Friday, August 23, 2013

Please dont do this to the Bride to Be

Assamualaikum. Its friday. Selalu kita baca, do's n dont's on our wedding. Sekarang, i nak cakap pasal, dont's to the Bride to Be. 

1. Jangan bebankan kewangan the b2b. Kalau wedding dia jauh, sarawak ka, perlis ka, jangan mengada minta b2b belanja. Even you are family member! Lagila, as family member kita kena tolong kurangkan beban diorang. Ini tak, dahla flight b2b bayar, nak food, nak luggage, nak seat tepi tingkap. Nak tukar tukar date flight. Eh, kau ingat kau diva? 

2. Jangan buat surprise cakap konon tak datang. Sebab yang merepek2. Tetiba, on the wedding kau muncul. Kau ingat bride tu surprise? Tak, dia terkilan. Jangan mainkan perasaan. Jangan main buat lawak macam tu.

 3. Jangan ungkit apa pengorbanan kau untuk bride sebelum wedding. Kau ponteng class ke, kau ambik el untul teman dia ke, kau habis duit round mall cari hadiah ke. Jangan. She derserve it. Buat saja. Pas kawin, dia lupa baru ungkit. Haha. 

4. Jangan mengada nak merajuk dengan bride time time macam ni. Dia dah kusut dengan hal hal bridal, catering n gifts. Kau pula gatal nak merajuk. Jangan. Simpan je diam2. Kalau perlu confrant, cakap elok2. Jangan bagi dia stress. Nanti dia demam. Kesian.

 5. Jangan paksa dia sediakan hadiah mahal untuk guests. Semua bride nak bagi benda cantik and mahal, tapi tak semua ada budget. Dan duit pun kena simpan untuk rumahtangga. Tu je pesan i. Ini kita semua yang dah kawin kena ingat. Yang dah lupa how tight-the-budget pun kena ingat. Atau yang tak pernah tahu, how-tight-is-the budget, pun kena aware. 

P/s: sesape nak order shaklee, set hamil ke, set kesuburan ke, set susu ibu ke, set kesihatan ke, eh nak tanya pun boleh la, u can call i oke. Whatsapp ke, kakao talk ke, we chat ke, sms ke. 0123594266. I bagi best price, insha allah. Sekadar kongsi kebaikan dan keperluan supplemen. :-)
I love GLA n ESP. Orang cakap kulit i makin gebu

takdo edit2 guna hp ni
Published with Blogger-droid v2.0.10

No comments: