Monday, April 29, 2013

TTC; Pati Delima Gulshan

Assalamualaikum.
Its monday..its sleepy monday. Hurghh.
Pernah dengar tentang pati delima gulshan? Delima memang bagus untuk kesihatan. Masalahnya delima tu sebiji sahaja dh rm6. Nak makan bukan senang. Biji kecik kecik suap masuk mulut.
Baik beli yang dah siap jadi pati. So far pati delima gulshan dr turkey ni paling diminati, murah. Botol cantik.
Dari pembacaan, bagus jugak untuk kesuburan dan baby jika mengandung.insya allah ni antara usaha saya untuk try to conceive. Boleh minum tiap hari tak da pantang. Period ke. Ovulasi ke. Preggy ke.
Kat tenet macam macam harga. Dari rm12{pukal} ke rm28 sebotol.
Maybe cost nak import dr turkey buat harganya pelbagai.
Kalau rasa nak mencuba, bolehlah try order di sini.. http://rumahadnin.blogspot.com/?m=0
Post boleh. Cod pun okey...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, April 26, 2013

Last Weekend @ Home sweet home

IAssalamualaikum.
Last week penamaan calon. Next week mengundi.
Last week balik kampung. Next week balik kampung lagi. Happy tak? Hihi.
Okey. Layan last weekend's wedding. My cousin' s wedding.

the kazens. The gegirls. Tak cukuk dua ni. Serupa tak kami? Bolat2. Ya allah. This girls kan, kepochi ya rabbi. Kami yg dah kawin pon layan je minah2 ni. Syok.

the baby. Presenting our baby. Ah. Tipu. Alhamdulillah dapat pegang sejam. Hihi. Anak orang weh.

the bride n groom. Tahniah. Congrats kak tah n husband. Semoga bahagia hingga nafas terakhir.
Hari ni jumaat. Yeah!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, April 24, 2013

WW; Tiramisu

Assalamualaikum.


Hello. Saya tiramisu. Hasil hujung minggu.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Friday, April 12, 2013

Apam Polkadot

Assalamualaikum



Hello. Hasil hujung minggu.
Minggu ni rasa nak buat tiramisu. ~_~
Published with Blogger-droid v1.7.4

Thursday, April 11, 2013

Review pixajaoy rm15



I bought this using hubby's name. Hihi. Another one i used my sister's name.
Made this for ank buah hubby. I kept their pctures a lot. So why not giving them as present?
Its actually only rm15. If u want to upgrade using better paper + with matte, add rm5. So jadilah rm20.
Its thin. But its nice. I used the template. And its come out soooo nice. The kids was happy. Me too.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, April 8, 2013

Online Shopping

Assalamualaikum.
Recently my addiction for online shopping makin menjadi jadi.
Dulu Groupon memang jadu tempat 'Lepak'. Sekarang, Milk a Deal, i love discount, semua subscribe. Pantang lepa, mesti view apa menarik. Pastu compare harga. Murah? Erm. Beli.
Groupon paling latest i rembat, Fish Manhattan Giant Platter. Sebenarnya transaksi tu failed, tapi sebenarnya execute. Siap masuk bill credit card. Cis. Dua plak tu. Cis. Cis.Mula mula kami melantak berdua. Pastu decide nak bawak anak buah hubby. Untuk tolong kami habiskan.

mengah jugakla walau berempat.
Pixajoy juga beli online. Haih. Ni pun kemaruk juga. Tak habis habis gambar nk di pixajoyed kan. Habis orang office terpengaruh.
Kemudian saya mahu beli buku yang sy nk isi nya mcm ni, mcm ni. Tak tahu nk beli tajuk apa, i asked one of my book distributor, owner BeliDiskaun. Yep. Beli dpt diskaun. So dia suggest buku apa sesuai. N voila, i bank in the amount n give details. Hope to see the book by today. Tak sabar.
Kemudian, rasa badan perlukan supplement. Sudah hampir jengah 30 ni. So googled. Rasa catalyst or treanna should be good. Sebab 100% organic. Virgin coconut oil. Whatsapp 3 penjual. Mana paling cepat, rezeki dia. N voila, she gave me rm39 for 2 each catalyst. N + posting =rm84. Expect to receive it today to.
Lagi?
Handbag.


Ni baru satu. I made 2 pre order handbag from Butik Maya. Lagi 2-3 minggu baru dapat. Tak pa. Barang baik lambat sikit, takpa.
Lagi?
I ordered SKII Essence, from Best Buy World. Dan lotion juga. Hari ni atau esok dapat, kot. COD. senang.
Itu untuk march n mostly April. Kena tahan nafsu ni. Tangan gatal je googled. Huhu. Duit setinggi gunung pun habus macam ni. Sobs.
I used to buy Tablet (250), korean wallet, rice dispencer (siap beli dua, one for my best buddy's wedding). Lain lain tak ingat dah.
My tips for online shopping, percaya. Insya Allah. So far tak pernah lagi berdepan dengan problem tak deliver. Then tepuk dada, what kind of stuff u want to buy from online? Macam saya, kasut, baju memang tak berani nk beli. Sebab takut salah saiz, tekstur, nampak tak cantik bila pakai. Either credit card or cod or transfer, terpulang.
Oh, kalau anda tahu blogshop yang best, trustworthy, please drop the link. Lets shop!
Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, April 1, 2013

365 days. 12 months. 1 year

Assalamualaikum.
Alhamdulillah.


Setahun dah berlalu. Sekejap je rupanya. Suka duka. Nangis happy. Gaduh gelak.
Semoga kami sentiasa durahmatiNya.
Semoga Allah memberi rezeki teragungNya.
Published with Blogger-droid v1.7.4