Friday, August 23, 2013

Please dont do this to the Bride to Be

Assamualaikum. Its friday. Selalu kita baca, do's n dont's on our wedding. Sekarang, i nak cakap pasal, dont's to the Bride to Be. 

1. Jangan bebankan kewangan the b2b. Kalau wedding dia jauh, sarawak ka, perlis ka, jangan mengada minta b2b belanja. Even you are family member! Lagila, as family member kita kena tolong kurangkan beban diorang. Ini tak, dahla flight b2b bayar, nak food, nak luggage, nak seat tepi tingkap. Nak tukar tukar date flight. Eh, kau ingat kau diva? 

2. Jangan buat surprise cakap konon tak datang. Sebab yang merepek2. Tetiba, on the wedding kau muncul. Kau ingat bride tu surprise? Tak, dia terkilan. Jangan mainkan perasaan. Jangan main buat lawak macam tu.

 3. Jangan ungkit apa pengorbanan kau untuk bride sebelum wedding. Kau ponteng class ke, kau ambik el untul teman dia ke, kau habis duit round mall cari hadiah ke. Jangan. She derserve it. Buat saja. Pas kawin, dia lupa baru ungkit. Haha. 

4. Jangan mengada nak merajuk dengan bride time time macam ni. Dia dah kusut dengan hal hal bridal, catering n gifts. Kau pula gatal nak merajuk. Jangan. Simpan je diam2. Kalau perlu confrant, cakap elok2. Jangan bagi dia stress. Nanti dia demam. Kesian.

 5. Jangan paksa dia sediakan hadiah mahal untuk guests. Semua bride nak bagi benda cantik and mahal, tapi tak semua ada budget. Dan duit pun kena simpan untuk rumahtangga. Tu je pesan i. Ini kita semua yang dah kawin kena ingat. Yang dah lupa how tight-the-budget pun kena ingat. Atau yang tak pernah tahu, how-tight-is-the budget, pun kena aware. 

P/s: sesape nak order shaklee, set hamil ke, set kesuburan ke, set susu ibu ke, set kesihatan ke, eh nak tanya pun boleh la, u can call i oke. Whatsapp ke, kakao talk ke, we chat ke, sms ke. 0123594266. I bagi best price, insha allah. Sekadar kongsi kebaikan dan keperluan supplemen. :-)
I love GLA n ESP. Orang cakap kulit i makin gebu

takdo edit2 guna hp ni
Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, August 14, 2013

Sweet & Simple Wedding

Assalamualaikum.

Wedding Lee Byung Hun & Lee Min Jung. Simple je. Sweeet gila. Tgk GI Joe? Itu si hensem Lee Byung Hun. Tgk Boys over Flower? Si so called fiance Jun Pyo.. Itu si manis Lee Min Jung.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, August 8, 2013

Salam Aidilfitri

Assalamualaikum..

Maaf zahir batin. Tersilap cakap. Terkasar bahasa.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, August 6, 2013

Raya dan Water Bank

Assalamualaikum.
Ramadhan 28. Huhu. Dah nak habis ramadhan kali.ni. Rasa sekejap je.
Persiapan raya? Biasalah, baju raya, kuih raya, and so on.
Ramadhan kali ini datang dengan.pakej kulit.kering. Kering sangat sampai.menggelupas muka. Rasa macam tanda penuaan makin jelas..ohmy!
So, im interested with Clinuque yang baru yang colot kuning tu. Dan juga Water Bank from Laniege.
Did survey, mostly recommend Laniege.
So, survey harga plak kat Sogo. Rm190 for 60ml. Huhu. Tapi moist nya, ya rabbi..bau.dia sedaaap sangat. Ok, then i check kat Best Buy. They offered rm140. Yeay.. So...
Seronoknya pakai lepas zohor, terus tak rengas dah muka. Pakai malam.pun hubby cakap wangi.. I likeee it, cos hubby like it. Sebelum ni pernah pakai sleeping pack.ginseng, memang muka jadi soooft je. Tapi hubby cakap bau.ginseng. Hehe.
So, lets raya with Water Bank from Laniege.. Syok!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sunday, August 4, 2013

Coffee

Assalamualaikum.

Dah ramadhan 26 hari ni. Alhamdulillah. Masih penuh berpuasa. Masih gigih bersahur walau selera pagi dah takda.
I love coffee. Suka gila. Sejak zaman matric uia memang suka minum nescafe o, nescafe and coffee. Sedapnya black coffee dengan cheese cake!
Even masa uia gombak, rasa mcm heartbeat laju sebab overdose pun, berhenti sekejap ja, then sambung balik.
Kalau puasa tak minum nescafe, haih, tersungkur depab meja la jawabnya.
Tapi disebabkan ada insiden last two weeks, i try not to consume necafe during sahur. And alhamdulillah, ni dah dua minggu bebas caffiene.
Syoknya.
I think, i should go for no caffiene everyday. Once in a while should be okey.
You know, caffiene can cause urine infection, fertility and baby pre mature?
Stay healthy. Drink the quality coffee only. Real coffee.