Tuesday, October 29, 2013

Kenapa orang sibuk makan supplemen?

Assalamualaikum.

Soalan yang biasa berlegar di fikiran saya,
KENAPA ORANG SIBUK NAK MAKAN SUPPLEMEN?
Macam macam jenis, jamu la, makanan sunnah la..

Jamu memang saya tak lalu. Perkataan jamu pun dah buat saya cuak.

So, nak gambar kenapa kita perlukan supplemen..
Rasa nak cuba shaklee, join Shaklee, contact je saya 0123594266.

Sebab apa Shaklee?
# Selamat, halal, kelulusan KKM, dari sumber natural, tiada sintetik.
# Sebab boleh dapat murah; rm50 untuk 120 biji BCOMPLEX, dhla contentnya sebiji tablet tinggi! Tahan 4 bulan ok!
# Sebab boleh dpt bonus dr Shaklee! Duit, cash uolls.

Friday, October 25, 2013

Yang kualiti, yang kurang kualiti

Assalamualaikum.
Salam jumaat..
Lagi 6 hari sebelum berakhirnya bulan oktober. Dah nak hujung tahun.
Kita selalu teringin tengok handbag lawa lawa, branded kan.
Tengok orang pakai Gucci, nak. Pakai Guess, nak. Pakai Coach, nak jugak.

Harga nya pasti lah mahal. Kualiti tu ada. Tapi, kita tak pernah tau kualiti dia macam mana sebab kita tak pakai lagi.
Kita pun cari yang gred aaa. Yang immitate.
Bila nampak dalam iklan, cantik, macam original. Murah. Hanya rm90,
Bila dah dapat kat tangan, nak pakai pun takut sebab bukan ori. Kita tahu, ia fake. Bila pakai, sakit bahu, sebab talinya tak kualito. Rekaan dan structure tak mampu tahan berat barang.
Dari fake, kita up ke gred aaa. Ingat dah dekat dekat ngan original. Mahal sikit, tapi murah dari original hanya rm 150.
Dan, tak selesa. Kita takut orang tahu ia fake.
Dan akhirnya, sebab nak juga, kita akhirnya beli.original. Rm590. Feel? Puas hati. Cantik. Yakin pakai sebab ori. Material diyakini.
See..? Dah bazir rm240 untuk yang fake. Kalau beli yang original terus, kan bagus.
Kita kan suka cuba cuba..

Ok..itu barang luaran. Apa pula bila kita cuba cuba ambil untuk supplemen?
Yang badan kita makan hari hari? Berani ke gadaikan nyawa dan organ dalaman untuk benda yang tak dapat kelulusan dari KKM?
Seriously, banyak betul ubat kurus yang disenarai hitam oleh KKM. tapi ada kita ambil peduli?
Produk kecantikan..? Berapa banyak yang ada racun berbahaya. Yang dari thai, dari indonesia..? Beraninya pakai di muka.
Ya, ia murah dan effective. Tapi kesan ke atas kulit buat masa yang panjang? Buah pinggang rosak?

Sebab tu, saya sarankan, beli supplemen kurus ke, cantik ke, biar dari produk yang kualiti. Bukan produk 'hear and say'.
Balik, dan tengok balik isi kandungan produk anda.

Wassalam.

Monday, October 21, 2013

Missed Abortion

Assalamualaikum.
Scary tak.. Huhu.

I missed my period about two months and two upt -ve. Its either too early and too late. Huh.
Then, i got this heavy cramp whole night. I cant even lay down properly. All i want is to bend mu body.
It hurts badly. But i endure it.
Next morning, when i was in the toilet, i felt something jusy flushed away from inside. And the pain, just gone.
I look at it. It was a 'segumpal darah sebesar empat jari'. Big or small?
I wonder, what is that? My period? For real? That big?
Or did i just flushed out the fetus?
Gosh. I go to office, normally. But.with stomach pain.
After few advice, i go to klinik. Seriously, i dont like to see male doc. But, no choice.
So, he afraid that i was missed abortion. Misscarriege before i can realized that im pregnant.
He refered me to the specialist. The specialist's story? Nanti eh sambung.

Saturday, October 19, 2013

Veil dan Tudung Pengantin

Assalamualaikum.
Jom cakap hal kahwin. Haih.
Sekarang banyak sangat dah fesyen tudung nikah kawin ni.
Sekali siap veil pun ado..
Banyak betui pilihan.. Time i, bukan tak ada pilihan, tapi seriously sangat tak berani nak mencuba shawal ke.. Sebab muka bulat.
So, ada kawan i ni, dia ada buat veil and tudung kawin. 2 in 1. Looks very nice.
Terpulang la pada bakal bakal tunang, bakal pengantin nak pakai macam mana..
Boleh try tanya dia kalau berminat aaa. Check blog thebeutyous.blogspot.com

I berkenan betul yang hijau tu.  Macam color i kawin hari tu. Grasshopper, kata suamiku. Hihi.

Thursday, October 17, 2013

Supplemen Untuk Pelajar dan Kanak kanak.

Assalamualaikum.


Makanan tambahan atau vitamin untuk pelajar memang penting dalam menyediakan para pelajar lebih sihat dari aspek menyeluruh iaitu luaran dan dalaman.

Okaylah, mari kita tengok apa yang Shaklee tawarkan kepada golongan pelajar ini.

Mealshake

Sangat bagus sebagai sarapan pagi kerana ia mengandungi nutrien lengkap untuk memberi khasiat kepada pelajar.
Ibu-ibu yang kesuntukan masa untuk menyediakan sarapan boleh memberikan Mealshake kepada anak mereka menu sarapan pagi.

Omega Guard

Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam.
DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.
Shaklee OmegaGuard TM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan OmegaGuard TM menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.
Dalam bahasa yang mudah pengambilan Omega Guard dapat membantu kita untuk meningkatkan kecerdasan otak, mudah mengingati dan lebih fokus.
Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam.
DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.
Shaklee OmegaGuard TM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan OmegaGuard TM menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.
Dalam bahasa yang mudah pengambilan Omega Guard dapat membantu kita untuk meningkatkan kecerdasan otak, mudah mengingati dan lebih fokus.

BComplex

Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang).
Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu pelajar berfikiran positif sentiasa (mood baik dan ceria) bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik pemikiran & daya menumpuan akan lebih baik.
Vitamin B juga dapat melahirkan wajah yang cantik berseri dan tidak kusam.

Lecithin

Kolina merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf. Soya lecithin merupakan sumber utama kolina.
Lecitin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine.Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dan lain-lain.
Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat.30% otak adalah terdiri daripada lecitin, manakala 70% lemak di hati adalah lecitin.
Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi daripada kacang soya. Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530mg lecithin. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Bagi mereka yang berminat, saya boleh menyediakan set di atas dalam bentuk Pek Mini jika anda mempunyai bajet terhad. Jika ingin dikongsikan untuk 2-3 orang anak, lebih baik anda membeli full pack kerana lebih jimat dan berbaloi..

Tuesday, October 8, 2013

Tips: Cara Bijak Guna COLLAGEN POWDER Shaklee

Assalamualaikum.
Dah beli COLLAGEN POWDER SHAKLEE?
Tahu cara nak consume?
Minum saje?
Saya ada tips untuk bagi CPS ni bertindak cepat dan {psssttt.. jimat!}.

Okey,
Saya buat minum dan masker.

Untuk Masker:
1. Tuang sedikit ke tapak tangan. Letak air siikit je. Then, tepek ke muka. Seluruh muka.

2. Untuk minum, minum bersama oren atau epal atau apa sahaja fevret. Di sarankan dengan buahan sitrus. Saya cuba dengan kordial sarsi...errr tak memberangsangkan rasanya.

Okey, itu saja. Senang kan.

Ada sesiapa nak order untuk Batch kedua?
Cepat cepat, jangan terlambat!

Monday, October 7, 2013

Healing Crisis

Assalamualaikum. Masih sakit sakit setelah makan supplemen? tak kisah lah supplemen Shaklee atau apa sahaja.. jom, saya kongsikan sebabnya.. mana tahu ada yang sepadan dengan kamu.

Untuk Bakal Pengantin : Wajah

Assalamualaikum.
Bila nak kahwin, bakal pengantin mesti sibuk kuruskan badan. Diet gila gila.
Bila diet tak nak makan, nutrien hilang.

Apa effect?

Muka kusam. Muka pucaaat je. Sembab kepenatan ke hulu ke hilir. Pakai make up tak lekat. Buat facial pun, silap silap makin teruk naik jerawat. Takut tak?
Haha.
Yes, u ada jurumakeup yang bagus, tapi  kulit muka bermasalah, memang akan merosakkan make up.
Bila petang, nak photoshoot, make up berkuping kuping. Try cover balik, memang tak jalan.
Jadi, harapkan photographer edit.

Do u know, my pics wedding at jerantut, i didnt edit at all? Malam photographer dtg bagi softcopy.
And i did likeeee all my pics. Its fresh. Dari pagi kul 7 sampai petang!

Jadi  penjagaan wajah penting. I avoid gila pergi facial. Sorry, i cant trust the brand. I sanggup buat masker dari my own trusted brand.

Jadi, kat sini i bagi peluang untuk bakal pengantin jaga muka dan dalaman dengan COLLAGEN SHAKLEE dengan harga murah gila.
Jimat RM104! Kalau u all nak buat trial  5 sact, i boleh jual.
Nak tunggu, gaji pun boleh. Tapi book siap siap dengan down payment yang rendah. Sebab apa kena book?
Sebab tak nak SOLD OUT dan memang tak dapt dah harga jimat rm104. Lepas ni jimat rm60 jek.

Psst: nk try sikit sikit pun boleh.. Whatsapp je 012 3694266. 

Saturday, October 5, 2013

Untuk Bakal Pengantin: Badan

Assalamualaikum.

Dah lama tak cakap hal kawin.
Fikir fikir tentang hal penjagaan badan.
Tengok balik diri di cermin.
Am i okey with this figure?
Am i will be okey with the design? Can i fit the dress? Nanti bergambar okey tak?

Kalau rasa badan tak sedap, fit it.
Boleh pergi gym. Exercise. Turunkan berat badan.
Turunkan berat badan secara sihat. Pastikan semua nutrien dapat.
JANGAN ambil sebarang ubat kurus. Saya risau ubat ubat tu ada side effect kepada buah pingggang.

Jangan risau, pengantin masih muda dan metabolisme rendah.
Cuma, jangan stress, nanti berat badan maintain. Tak mahu turun atau naik.

Okey, untuk yang nak kurus cara sihat, jom cuba SEt SLIMMING SHAKLEE.

Ada CINCH SHAKE MIX untuk metabolisme. Boleh tingkatkan metabolisme sehingga 5x. Bagyus kan?
Kita ni makin berusia, makin kurang metabolisme nya.
Ada Alfalfa untuk detox dan lawas. Pstttt.. Alfalfa ni bole ubat resdung tau dan allergic tau.
Lecithin untuk pecah lemak.

Shaklee saya berani promote sebab its natural. Dari bahan bahan natural. Bukan kimia. Selain kurus, kita juga sihat!

Harga? Pm saya kat FB Hanys Jehari atau whatsapp je 012 3594266 untuk tanya apa apa.

Pengapit dari pukul 6pagi..pheww

Assalamualaikum. Dah cerita ke, macam mana saya menjadi pengapit kepada sepupu hubby? Bila orang tanya, rapatnya dengan sepupu hubby, sampai boleh teman cari baranh kawin, buat decision untuk dia, jadi pengapit.. Saya jawab, rezeki saya ada keluarga mentua yang baik. Alhamdulillah.

Ni muka pengapit yanh menyarung baju berlapis atas bawah ni sejak pukul 5 pagi! Sampai pukul 9 malam, masih bersarung!

Alhamdulillah, sepanjang hari, saya okey, boleh harung semua, sampai photoshoot keliling Kuching. Rasa mata panas, suap NutriFeron. Badan kuat, hasil Bcomp.. Ish, BComp tu memang memastikan badan aktif kan..?

Kulit muka pun, segar sampai petang. Make up touch up sikit sikit je. Rasanya,.ni side effect GLA dan ESP..

Seriously, bila promote promote Shaklee ni, bukan nak untung sangat. Saya tak cari orang pun.kat bawah.. Tapi, seronok kongsi kebaikan nya..
Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, October 4, 2013

Alhamdulilillah

Assalamualaikum..

Alhamdulillah. Yang dicari telah tiba!
Betapa la fenomena Collagen Powder Shaklee menerjah Oktober, baru hari kedua jualan EMPIRE SUBANG, Head Office Shaklee dah kehabisan STOK.
Macam mana HO boleh habis stock? Isk.isk.isk...

Pergi wangsa maju, pun ada problem.. Which you wont get the promo price.. Alahai.. Banyak gila kot beza nya..
Jadi, SOS la ke Shaklee IPOH. Haa.. SHAKLEE IPOH ok.. Semalam order, alhamdulillah safely arrived today!

Jadi, sesiapa yang dah order, boleh tunggu parcel ye next week.. Maaf la terlambat.

Yang COD pun, petang nanti Jumpa ye.

Yang belum order, rasa takut harga kembali seperti asal, boleh pm laju laju. Whatsapp   012 3594266 cepat cepat!

Jangan sampai tengok muka kawan, macam putih telur, baru nak cari.. Sebab harga nanti dah naik..

Bakal pengantin, or pengantin baru, saya memang cadangkan beli Collagen Shaklee ni.
Muka lebih senang make up, no more eyed bag, make up tahan lama..
Nanti suami tengok malam malam pun tak berkelip.. *wink*

Wednesday, October 2, 2013

Dari RM298 jadi...

Assalamualaikum.
Wah. Best betul promo Oktober ni.
COLLAGEN POWDER..
Memanglah orang nanti nantikan sejak tahun lepas. Harga dari dekat RM300, boleh dapat murah gila sampai jimat seratus lebih... Pergh.
Bila update status kat FB je, ramai pulak yang pm tanya harga n order. Phew..
Ada kawan tu, siap order berkotak tak..
Jadi apa lagi..?

Jom lah Ber COLLAGEN juga.  Kat bawah ni saya tunjuk testimoni COLLAGEN SHAKLEE..

Opss.. Saya pun pernah cuba juga.. Hihi. Senang nak make up muka lepas pakai collagen. Kulit lagi tegang dan macam spring.. Seronok!

Dijamin halal dan taraf kesihatan nya..

Jom order dengan saya sekarang.. Consultancy percuma, ada benda percuma... Huhu.
Whatsapp 012 3594266 untuk dapatkan harga terbaik dari saya.. Memang kaw kaw la kali ni..

Tuesday, October 1, 2013

SET KEHAMILAN SHAKLEE

Assalamualaikum.
Alhamdulillah, oktober dah menjengah masuk.
Hari ni saya mulakan dengan set kehamilan shaklee! Yang murah. Yang boleh COD (jika dalam kawasan saya), yang pasti ada 'benda' baru dalam pos beg anda. Huhu.
Saya tahu, orang ada baaaanyak kemusykilan dengan Shaklee. Halal ke?
Of course! Dari dulu memang di jamin Halal dan pengesahan KKM. Ehem...produk kecantikan yang tengah naik mendadak sekarang tu yang diragui taraf kesihatan.nya.. Berhati hati ye.
Dengar dengar sokong Israel?
Oh, tidak ye. Shaklee badan bebeas. Yang dapat bonus bulanan tu, yang berhak nak bagi duit  ke mana. SID Malaysia, ramai buat donation ke Mesir dan Palestine.
Eh melalut.
Jom beli Set kehamilan shaklee..
Kita bahagikan kepada dua: set trimester 1 & set trimester 2 n 3.

Insha allah, harga yang diberikan antara yang termurah di pasaran. *wink*
Kalau nak tahu lebih lanjut, apa yang sesuai, boleh whatsapp je saya 012 3594266. Atau.nak.pm.kat FB Hanys Jehari pun boleh.