Tuesday, July 30, 2013

Dugaan Ramadhan

Assalamualaikum.
Dalam tak sedar je dh 21 hari kita ber puasa. Lagi 8 hari untuk aidilfiri.
Amacam? Penuh lagi tak?
My little sister yang kawin dulu tu get preggy this early july. So, all of us get exicited. Membayangkan ada baby masa raya next year.
Tapi Allah lagi mengetahui. Dia start sakit perut, kind of senggugut. I asked to see doc. Tapi doc cakap sebab penghadaman la, bla bla. I pun assume rahim nak membesar kot.
And the pain gets worst, add with bleeding. She went to Al islam medical centre. Scan and admitted. Doc cuba srlamatkan dgn bagi ubat kuat rahim. Bleeding makin heavy. Dan hari keempat, dia muntah, the fetus keluar macam period yang berketul tu.
Petang tu nak D&C, tapi doc cakap sikit sangat tinggal, so biar la kuar sendiri.
And there she goes, confinement for 14 days.
I saw the blood, i saw she scanned, i accompany her at hospital, ngeri kot. I saw how strong she is. I dont think i can be as strong as her.
As for know, we pray the best for her, for us. Semoga tak berlaku lagi.
P/s: dah beli baju raya? Kuih raya? Perabot raya? Hihi.

No comments: