Friday, September 27, 2013

Jeragat.. oh No!


Assalamualaikum.
Apa itu jeragat? Jeragat tu yang kat muka kita, yang bintik bintik hitam kecil. Tidaklah merbahaya, tapi boleh buat muka Nampak kusam. Lagi teruk, kalau jeragat merebak, akan menyebabkan muka gelap. Cara penjagaan, saya tahu, mesti yang ramai guna krim pencerah, krim tabir suria dan macam macam lagi. Tapi yang paling penting, kenalah jaga dari dalam juga.
Supplemen tambahan, lagi lagi bila kita semakin meningkat usia ni. Mcm keratan majalah dibawah, dari sumber Rapi,katanya pengambilan vitamin membantu kurangkan masalah jeragat. Kulit memerlukan tiga vitamin iaitu A, C dan E utk kekal sihat.

• Vitamin C - perlu utk pembentukan kolagen (Sila cuba Vitamin C plus Shaklee ia sustained released lengkap dgn bioflavonoid.. vitamin C Shaklee mmg larisss.. always out of stock seluruh Malaysia)

• Vitamin E - membantu keseimbangan hormon dan mengawal kadar minyak dlm liang kulit (yg ni sy suggest anda cuba Vitamin E shaklee.. sbb ia natural, 400iu lengkap dgn Selenium dan yg best ia ada extract grape seed.. so mmg terbaikkk)

• Protin - mengurangkan kesan hitam akibat jeragat (apa lagii.. sila lah cuba Protin ESP Shaklee.. mmg terbaikk ..non GMO.. mmg hot stuff sampai pernah licin stok satu Malaysia. kalau ada extra budget.. sila amik COllagen Powder Shaklee.. haaa yang tu mmg sah2 best tahap maksima)

Sekian lah cerita utk hari ini.. sebenarnya saya kongsi cerita jeragat dan kesihatan kulit sebab vitamin2 yg berkaitan dgn kulit ni memang sentiasa laris dikalangan customer2 Shaklee. Nak harga terbaik, dan servis
bagus, jangan lupa Hanys Jehari 012 3594 266

No comments: