Monday, September 30, 2013

Katalog Shaklee & Senarai Harga

Assalamualaikum.

Klik untuk lebih besar. Save untuk easy reference.

Cadangan set untuk anda semua. Ketahuilah, harga yang saya tawarkan jaaaauh lagi murah. COD boleh, pos boleh. Pm kat FB Hanys Jehari. Atau whatsapp 0123594266 untuk responds yang pantas.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Healing Crisis

Assalamualaikum.

Anda rasa semakin teruk setelah mengambil produk Shaklee kami?


Huhu. Soalan, sangat lah diva. Hihi.

Rasa semakin teruk? Saya pernah alami juga awal awal pengambilan Bcomplex. Rasa pening dan nak muntah.

Esoknya, dah okey. Jadi, saya tahu, badan saya dah boleh terima Bcomplex Shaklee. Alhamdulillah, sampai sekarang masih cergas bekerja dan tak lagi mengantuk balik kerja. Happy!

Bila badan kita tak sihat, selepas consume Vitamin, ia adalah kerana Healing Crisis atau Krisis Penyembuhan.

Jom baca!

Q: Apakah yang dimaksudkan dengan krisis penyembuhan?

A:Ia merupakan satu proses berterusan dalam badan yang mengambil masa untuk membersih dan membina semula sel-sel badan yang telah rosak akibat radikal bebas. Sebahagian dari proses ini akan mula untuk menyingkirkan toksin yang telah sekian lama terkumpul didalam badan sepanjang hidup. Semasa proses penyingkiran toksin, badan anda akan mengalami tanda atau sintom yang membuatkan rasa tidak selesa, dan ia dipanggil sebagai krisis penyembuhan. Dalam perubatan China, penyembuhan terbaik sentiasa didahului dengan krisis penyembuhan.

Q:Mengapakah krisis penyembuhan selalu terjadi selepas mengambil makanan tambahan?

A:Menurut Professor Yoshio Niwa, seorang pakar dalam nutrisi molekul, apabila kita menambahkan pengambilan nutrien, nutrien itu akan bertindak balas dengan oksigen didalam badan. Dan tindak balas ini akan merangsang organ badan bagi menjalankan proses pembersihan, penyingkiran, menggantikan tisu yang lama dengan tisu yang baru dan lain-lain lagi dengan berkesan. Sebagai contoh, anda akan mengalami ruam pada kulit, lebih banyak pergerakan usus, dan ini merupakan satu tanda bahawa badan sedang menjalani proses menyahtoksin. Bayangkanlah sekiranya badan anda seperti besi paip yang berkarat, dan bila anda meletakkan serbuk anti karat atau pencuci paip, banyak karat yang terhakis akan keluar daripada dinding paip tersebut, dan itu akan menyebabkan anda berasa lebih teruk serta banyak kotoran-kotoran yang terdapat di sekeliling paip itu. Tetapi selepas karat itu disingkirkan, paip tersebut akan menjadi lebih baik dan kembali bersih seperti baru.

Q:Adakah krisis penyembuhan petanda yang baik?

A:Ya. Krisis penyembuhan merupakan satu petanda yang menunjukkan rawatan atau makanan kesihatan yang diambil benar-benar berkesan. Sesetengah orang akan berfikir yang simptom mereka menjadi semakin teruk, tetapi hakikatnya ia adalah proses penyembuhan semulajadi dan ia ternyata petanda yang sangat baik untuk mendapatkan kesan krisis penyembuhan yang sebenar. Umumnya, krisis penyembuhan hanya berlaku kepada orang yang sihat sepertimana daya tahan mereka masih cukup kuat untuk mendapat tindak balas dari perubahan biologikal semasa proses penyembuhan itu berlaku.

Q:Adakah setiap orang akan mengalami petanda dan simptom yang sama semasa krisis penyembuhan?

A:Setiap orang adalah berbeza. Sesetengah individu akan mengalami krisis penyembuhan sebaik sahaja mereka mengambil makanan tambahan dan mereka yang lain hanya akan merasai selepas satu atau dua bulan. Kesannya juga berbeza. Lebih banyak toksin di dalam badan, lebih teruk lagi krisis penyembuhannya.

Q:Secara umumnya, berapa lamakah tempoh bagi krisis penyembuhan ini?

A:Ia sebenarnya bergantung kepada keadaan kesihatan individu tersebut. ia mungkin mengambil masa dalam tempoh 2-3 hari atau mungkin berbulan lamanya.



Q:Ramai orang bertambah baik selepas mengambil makanan tambahan, tetapi walaupun saya masih mengambil makanan tambahan, saya masih lagi tidak merasai sebarang perubahan, Mengapa?

A: Secara umumnya, selepas 1-2 bulan pengambilan makanan tambahan,anda sepatutnya telah merasai perbezaannya (cth. Tenaga bertambah, pergerakan sistem usus yang lebih baik, dll.) sekiranya tiada sebarang peningkatan, anda berkemungkinan mempunyai masalah seperti:

1. Tidak mengamalkannya setiap hari

2. Tidak mengikut dos yang telah di cadangkan

3. Takut kepada krisis penyembuhan, lalu berhenti dari mengambilnya

4. Pemakanan yang tidak sempurna serta mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat

5. Mengalami penyakit kronik yang memerlukan tempoh yang panjang untuk sembuh

6. Mengalami keadaan yang kronik yang membuat anda hilang keyakinan dalam mana-mana rawatan mahupun makanan tambahan

7. Mengalami masalah emosi

Friday, September 27, 2013

Hot Selling! Vitamin C sustained released

Assalamualaikum.
Rasanya Vitamin C Shaklee ni tak perlu di perkenalkan lagi.
Semua orang tahu kebaikan nya. Tak hairan lah, setiap kali restock, mesti SOLD OUT punya.
Ni kami dah dapat khabar berita, middle october akan restock. Aduss konpem.ramai yang akan beratur tunggu.
Hari tu berborak dengan sorang dealer ni, dia dah plan nak datang lepas subuh.
Apakah kegilaan ini?
Dan juga....percayalah bila Vitamin C ni keluar, mencanak canak la produk kecantikan dari vitamin C. Cucuk vitamin C. Kollagen dengan vitamin C la.

Harga biasa RM92.50. Mahal?  Untuk 180 biji. Untuk makan seorang selama 180 hari. 6 bulan. Pergh. 50 sen je sebiji, berbanding beli kollagen, suntik vitamin C. Rm15 je sebulan? Huih... Murah okey..berbaloi baloi...

Itu belum harga special.. Hihi.
Jadi, jadi... Sebelum korang tergamam dengan gelombang Vitamin C shaklee october ni, cepat cepatlah place order.

Whatsapp 012 3594266, pm kat fb, email wnorhanis@gmail.com

Apa kebaikan Vitamin C?
Untuk kulit.

Membantu meningkatkan sistem keimunan badan
Membina kolagen untuk kulit yang sihat dan berseri
Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi dan struktur am badan yang lain
Menbantu dalam proses penyembuhan luka dan juga kudis
Antioksida yang bertindak melindungi sel dari serangan radikal-radikal bebas yang lain
Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging
Membantu mengurangkan hormon tekanan.
Membantu masalah anemia

Journey to the North: Juru, makan

Assalamualaikum. Sebut pasal Juru, asyik teringat pasal makan la.

Mee ketam. Firt pitstop masa otw ke Kedah. Pukul 1 pagi. Satu kedai je buka. Layan je la.

Mee udang. Rasa? Biasa biasa je. Mungkin sebab dah malam. Atau mungkin bukan tempat kegilaan ramai.

Nasi goreng ketam. Hari balik ke kl. Pergh..sedap. Murah.

Ada lagi menu, mee udang. Fresh gila. Dan besar gila. Venue? Juru. Bukan.warong pak su. Sebab tutup. Ni Tamu Selera. Memang sedap. Makan 6 orang dan bungkus lagi 3, rm65 je. Sweet!
Published with Blogger-droid v2.0.10

Jeragat.. oh No!


Assalamualaikum.
Apa itu jeragat? Jeragat tu yang kat muka kita, yang bintik bintik hitam kecil. Tidaklah merbahaya, tapi boleh buat muka Nampak kusam. Lagi teruk, kalau jeragat merebak, akan menyebabkan muka gelap. Cara penjagaan, saya tahu, mesti yang ramai guna krim pencerah, krim tabir suria dan macam macam lagi. Tapi yang paling penting, kenalah jaga dari dalam juga.
Supplemen tambahan, lagi lagi bila kita semakin meningkat usia ni. Mcm keratan majalah dibawah, dari sumber Rapi,katanya pengambilan vitamin membantu kurangkan masalah jeragat. Kulit memerlukan tiga vitamin iaitu A, C dan E utk kekal sihat.

• Vitamin C - perlu utk pembentukan kolagen (Sila cuba Vitamin C plus Shaklee ia sustained released lengkap dgn bioflavonoid.. vitamin C Shaklee mmg larisss.. always out of stock seluruh Malaysia)

• Vitamin E - membantu keseimbangan hormon dan mengawal kadar minyak dlm liang kulit (yg ni sy suggest anda cuba Vitamin E shaklee.. sbb ia natural, 400iu lengkap dgn Selenium dan yg best ia ada extract grape seed.. so mmg terbaikkk)

• Protin - mengurangkan kesan hitam akibat jeragat (apa lagii.. sila lah cuba Protin ESP Shaklee.. mmg terbaikk ..non GMO.. mmg hot stuff sampai pernah licin stok satu Malaysia. kalau ada extra budget.. sila amik COllagen Powder Shaklee.. haaa yang tu mmg sah2 best tahap maksima)

Sekian lah cerita utk hari ini.. sebenarnya saya kongsi cerita jeragat dan kesihatan kulit sebab vitamin2 yg berkaitan dgn kulit ni memang sentiasa laris dikalangan customer2 Shaklee. Nak harga terbaik, dan servis
bagus, jangan lupa Hanys Jehari 012 3594 266

Wednesday, September 25, 2013

Bila pelaku rogol adalah Si Bisu!

Assalamualaikum.

I hate this. Kejamnya pelaku ni. Tergamak buat onar kat tempat mencari nafkah. Tergamak mncoretkan kisah hitam ke atas wanita tersebut. Pagi pula tu. Ya allah. Dahlah bisu, boleh begitu binatang perangai nya. Saya minta, berhati hatilah di tempat kerja. Berhati dengan cleaner. Dengan guard. Dengan colleague sendiri. ________________________________________ The victim is my colleague. Sedihnya!
Published with Blogger-droid v2.0.10

Pengedar Shaklee: KL, Masjid Jamek, Subang, Jerantut, Temerloh, Kuala Lipis, Merapoh, Semenyih, Putrajaya, Ukay Perdana, satu malaysia


Pengedar Shaklee
Masih tercari-cari pengedar Shaklee di kawasan berdekatan anda?
Nak beli barang secara cash on delivery (COD)?
Inginkan konsultansi secara face to face?

Anda di kawasan Klang Valley (Lembah Klang) & Selangor?

Lebih spesifik di Kota Damansara, Subang Bistari, Subang Perdana, Shah Alam, Subang Jaya, Selangor?

Ataupun tempat kerja berdekatan di kawasan pengangkutan awam LRT Aliran Masjid Jamek-Kelana Jaya?

Spesifik lagi, CIMB Menara UAB, yang ada Octo tu? 

Semenyih dan Putrajaya juga masuk kawasan ye. 

Tinggal di sekitar Ukay Perdana? Pun saya boleh delivered kan. Jangan risau. Order saja. 

Nak trialke, boleh text 012 3594266.. Harga mampu!

Ataupun anda tinggal di Jerantut, Temerloh, Kuala lipis, Merapoh, Pahang? Saya juga boleh edarkan Shaklee serta nasihat dan bimbingan percuma.

Sememangnya saya adalah pengedar Shaklee untuk di kawasan yang disebutkan di atas.

Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan Shaklee serta konsultasi secara face to face dengan percuma.

Tiada bayaran pos. Semuanya boleh buat secara COD.

Tapi, andai anda berada di luar kawasan, jangan risau. Harga terbaik masih diberikan, dengan kos pos yang minima.

PM saya di FB Hanys Jehari atau WhatsApp/ message 012 3594 266.

Tuesday, September 24, 2013

Yang mempercayai

Assalamualaikum Alhamdulillah. Its been almost 2 months consumed Shaklee. And almost 1 month i shared the goodness. Terima kasih yang mempercayai. Yang online. Yang offline.

Antara order dan testi dari customer. Yang repeat order sebab tahu harga affordable dan berbaloi. Tq so much. Seronok tengok orang seronok.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Sunday, September 22, 2013

Bcomplex Shaklee untuk bakal ibu/ mengandung

Assalamualaikum. Eeii.. Tak habis habis nak cerita pasal BComplex Shaklee ni.

BComplex Shaklee ni siapa ada asid folik. Siapa yang maaalas makan banyak banyak supplemen, ambik je la BComplex shaklee.ni. Cukup segala jenis vitamin B. Ada pulak asid folik. Kalau orang tanya, ala vitamin B jenama lain pun ada juga. Muraj jugak. Oh no.

Tengok, beza quantity vitamin dalam setiap tab. Beza gila kan? Harga? Rm53. Tu harga biasa. Bukan harga saya. Hehe. Jadi, nak tau harga saya, contact la 012 3594266.

Kalau beli set kesihatan, lagi la dapat harga kaw kaw. Tak cukup?

Pilih set mengandung untuk trimester pertama, kedua dan ketiga. Supplement shaklee.ni tahan nya lama. Puas hati.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, September 18, 2013

URGENT! Sila baca supaya tak menyesal

Assalamualaikum.
Post ni perlukan action yang pantas dari reader.
Ehem.
Den nak tanyo..

Sape nak sihat, poie kojo tak ngantuk2, hyper cam den skarang?

Sape nak mak ayah sihat, cergas balik macam mak den? Eh, mak den sronok bebenor skarang cite pasal orang semua kata dia dah cergas bekerja.

Sape yang berniat nak susu anak sampai dua tahun? Or mungkin lebih?

Sape nak kulit berseri balik macam den? Kulit den jadi rough sebab stress uolls. Stress sebab stress. Huh.

Sape yang nak pastikan baby dalam perotnya dapat cukup nutrien dari sumber yang halal dan organic?

Jadi, den nak bagi harga customer kaw kaw baeek punya ni. Order hari ni, post hari ni, receive hari esok atau sabtu atau ahad atau senin.
Kalau nak COD, den usahakan. Demi korang yang nak sihat, nak tengok mak ayah sihat.
Jengah FB den, Hanys Jehari, or contact den 0123594266.
Seriously, harga jangan risau. Korang bacalah testi dari blogger brunei ni, mcm mn deal ngan den.  Malu den.

http://ceriteracinta2002.blogspot.com/2013/09/shopping-supplement-shaklee.html?m=1

WW: Blackmores vs Shaklee

Assalamualaikum.

Vs

Untuk kuantiti yang sama, quality yg haaampir sama RM176 vs RM124 (belum best price). Tepul dada, tanya kesihatan, tepuk poket. Sharing is caring!
Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, September 17, 2013

Gulai Tempoyak Ikan Patin

Assalamualaikum.
Mari memasak. Sebenarnya, kami orang pahang tak panggil gulai tempoyak. Kami panggil Gulai Masam Ikan Patin. Reason? I dont know. Yang i tau, sedap di makan.
Jom i bagi resepi.
Bahan:
Ikan patin (setengah ekor- kepala dan ekor paling lazat)
Cili padi segenggam(orng pahang panggil lada). Lagi pedas lagi sedap.
Kunyit seinci.
Daun kesum 5 tangkai
Tempoyak 2 senduk
Garam secukup rasa

Tips: Ikan patin ni, hanyir. Lagi lagi kalau beli kat kl ni. Entah mana diorang bela. Isinya merah sikit. Jadi, basuh dengan tepung tak memadai. Kami biasa bashu dengan daun pisang muda. Bagi getahnya keluar dan hilangkan lemak dan hanyir patin.

Cara masak:
Tumbuk lada dan kunyit dan garam sikit.
Masukkan dalam periuk dengan tempoyak dan air. Kacau bagi sebati. Panaskan di atas dapur. Biar sampai pekat sikit. Pastikan tempoyak tu well blend. Janganlah ada ketul ketul.
Masukkan ikan. Daun kesum.
Rasa.
Masin? Tmbh air.
Pedas? Tmbh gula sikit.
Tips i, tambah aji sikit. Bagi ummph.
Kemudian, siap.
Tadaaaa

Sebenarnya, seumur hayat tak pernah masak ikan patin ni. Tahu cara,.sebab mak selalu buat. Tapi tak pernah yakin nak buat.
Semalam, atuk hubby mintak i buat. Haha. Nasib terer cover gelabah. Buat je ikut instinct.
Alhamdulillah, atok nya bertambah dua kali. Tak sedap. Jangan makan, katanya pada maid. Haha.
Maid yang dr indonesia tu, siap bilang, kak anis, sy hirup2 gulainya. Sedap.
Bahagia.

Friday, September 13, 2013

TTC; Supplemen + doa

Assalamualaikum. Salam Jumaat. Syoknya bershopping ye. Okey, nak cerita pasal journey on TTC. TTC is Trying to conceive.

I tengah cuba shaklee sekarang. First, kena stabilkan hormon dulu. Makan GLA. GLA ni macam epo tapi double. Period i lately ting tong. Doc kata hormon. Hormon stress. Hormon perempuan kurang. Yes, makan fastfood boleh sebabkan hormon lelaki bertambah. Huhu. GLA juga membantu dalam pms. Yang kerap senggugut teruk, insha Allah boleh try GLA ni.

Then, i consume ESP juga. Ia nya susu protein. I tak suka ikan. Jaaaarang makan ikan. Ayam suntik je i suka. So less protein di situ. Protein ni penting untuk pembaikan sel dalam badan. Kita tak tahu luka apa dalam badan. Juga baik untul telur kita dan suami. Huhu. ESP juga membantu supplemen untuk menyerap dengan baik.

Untuk.en suami, i ambek zinc untuk dia. Untuk membantu mengahasilkan dan melindungi sperma yang baik. Baaanyak khasiat zinc ni. Macam vitamin untuk lelaki la.. Kat shaklee, zinc ni ceeeeepat gila habis. Laris. Restock je habis. Isk2. Ramai yang tahu kebaikannya. Dan Vitamin E, vitamin S**s kata orang. Huhu. Ini memang biasa, ramai kot yang makan. Huhu.

dan amalan bersama. Paling mudah, doa lepas solat, zikir. Zikir dan zikir. Ya musawwir, sambil usap2 perut. Harapnya, niat untuk dapat zuriat dipermudahkan dan dimakbulkan Allah. Oh, lagi satu.

ni alfalfa namanya. Organic dan ditanam sendiri oleh shaklee. Sejenis herba. Kalau period tak habis, insha allah, alfalfa boleh cleankan darah kotor yang tak habis keluar. Darah yang tak.habis keluar boleh menyebabkan Endo. Dan, supplemen ini.hanya usaha, apa pun, Allah yang bagi. Doakan i yek.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Wednesday, September 11, 2013

Sarawak, family trip

Assalamualaikum. Sebelum terlupa, saya ada baaaanyak benda nak cerita pasal trip pertama ke Kuching, Sarawak bulan june lepas. Biasalah, ada rezeki lebih, i n my sis akan share duit bawak family berjalan. Merasa naik kapal terbang, makan benda pelik pelik. So, since i will.go to sarawak on aug (dah lepas pun), i tak nak la nanti dioarang blur blur and terliur pasal kuching. Alhamdulillah, flight murah. Homestay 4 bilik, dapat harga murah. Van 14 seater, murah. Dapat pula cousin hubby yang tak lokek teman, bawak berjalan dan makan makan. Yum yum.

Pisang Cheese Coklat. Pergh. Pergh. Sedap gila. Minum plak milo tabur. Pergh. Rasa nak cari kerja kat kuching.

Makanan lagi.

selamat datang ke rumah i. Rumah penan. Kampung Budaya. Must go. Best gila. Walau.peluh nak keliling tu, tapi worth it. Its kind a living museum.

Three layer tea Kuching is the best. Yang korang minum kat kl ni, huh, serius tak leh lawan. Gula bawah tu, pergh, rasa pahit pahit manis. Sedap gila.

Castle di Waterfront. Cantik kan?

Jong Crocodile Farm. Gila buaya banyak gila. Seronok betul tengol buaya nak makan ni. Sebenarnya, makanan sangat pelbagai. Nanti i buat another entry untuk makanan sarawak. Laksa sarawak, mee jawa special, mee.kolok, kolok sapi, linut. Air nya pula pelbagai, white lady, wheetgrass, air ular. Balik kl ni, bila nak.order air, rasa macam errrr.. Erm... Nak order apa ye. Hikhik. Kuching memang heaven makan. Seronok. Ohw, itu belum.cerita ke Serikin, Tasik Biru, makan telur penyu, jubah rm40, kek lapis. Owh. Syok.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, September 9, 2013

Nutriferon

Assalamualaikum.

Haaa.. Hari ni nak cerita pasal Nutriferon. Dulu tak pernah dengar pun pasal benda yang halus kecik, tapi powerful ni. Ni semua start bila rasa badan ni cepat sangat demam. Adik adik.selalu cakap, along tu nanti demam la tu. Along ni, selalu sakit. Bila penat, busy, terlebih pack jadual, demam. Mc. Sedih tau. Rasa macam orang tak berdisplin. Padahal dulu, saya jenis yang sangat excited pergi kerja. Makan vitamin dah macam macam, epo la, vit c la. Tapi makan bolat, dan tetap kena flu. Huhu. Then, tengok kawan jual shaklee ni. Try la usha, apa yang boleh boost immune badan ni. Sebab apa nak cari immunisasi? Sebab badan mudah hinggap penyakit kerana antibodi lemah. Sistem imunisasi badan rendah. Eh pernah dengar atau baca, bila kita kahwin, sistem imunisasi badan kita menjadi lemah? Sebab tu, orang yg berkahwin, tapi berzina kena rejam.~ eh terlajak cerita. Jadi, kawan ni suggest la Nutriferon ni. Alhamdulillah. Masa consume tu, badan tengah flu on off. Makan la sampai flu hilang. Then, saya pun makan seminggu sekali. Syukur, sampai sekarang flu tak hinggap dah. Walau sibuk uruskan wedding cousin hubby, jadi pengapit dua hari kat sarawak, dengan hal kerja, balik malam, saya dah tak demam. Seronok. Enjoy betul ke sarawak hari tu. Kalaulah jumpa Nutriferon ni dari dulu, syoknya berholiday. Hehe. Apa apa pun, doa kesihatan badan kena sentiasa amalkan. Nutriferon Shaklee ni cuma sebagai pembantu je. Oh lupa nak bagitau, harga Nutriferon ni Rm181, untuk 30 sticks. Insha Allah, boleh whatsapp or message 012 3594266 untuk best price.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, September 6, 2013

BComplex Shaklee

Assalamualaikum. Salam Jumaat. Hari ni nak pergi shopping Shaklee.. Bukan ramai pun orang order. Tapi nak beli untuk diri sendiri dan family. Hari ni nak ambik BComplex Shaklee.

Kenapa Bcomplex Shaklee? Sebab ada Asid Folik sekali. Malas betul nak ambil asid folik berasingan. Leceh. Dan kos lagi. Lagipun, Bcomplex shaklee, so far antara yang terlengkap di pasaran. Segala jenis vitamin b dan extra extra ada dalam nya. Harganya? 120 biji untuk 4 bulan, hanya rm53. Itu harga pasaran. Harga special? Muh less than that. Untung betul. Hari ni nak ambil 2 botol. Untuk mak&ayah, dan untuk saya&husband. Tersedar nak ambil Bcomplex ni sebab badan asyik penat je lately. Bangun tidor pun payah. Buat breakfast sambil pejam mata. Otw pergi lrt pun tido tak sedar diri. Perggh. Melampau betul. Sampai office, asyik stress je. Haih, bila la badan nak stabil, dan ready untuk conceive. Harap harap, dengan shaklee ni ditambah dengan doa, badan saya sihat dan sedia untuk conceive. Amin. Oh lupa, sy pengedar Shaklee. Tak ambil untung pun. Suka je share benda benda best ni dengan orang. Kalau nak, whatsapp 0123594266. Sms pon boleh... Jangan segan. Saya jamin, kita mampu beli shaklee ni. Wassalam.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, September 3, 2013

Wedding @Sarawak

Assalamualaikum. Alhamdulillah. Selamat sudah satu lagi pasangan diijabkabulkan. Cousin hubby selamat dinikahkan, bersanding di kuching sarawak, hari minggu lalu. Ini kali kedua untuk tahun ni ke sarawak. First, bawa family sendiri jalan. Then, her wedding. Dan kali kedua dalam sejarah hidup menjadi pengapit. Kali ni memang betul betul pengapit a.k.a runner. At first, she said only the sanding day. Finally, asal org nampak i je, terus duk.ngan pengantin. Dari majlis nikah, berlulut, sanding, photoshot, semua i n hubby ada. Huhu. So lucky bila husband n wife jadi pengapit ni, sbb boleh roger selalu. Layan la gambar gambar pengantin ye.

day 2. Sebab day 1 sampai sarawak dah pukul 1 pagi. Flight delayed.

day 3. Majlis bersanding. I dan hubby dah ada kat bridal pukul 6 pagi. Gila tak. Haha. I lagi la, siap terus pakai baju pengapit since 5.30 sampai 9 mlm. Kat sarawak, majlis start 10 pagi, jadi no hal la make up awal gilak.

day 4. Ke serikin. Shopping. Puas hati dapat cari baju fully sulam. Tak sabar nak tempah. Hihi.

day 5. Balik kl! Sampai kl around 3pm. Rasa penat baru terasa pagi ni. Haih. Next destination, kedah. Wah. Tahun ni banyak berjalan. Orang kata, berjalanlah selagi belum ada si kecik. Hihi. P/s; bulan ni nak beli shaklee co10. Ada sesapa nak join?
Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, September 2, 2013

Yang dinantikan

Assalamualaikum. Supplemen yang dinantikan dah masuk promo. Harga ratus ratus boleh dapat puluh puluh je. Nak beli satu pun no hal. Boleh message, whatsapp or call. Info tentang COQ Health: ʘ Mengandungi Koenzim Q10 yg penting utk sel tubuh bagi menghasilkan tenaga sendiri untuk kekal berfungsi ʘ Mengandungi kesemua proprieteri semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan vitamin E dan estrak teh hijau ʘ Mengelakkan penyakit kardiovaskular termasuk arteri tersumbat ʘ Digunakan untuk merawat penyakit kanser seperti kanser payudara dann membantu pesakit yg menerima rawatan kemoterapi ʘ Membantu meningkatankan penghasilan insulin yang membantu pesakit diabetis ʘ Merawat masalah penyakit gusi ʘ Membantu merawat pesakit Parkinson ʘ Membantu meningkatkan tahap kesuburan dan jumlah sperma Terbaru, kajian menunjukkan ia mampu membaiki memori.. Em sesuai untuk.pelajar, researcher, alzheimer.. Insha allah. Tapi pendek kata, memang bagus lah untuk mereka yang ada potensi mendapat serangan sakit jantung, untuk yang menderita penyakit kanser, untuk mereka yang nak mengawal paras gula dan macam-macam lagi. Jangan ketinggalan! Dapatkan segera pada harga yang sangat superb! Saya juga menawarkan perkhidmatan COD area Subang Perdana, & Masjid Jamek. Contact saya 012 3594266 .............................................

Published with Blogger-droid v2.0.10