Wednesday, September 11, 2013

Sarawak, family trip

Assalamualaikum. Sebelum terlupa, saya ada baaaanyak benda nak cerita pasal trip pertama ke Kuching, Sarawak bulan june lepas. Biasalah, ada rezeki lebih, i n my sis akan share duit bawak family berjalan. Merasa naik kapal terbang, makan benda pelik pelik. So, since i will.go to sarawak on aug (dah lepas pun), i tak nak la nanti dioarang blur blur and terliur pasal kuching. Alhamdulillah, flight murah. Homestay 4 bilik, dapat harga murah. Van 14 seater, murah. Dapat pula cousin hubby yang tak lokek teman, bawak berjalan dan makan makan. Yum yum.

Pisang Cheese Coklat. Pergh. Pergh. Sedap gila. Minum plak milo tabur. Pergh. Rasa nak cari kerja kat kuching.

Makanan lagi.

selamat datang ke rumah i. Rumah penan. Kampung Budaya. Must go. Best gila. Walau.peluh nak keliling tu, tapi worth it. Its kind a living museum.

Three layer tea Kuching is the best. Yang korang minum kat kl ni, huh, serius tak leh lawan. Gula bawah tu, pergh, rasa pahit pahit manis. Sedap gila.

Castle di Waterfront. Cantik kan?

Jong Crocodile Farm. Gila buaya banyak gila. Seronok betul tengol buaya nak makan ni. Sebenarnya, makanan sangat pelbagai. Nanti i buat another entry untuk makanan sarawak. Laksa sarawak, mee jawa special, mee.kolok, kolok sapi, linut. Air nya pula pelbagai, white lady, wheetgrass, air ular. Balik kl ni, bila nak.order air, rasa macam errrr.. Erm... Nak order apa ye. Hikhik. Kuching memang heaven makan. Seronok. Ohw, itu belum.cerita ke Serikin, Tasik Biru, makan telur penyu, jubah rm40, kek lapis. Owh. Syok.
Published with Blogger-droid v2.0.10

No comments: