Friday, September 13, 2013

TTC; Supplemen + doa

Assalamualaikum. Salam Jumaat. Syoknya bershopping ye. Okey, nak cerita pasal journey on TTC. TTC is Trying to conceive.

I tengah cuba shaklee sekarang. First, kena stabilkan hormon dulu. Makan GLA. GLA ni macam epo tapi double. Period i lately ting tong. Doc kata hormon. Hormon stress. Hormon perempuan kurang. Yes, makan fastfood boleh sebabkan hormon lelaki bertambah. Huhu. GLA juga membantu dalam pms. Yang kerap senggugut teruk, insha Allah boleh try GLA ni.

Then, i consume ESP juga. Ia nya susu protein. I tak suka ikan. Jaaaarang makan ikan. Ayam suntik je i suka. So less protein di situ. Protein ni penting untuk pembaikan sel dalam badan. Kita tak tahu luka apa dalam badan. Juga baik untul telur kita dan suami. Huhu. ESP juga membantu supplemen untuk menyerap dengan baik.

Untuk.en suami, i ambek zinc untuk dia. Untuk membantu mengahasilkan dan melindungi sperma yang baik. Baaanyak khasiat zinc ni. Macam vitamin untuk lelaki la.. Kat shaklee, zinc ni ceeeeepat gila habis. Laris. Restock je habis. Isk2. Ramai yang tahu kebaikannya. Dan Vitamin E, vitamin S**s kata orang. Huhu. Ini memang biasa, ramai kot yang makan. Huhu.

dan amalan bersama. Paling mudah, doa lepas solat, zikir. Zikir dan zikir. Ya musawwir, sambil usap2 perut. Harapnya, niat untuk dapat zuriat dipermudahkan dan dimakbulkan Allah. Oh, lagi satu.

ni alfalfa namanya. Organic dan ditanam sendiri oleh shaklee. Sejenis herba. Kalau period tak habis, insha allah, alfalfa boleh cleankan darah kotor yang tak habis keluar. Darah yang tak.habis keluar boleh menyebabkan Endo. Dan, supplemen ini.hanya usaha, apa pun, Allah yang bagi. Doakan i yek.
Published with Blogger-droid v2.0.10

No comments: