Sunday, July 14, 2013

Beli Emas

Assalamualaikum.
Harga emas turun minggu.lepas. Rm128 boleh dapat. Minggu ni tak tahulah pula. Rasa macam best gila bila turun sebab sebelum.ni.hampir cecah rm200. Mahal woo.
Belek punya belek. Dapat yang berkenan terus draw and bayar. Senang. Hihi.
Apa yang kena tahu.pasal emas ni?
Ada emas 916 yang shining, yang kusam. Tak tahulah kenapa jadi kusam.
Emas kena zakat kalau tak dipakai dan sekadar di jadikan investment atau disimpan.
Beli.emas ada kos upahnya. Mahal nya bergantung pada upahnya la. Yang rekaannya kemas dan sulit, mahal la sikit.
So,.pandai pandailah minta kurang upah tu..kalau kat jerantut, time emas dlm rm150 tu, dia tak ambik upah pun.
Kat kl, biasa mesti ambil punya.
Jadi, inilah hasil rembatan ketika emas turun hari tu..dengar dengar ada dapat rm124. Syok gila. Nak juga jalan lagi time lunch nanti. Kot kot statik harganya. Boleh dapat subang ke. Cincin ke. Hihi.
My mum said, duit bonus beli emas sikit. Buat simpanan. Start dari tu yang agak gila sikit dengan emas.

1 comment:

Anonymous said...

Cantek....