Monday, April 8, 2013

Online Shopping

Assalamualaikum.
Recently my addiction for online shopping makin menjadi jadi.
Dulu Groupon memang jadu tempat 'Lepak'. Sekarang, Milk a Deal, i love discount, semua subscribe. Pantang lepa, mesti view apa menarik. Pastu compare harga. Murah? Erm. Beli.
Groupon paling latest i rembat, Fish Manhattan Giant Platter. Sebenarnya transaksi tu failed, tapi sebenarnya execute. Siap masuk bill credit card. Cis. Dua plak tu. Cis. Cis.Mula mula kami melantak berdua. Pastu decide nak bawak anak buah hubby. Untuk tolong kami habiskan.

mengah jugakla walau berempat.
Pixajoy juga beli online. Haih. Ni pun kemaruk juga. Tak habis habis gambar nk di pixajoyed kan. Habis orang office terpengaruh.
Kemudian saya mahu beli buku yang sy nk isi nya mcm ni, mcm ni. Tak tahu nk beli tajuk apa, i asked one of my book distributor, owner BeliDiskaun. Yep. Beli dpt diskaun. So dia suggest buku apa sesuai. N voila, i bank in the amount n give details. Hope to see the book by today. Tak sabar.
Kemudian, rasa badan perlukan supplement. Sudah hampir jengah 30 ni. So googled. Rasa catalyst or treanna should be good. Sebab 100% organic. Virgin coconut oil. Whatsapp 3 penjual. Mana paling cepat, rezeki dia. N voila, she gave me rm39 for 2 each catalyst. N + posting =rm84. Expect to receive it today to.
Lagi?
Handbag.


Ni baru satu. I made 2 pre order handbag from Butik Maya. Lagi 2-3 minggu baru dapat. Tak pa. Barang baik lambat sikit, takpa.
Lagi?
I ordered SKII Essence, from Best Buy World. Dan lotion juga. Hari ni atau esok dapat, kot. COD. senang.
Itu untuk march n mostly April. Kena tahan nafsu ni. Tangan gatal je googled. Huhu. Duit setinggi gunung pun habus macam ni. Sobs.
I used to buy Tablet (250), korean wallet, rice dispencer (siap beli dua, one for my best buddy's wedding). Lain lain tak ingat dah.
My tips for online shopping, percaya. Insya Allah. So far tak pernah lagi berdepan dengan problem tak deliver. Then tepuk dada, what kind of stuff u want to buy from online? Macam saya, kasut, baju memang tak berani nk beli. Sebab takut salah saiz, tekstur, nampak tak cantik bila pakai. Either credit card or cod or transfer, terpulang.
Oh, kalau anda tahu blogshop yang best, trustworthy, please drop the link. Lets shop!
Published with Blogger-droid v1.7.4

2 comments:

cha said...

amboi ni btul shopping sakan ni u hee. takpe sesekali kan release tension hihi :P

Hanys Jehari said...

Masalhnya... Tak de nya sekali sekala.. Ni dah kerap ni. Huhu.