SELAMAT dan terbukti BERKESAN.

Misi Shaklee adalah untuk menyediakan kehidupan yang lebih sihat dan kehidupan yang lebih baik untuk semua orang. Dengan itu, setiap produk Shaklee direka untuk meningkatkan kesihatan dan menjadi produk yang mesra alam.

Apabila anda memilih Shaklee anda akan tahu 3 perkara adalah benar:
sentiasa SELAMAT
sentiasa BERKESAN
sentiasa MESRA ALAM

SENTIASA SELAMAT
Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Syarat

Kami memulakan dengan sumber semulajadi, ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian kami menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru kami, terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. Dan kami meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.

Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa. Kami tidak menjalankan ujian ke atas haiwan. Juga pembungkusan produk kami adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik. Ini yang membuatkan kami benar-benar pasti bahawa Setiap Produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Terjamin.

Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Tandingan. Senarai TIDAK Shaklee;
TIDAK Mengandungi Paraben
TIDAK Mengandungi Triklosan
TIDAK Mengandungi Phthalates
TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
TIDAK Mengandungi Glikol
TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
TIDAK Mengandungi Ammonia
TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
TIDAK Mengandungi Formaldehyde
TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
TIDAK Mengandungi Toulene
TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
TIDAK Mengandungi Pewarna
TIDAK Mengandungi Lemak Trans
TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang

SENTIASA BERKESAN

Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Efektif

Banyak syarikat mendakwa produk-produk mereka berkesan tetapi di Shaklee, kami mempunyai bukti. Anda akan temuinya di dalam lebih 100 kertas kajian saintifik, 90 darinya telah diterbitkan di dalam majalah-majalah, yang telah membuktikan keberkesanan bagi produk-produk Shaklee. Anda boleh temuinya melalui lebih 300 juta USD pelaburan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk. Anda juga boleh temuinya melalui ’Landmark Study 2007’ yang dikendalikan dengan kerjasama penyelidik-penyelidik daripada UC. Barkeley School Public Health menunjukkan mereka yang mengambil produk tambahan Shaklee terbukti jelas mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil jenama multivitamin yang lain.

Dan kami membuktikannya melalui 54 pingat emas yang dimenangi oleh Shaklee setanding dengan kehebatan atlet-atlet terbaik dunia. Dan lagi, bukti yang benar-benar menyakinkan antara semua ini adalah di dalam berjuta-juta orang yang mempunyai kehidupan yang sihat, di antaranya adalah disebabkan mereka menjadi produktif disebabkan oleh Shaklee. Sebelum sebarang produk Shaklee menjadi milik anda, kami telah bekerja keras untuk memastikan ianya terbukti dan apa yang kami katakan adalah benar.
Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Hebat
$300 juta USD telah dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4
Ekpedisi Artik Antarabangsa
54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli
Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain Golf
LPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil
produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.

SENTIASA MESRA ALAM

Kami Menjadi Peneraju dan Contoh dalam Memulihara Alam Sekitar

Dr. Forrest Shaklee: Syarikat kami mempunyai prinsip hidup harmoni dengan alam semulajadi®. Kenyataan itu telah digunakan lebih daripada separuh abad yang lepas dan kami masih terus menerajui sebagai contoh kepada yang lain. Kami adalah syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar. Ibu Pejabat Korporat kami telah memenangi anugerah bagi reka bentuk persekitarannya. Melalui penjualan Rangkaian produk pencuci Shaklee Get Clean® Basic H²® dalam tahun lepas sahaja, Shaklee telah menyingkirkan 2.7 bilion botol-botol konvensional 26 auns pencuci tingkap. Sekiranya disambungkan dari hujung ke hujung, botol-botol ini akan membaluti sekitar bumi lebih daripada 28 kali!

Bermula dari Penjelajah Jacques Cousteau dan seterusnya Dr.Wangari Maathai iaitu pemenang Nobel Peace pada tahun 2004, Shaklee meneruskan perjuangannya dengan bekerjasama bersama mereka yang menyayangi bumi bagi menghasilkan satu perubahan. Dalam tahun lepas sahaja, kami telah mengitarsemula lebih 1,000,000 paun kadbod, menyingkirkan lebih 10,200,000 paun sisa pembungkusan dan menyingkirkan lebih 23,000,000 paun gas rumah hijau. Ini menunjukkan bagaimana kami benar-benar bersungguh-sungguh bagi menghasilkan produk semulajadi yang berupaya melindungi bumi.
Kami Menjadi Peneraju dan Teladan dalam Memulihara Alam Sekitar
Kami merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.
Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai
Pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya:
Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau
Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan
daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California

Wednesday, December 4, 2013

HADRAMAWT

Assalamualaikum. Hari tu janji nak review restoren arab Hadramawt kan? Okey, yang ni located at Jalan Ampang. Sebelah Risda. Suka parking dia. Puas hati. Jom layan gambar.

Gambar gambar dlam menu. Sedap tau! Teringat zaman belajar kat uia. Menu arab murah je kot. Tapi Hadramawt mahal sikit. Kitorang beli Groupon.untuk 3 meal, 8 orang. Memang berbaloi. Dah makan kenyang, blh makan lecithin n herb lax. Kasi kurus. Huju.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sunday, November 24, 2013

Testimoni SET PANTANG dan SET KURUS SHAKLEE

Assalamualaikum..
Saya nak kongsi testimoni SET PANTANG SHAKLEE dan SET KURUS..

"Penggunaan produk : Set pantang (ZINC, BCOMPLEX, VITALEA) & Set Kurus (LECITHIN, ALFAFA, ESP, OMEGA)

Selepas delivery baby yg ke-3 ni sy mengambil set pantang..berat last preggy ritu 77kg.after 1month sy timbang berat 69kg..dah rs cuak sbb brt xbape turun sgt..then sy pun try consume utk set kurus ni..Alhamdulillah bila timbang (kire nak masuk keje dhla after cuti 76 hari dari kje lepas deliver) then ni la hasilnya 60kg..dh dpt berat asal b4 preggy..4 me this time bsalin mmg luka cepat baik & berat pun cepat sgt trun..GUMBIRA sgt..hehehe..skrg stil lg consume kesemua vitamin ni for fully bfeed & try nk dptkan berat ms bujang dl yg rs ideal la ngn ketinggian 160 cm (50kg).."

‪#‎SHAKLEE‬ MMG BEST#

Alhamdulillah.
Tiada lagi yang buat kita happy bila tengok orang lain happy dan sihat.

FB Hanys Jehari
0123594266

Apa beza SOYA SHAKLEE dan SOYA LAIN?

Assalamualaikum....

Ramai sgt yg bertanya dan meragui khasiat ESP dan menyamakan dengan sumber soya biasa..
kat sini saya buat sedikit summary dan pemahaman supaya setiap kite yg ambil ESP mengambilnya dengan ilmu dan dengan ilmu itu baru kite yakin dan bila yakin baru laa khasiatnye akan betul2 terserap dan diserap sepenuhnya oleh badan dan memberikan hasil yang kite inginkan...makan tanpa ilmu tak bermakna apa2 malah akan memberi impak yg tak bgs sebab kite akan mudah goyah dan ketidakyakinan itu sendiri akan memungkinkan kite tak mendapat khasiat yg sepenuhnya dari ape yg kite makan dan ambil...

ESP ialah protin..kenapa protin penting?

Sbb Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel.Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti Membina sel-sel baru, Menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru, Menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru.

APA yg BEST tentang ESP ?
merupakan Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian, Berasakan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol Dan Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif, disamping Membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormone yang sempurna.
ESP juga Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.Kandungan lemak dlm ESP sangat minum iaitu (1gm) Dan Tanpa laktosa di mana kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah.
Dan plg penting tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet, Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga
Kelebihan ESP Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri, Bantu hilangkan parut jerawat di muka, Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih, Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur, Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.ESP juga Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.
ESP jika diambil bersama supplement2 lain akan bantu penyerapan yg lebih baik semua supplement yg kita ambik..cepat menyerap dan kesan yg lebih baik berbanding mereka yg tak ambil bersama ESP.

part tu sure dah tau kan..so..nak tau kenapa ESP soya BERBEZA daripada soya biasa?? JOM BACA 7 KRITERIA PENTING ESP :

INFO : Produk -ESP - 7 kriteria/panduan/guideline utk memilih suplemen SOY PROTEIN

Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.
Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan
Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.
Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang
Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.
Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result
Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium.

Dah penat baca? Nah, dah boleh paham kenapa ramai customer gilakan ESP. Saya pun. ESP antara cinta pertama saya. Sedap dan rasa nak makan selalu!

Harga biasa RM150. Mahal?
Boleh pm saya FB Hanys Jehari atau whatsapp 012 3594266 untuk harga mampu milik.
Bukan tak nak tulis kat sini, nanti shaklee marah. Nanti distributor lain marah.

Friday, November 22, 2013

Set Kesuburan Shaklee

Assalamualaikum.
Ramai antara kita dah cuba bermacam cara utk hamil kan?
Macam macam masalah ada.
Cyst, berat badan, hormon tak stabil, endo, sperma kurang, sperma cair.
Macam macam.
Ramai juga yang dah mencuba Shaklee. Alhamdulillah, ramai juga yg berjaya..
Jom tengok, apa supplemen Shaklee boleh tolong kita dan pasangan..

SET SHAKLEE~KESUBURAN mengandungi

♡UNTUK ISTERI♡

❤GLA COMPLEX
☞ membantu dalam masalah ketidakseimbangan hormon seperti senggugut dan haid tidak teratur
☞bertindak sebagai penyubur dengan menghasilkan cecair subur di dalam serviks yang dapat membantu menyimpan sperma sehingga 5 hari

❤ALFAFA COMPLEX
☞membantu mengatasi rasa “sakit ketika bersama”, membantu atasi masalah keputihan, haid yang tidak teratur, senggugut
☞ membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti kacip fatimah).

♡UNTUK SUAMI♡

❤ZINC COMPLEX
☞Zinc memberi kesan terhadap berbagai hormon termasuklah hormone sex, hormone thyroid, kemandulan bagi lelaki dan perempuan, prostate, thyroid yang tidak aktif . Kekurangan zinc juga dikatakan antara sebab kemandulan – Istilah yang di gunakan adalah “Below the level of technical sterility” bermaksud di bawah paras kesuburan. Ia mempengaruhi bilangan sperma (sperm count) dan pergerakannya (sperm motility). So, zinc ni mmg penting untuk kesuburan.

❤VITA-E COMPLEX
☞membantu meningkatkan hormon seks baik lelaki mahupun wanita..Uniknya vitamin E shaklee kerana turut mengandungi silenium manakala vitamin E kebanyakkan di pasaran adalah dijual berasingan dengan silenium. Ia juga sangat bagus untuk jantung tetapi waktu yang sama ia boleh meningkatkan pengeluaran hormon seks testosteron.

ADD ON~ ENERGISING SOY PROTEIN (ESP)
☞Bagi mereka yang mengalami masalah kesuburan,ESP membantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat bagii meningkatkan tahap kesuburan dan peluang untuk hamil

Lepas saya mengalami Missed Abortion bulan lepas, doktor kata rahim saya sihat dan cantik. Teruskan amalam supplemen sekarang.
Set di atas adalah apa yg saya dan suami amalkan.

Ya, Bukan shaklee yang bagi zuriat.BUKAN. Tapi kita wajib berusaha untuk dapat badan yang sihat.

Kalau nak tanya lebih lanjut, discuss, tanya cara makan, blh je pm saya kat FB Hanys Jehari atai whatsapp 0123594266.
Insya Allah, saya akan cuba bantu sedaya upaya.

Its her convocation

Assalamualaikum. Last Sunday was my lil sis convocation at IIUM, Gombak.

Eh eh dah macam pengantin.

Three of us.

Selfie dalam dewan, oh mak pakai Collagen Shaklee. Jeragat yang makin besar dah makin pudar. Suka!

Line up.

Kecoh kecoh kuar dewan, hujan renyai. Cari kereta ain. Uia jammed gila.

Sempat lagi.

Look like me tak?

and dinner with the whole family minus the youngest, lutfi. Next will.be review on Hadramwat. Bye. Happy friday. I'll work on this weekend. Pesanan terakhir. Jom shopping shaklee. Hihi.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, November 18, 2013

Berak Berdarah

Punca Buang Air Besar Berdarah (Berak Berdarah)

Diantara tanda-tanda kanser usus adalah berak berdarah.
Ramai yang memandang ringan dengan menganggap ia bukan masalah besar kerana pendarahan akan berhenti selepas beberapa ketika.Tidak kurang juga yang membuat pilihan tidak ingin kongsikan penyakit ini kerana dianggap perkara yang memalukan.
Penjagaan usus amat penting kerana toksin di usus besar memberikan sumbangan lebih daripada 90% daripada pelbagai masalah kesihatan, termasuk kepenatan, daya ingatan lemah, mulut berbau, retensi air, berjerawat,penuaan awal dan lain2.
Akumulasi racun ini melambatkan metabolisme tubuh kita dan menyebabkan penambahan berat badan yang berlebihan.

Tips Kesihatan:
Kita perlu menjalankan
detoksifikasi Usus untuk membersihkan
toksin yang terkumpul akibat amalan
pemakanan yg tidak sihat dan pengambilan ubat yang berterusan.Pembersihan usus sekurang2nya perlu dilakukan 1kali sebulan untuk mengekalkan kesihatan usus kita.

Saya cadangkan set detox dari Shaklee, Alfalfa dan Lecithin. Keduanya dari bahan natural, halal, mendapat pengesahan dari KKM.
Harga untuk kedua barang ini tak lebih dari rm100, beserta pos.
Boleh text, whatsapp, 012 3594266 atau pm FB hanys jehari untuk pertanyaan atau consult.

Wednesday, November 13, 2013

Sweetree Restaurant: Halal korean food

Assalamualaikum. Alhamdulillah, its wednesday. Means, i've worked for 9 days non stop. Nak cerita pasal Halal korean food, kat ampang. Namanya SWEETREE RESTAURANT.

Kami ambil bilik, locates at the second floor. Syok!

Oh, kusyuk makan!

Sedapnya korean bbq, which wrapped the beef dlm salad, letap dipping sauce n nasi. Yummy!

Makan tak ingat!

Props!

Oh. Baju tu buat saya bulat. Hihi

Bos yang happening. Food sgt sedap. We've tried; Bulgogi pot, korean bbq, dal gak bi, kimbap, pancake kimchi.. Sedap gila! Must try! Balik makan herblax. Haha.

Terus tepek my lovely SNSD!
Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, November 7, 2013

Untuk ibu: Anak kerap sembelit, tak nak nasi

Assalaamualaikum. Dah lama tak update blog. Rasanya blog problem, i cant view my own blog. Adui.. Oh tentang tajuk di atas. Macam good good je kan nak cite pasal anak, padahal anak pun tak ada lagi. Huhu. Tapi, sejak jadi dealer Shaklee ni, i dapat banyak soalan dari ibu ibu yanv anak kecilnya ada problem. See..? How people can trust me. Hihi.. Ok, soklan biasa adalah, 1. Anak saya suka sangat makan jajan. Makan makanan ringan. Nasi tak mahu sentuh pun. Jadi, saya sarankan Mealshakes. Hasil?

Saya terharu sangat. Sebab customer ni sangat susab nak percaya supplemen ni. Tapi alhamdulillah. ALLAH bukakan pintu nya, dan sekarang dia dah nak mencuba supplemen lain. See? Tak kenal maka tak cinta. 2. Anak saya tak suka susu, macam mana nak bg makan mealshakes? Oh, jangan risau. Kita ada banyaaaak resepi menarik utk tarik anak menikmati Mealshake. 3. Anak saya kerap sembelit. Tak tau nak buat mcm mana. Mealshakea juga penyelesaian.

Best kan tengok orang happy? Masalah selesai.. Apa yang bagus sangat ngan Mealshake ni?

Pelbagai nutrien! Dan fiber! Jom cuba untuk anak anak! Boleh pm kat fb atau text or whatsapp 0123594266. Harga murah je saya bagi.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Sunday, November 3, 2013

Percubaan Murah

Assalamualaikum.
Ada sesiapa nak cuba set trial Shaklee? Set trial boleh tahan dalam sebulan atau lebih. Murah dan mampu. 
Do pm me at wnorhanis@gmail.com.

Tuesday, October 29, 2013

Kenapa orang sibuk makan supplemen?

Assalamualaikum.

Soalan yang biasa berlegar di fikiran saya,
KENAPA ORANG SIBUK NAK MAKAN SUPPLEMEN?
Macam macam jenis, jamu la, makanan sunnah la..

Jamu memang saya tak lalu. Perkataan jamu pun dah buat saya cuak.

So, nak gambar kenapa kita perlukan supplemen..
Rasa nak cuba shaklee, join Shaklee, contact je saya 0123594266.

Sebab apa Shaklee?
# Selamat, halal, kelulusan KKM, dari sumber natural, tiada sintetik.
# Sebab boleh dapat murah; rm50 untuk 120 biji BCOMPLEX, dhla contentnya sebiji tablet tinggi! Tahan 4 bulan ok!
# Sebab boleh dpt bonus dr Shaklee! Duit, cash uolls.

Friday, October 25, 2013

Yang kualiti, yang kurang kualiti

Assalamualaikum.
Salam jumaat..
Lagi 6 hari sebelum berakhirnya bulan oktober. Dah nak hujung tahun.
Kita selalu teringin tengok handbag lawa lawa, branded kan.
Tengok orang pakai Gucci, nak. Pakai Guess, nak. Pakai Coach, nak jugak.

Harga nya pasti lah mahal. Kualiti tu ada. Tapi, kita tak pernah tau kualiti dia macam mana sebab kita tak pakai lagi.
Kita pun cari yang gred aaa. Yang immitate.
Bila nampak dalam iklan, cantik, macam original. Murah. Hanya rm90,
Bila dah dapat kat tangan, nak pakai pun takut sebab bukan ori. Kita tahu, ia fake. Bila pakai, sakit bahu, sebab talinya tak kualito. Rekaan dan structure tak mampu tahan berat barang.
Dari fake, kita up ke gred aaa. Ingat dah dekat dekat ngan original. Mahal sikit, tapi murah dari original hanya rm 150.
Dan, tak selesa. Kita takut orang tahu ia fake.
Dan akhirnya, sebab nak juga, kita akhirnya beli.original. Rm590. Feel? Puas hati. Cantik. Yakin pakai sebab ori. Material diyakini.
See..? Dah bazir rm240 untuk yang fake. Kalau beli yang original terus, kan bagus.
Kita kan suka cuba cuba..

Ok..itu barang luaran. Apa pula bila kita cuba cuba ambil untuk supplemen?
Yang badan kita makan hari hari? Berani ke gadaikan nyawa dan organ dalaman untuk benda yang tak dapat kelulusan dari KKM?
Seriously, banyak betul ubat kurus yang disenarai hitam oleh KKM. tapi ada kita ambil peduli?
Produk kecantikan..? Berapa banyak yang ada racun berbahaya. Yang dari thai, dari indonesia..? Beraninya pakai di muka.
Ya, ia murah dan effective. Tapi kesan ke atas kulit buat masa yang panjang? Buah pinggang rosak?

Sebab tu, saya sarankan, beli supplemen kurus ke, cantik ke, biar dari produk yang kualiti. Bukan produk 'hear and say'.
Balik, dan tengok balik isi kandungan produk anda.

Wassalam.