Thursday, January 31, 2013

Lawak Hari Khamis

Assalamualaikum.
Sejak bekerja di tempat baru dengan title puan, lawak hari khamis adalah perkara biasa. Tak biasa pun kena biasakan diri.
Mula mula tak tau nak letak mana muka. Tapi lama lama hadap je.
Eh. Korang tau ke lawak apa ni..? Hihi.
Dari pagi setiap sorang akan sibuk cakap hari ni khamis. Malam jumaat.
Siap ada yg nak balik on time. Siap ada yg minum air kopi tongkat ali. Kalau tak da niat pun mesti kena juga.
Even i smile brightly pun dorang akan cakap. Senyum je anis. Yela hari khamis.
Klau balik lambat semua akan remind ni, balik cepat. Malam jumaat ni.
Yang menarik, ofismate india pun sibuk duk cakap pasal malam jumaat. Haih.
Sexual harrassment? For me selagi ada batas, ok la tu. Take it as gurauan.
Dan hari ni dapat balik awal. Takdelah awal 5.00ptg tu, kul 7.00 kira awal la dari kena balik kul 7.30~8mlm. Sengeh sengeh je dorang. Cis.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, January 29, 2013

3 R; Respect

Assalamualaikum.
One of the main aspect in marriage.
RESPECT.
Husband respect wife's.
Wife respect husband's.
Respect their worries.
Respect their comments.
Respect their opinions.
Respect their decision.
Respect their hobbies.
Respect their habit.
Respect their families.
Respect what they likes.
Respect what they hates.
If your partner cant eat what you love most, respect it.
If your paryner cant agree with your opinion, respect it.
We borned and raised by different person.

But respect doesnt mean they cant tolerate. What you give you get back.
P/s; rasa nak pengsan hari ni buat keje bertimbun 3 hari cuti.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, January 21, 2013

Its Monday [ already?!]

Assalamualaikum.
Dah senin. Cepatnya. Dah masuk minggu ketiga tahun 2013. Tak sedar masa berlalu.
This new year started with hectic work.
Balik kalau tak pukul 8mlm memang tak sah.
Kedai makan dah rutin. Pukul 10 lebih baru jumpa rumah.
Sabtu dah dua kali keje ni. Balik kul 5. Haih.
Badan dah start komplen. Batuk, sakit tekak, malam je start macam nak demam.
Jerawat tiba tiba sebiji muncul. Oo.. Saja nak habaq dah penat ye.
Please hold on. For this three months.
Even my parents dtg dr kampung pi dhopping pun tak sempat jumpa. Nasib my sis ada melayan.
Nak sangat balik kampung rehat. Dapat dua mlm pun lega. Hopefully.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, January 9, 2013

WW; OSGP

Assalamualaikum.

Published with Blogger-droid v1.7.4

Saturday, January 5, 2013

Kurus & Mengandung

Assalamualaikum.
Kurus dan mengandung saling berkait rapat. Macam formula.sains, x berkaaran tetap dengan y. Macam lagu dan lirik. Macam aur dengan tebing. Mari kita perkaitan mereka.
1. Kau ni kurus sangat, tu yang susah nak mengandung.
2. Kau ni gemuk, cuba kurus sikit barulah boleh mengandung.
3. Kenapa aku gemuk sejak mengandung ni? Aku nak kurus macam heidi klum ime dia mengandung.
4. Nak mengandung, tapi nak diet sebab nak kurus. Nak makan ubat kurus. Tapi kalau mengandung effect baby tak.
5. Tensennya gemuk. Ah apa pedulik, aku gemuk.mengandung, kau yang kurus, kau hado?
See see the connection between mengandung and kurus.
Yang no 5 tu kalau yang baca tu kurus dan lama dah ttc, tak ke kecik hati baca atau dengar? Tak pepasal kau dan anak kena sumpah.
Tetiba membebel. Sebab rasa orang mengandung ni sukar nak kawal bahasa. *sorry* Jangan nak melazer orang sangat. Esok lusa kita tak tau apa jadi.
Jangan lazer orang depan orang ramai macam 'kau ni dah gemuk, aku yang mengandung pun kurus'. Terus orang sumpah anak kai gemuk nanti. Tak pepasal.
Dah bye.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, January 4, 2013

Weekend?

Assalamualaikum.
Apa tu weekend?
Tahniah esok kena keje.
Plan nak pi wedding pakai baju baru terkubur bila bos announce semua kena datang dek kerna takdak sorang yang volunteer nak datang. Sobs.
So, no hepi weekend.
Published with Blogger-droid v1.7.4