Sunday, November 24, 2013

Testimoni SET PANTANG dan SET KURUS SHAKLEE

Assalamualaikum..
Saya nak kongsi testimoni SET PANTANG SHAKLEE dan SET KURUS..

"Penggunaan produk : Set pantang (ZINC, BCOMPLEX, VITALEA) & Set Kurus (LECITHIN, ALFAFA, ESP, OMEGA)

Selepas delivery baby yg ke-3 ni sy mengambil set pantang..berat last preggy ritu 77kg.after 1month sy timbang berat 69kg..dah rs cuak sbb brt xbape turun sgt..then sy pun try consume utk set kurus ni..Alhamdulillah bila timbang (kire nak masuk keje dhla after cuti 76 hari dari kje lepas deliver) then ni la hasilnya 60kg..dh dpt berat asal b4 preggy..4 me this time bsalin mmg luka cepat baik & berat pun cepat sgt trun..GUMBIRA sgt..hehehe..skrg stil lg consume kesemua vitamin ni for fully bfeed & try nk dptkan berat ms bujang dl yg rs ideal la ngn ketinggian 160 cm (50kg).."

‪#‎SHAKLEE‬ MMG BEST#

Alhamdulillah.
Tiada lagi yang buat kita happy bila tengok orang lain happy dan sihat.

FB Hanys Jehari
0123594266

Apa beza SOYA SHAKLEE dan SOYA LAIN?

Assalamualaikum....

Ramai sgt yg bertanya dan meragui khasiat ESP dan menyamakan dengan sumber soya biasa..
kat sini saya buat sedikit summary dan pemahaman supaya setiap kite yg ambil ESP mengambilnya dengan ilmu dan dengan ilmu itu baru kite yakin dan bila yakin baru laa khasiatnye akan betul2 terserap dan diserap sepenuhnya oleh badan dan memberikan hasil yang kite inginkan...makan tanpa ilmu tak bermakna apa2 malah akan memberi impak yg tak bgs sebab kite akan mudah goyah dan ketidakyakinan itu sendiri akan memungkinkan kite tak mendapat khasiat yg sepenuhnya dari ape yg kite makan dan ambil...

ESP ialah protin..kenapa protin penting?

Sbb Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel.Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti Membina sel-sel baru, Menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru, Menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru.

APA yg BEST tentang ESP ?
merupakan Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian, Berasakan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol Dan Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif, disamping Membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormone yang sempurna.
ESP juga Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.Kandungan lemak dlm ESP sangat minum iaitu (1gm) Dan Tanpa laktosa di mana kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah.
Dan plg penting tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet, Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga
Kelebihan ESP Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri, Bantu hilangkan parut jerawat di muka, Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih, Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur, Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.ESP juga Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.
ESP jika diambil bersama supplement2 lain akan bantu penyerapan yg lebih baik semua supplement yg kita ambik..cepat menyerap dan kesan yg lebih baik berbanding mereka yg tak ambil bersama ESP.

part tu sure dah tau kan..so..nak tau kenapa ESP soya BERBEZA daripada soya biasa?? JOM BACA 7 KRITERIA PENTING ESP :

INFO : Produk -ESP - 7 kriteria/panduan/guideline utk memilih suplemen SOY PROTEIN

Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.
Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan
Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.
Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang
Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.
Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result
Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium.

Dah penat baca? Nah, dah boleh paham kenapa ramai customer gilakan ESP. Saya pun. ESP antara cinta pertama saya. Sedap dan rasa nak makan selalu!

Harga biasa RM150. Mahal?
Boleh pm saya FB Hanys Jehari atau whatsapp 012 3594266 untuk harga mampu milik.
Bukan tak nak tulis kat sini, nanti shaklee marah. Nanti distributor lain marah.

Friday, November 22, 2013

Set Kesuburan Shaklee

Assalamualaikum.
Ramai antara kita dah cuba bermacam cara utk hamil kan?
Macam macam masalah ada.
Cyst, berat badan, hormon tak stabil, endo, sperma kurang, sperma cair.
Macam macam.
Ramai juga yang dah mencuba Shaklee. Alhamdulillah, ramai juga yg berjaya..
Jom tengok, apa supplemen Shaklee boleh tolong kita dan pasangan..

SET SHAKLEE~KESUBURAN mengandungi

♡UNTUK ISTERI♡

❤GLA COMPLEX
☞ membantu dalam masalah ketidakseimbangan hormon seperti senggugut dan haid tidak teratur
☞bertindak sebagai penyubur dengan menghasilkan cecair subur di dalam serviks yang dapat membantu menyimpan sperma sehingga 5 hari

❤ALFAFA COMPLEX
☞membantu mengatasi rasa “sakit ketika bersama”, membantu atasi masalah keputihan, haid yang tidak teratur, senggugut
☞ membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti kacip fatimah).

♡UNTUK SUAMI♡

❤ZINC COMPLEX
☞Zinc memberi kesan terhadap berbagai hormon termasuklah hormone sex, hormone thyroid, kemandulan bagi lelaki dan perempuan, prostate, thyroid yang tidak aktif . Kekurangan zinc juga dikatakan antara sebab kemandulan – Istilah yang di gunakan adalah “Below the level of technical sterility” bermaksud di bawah paras kesuburan. Ia mempengaruhi bilangan sperma (sperm count) dan pergerakannya (sperm motility). So, zinc ni mmg penting untuk kesuburan.

❤VITA-E COMPLEX
☞membantu meningkatkan hormon seks baik lelaki mahupun wanita..Uniknya vitamin E shaklee kerana turut mengandungi silenium manakala vitamin E kebanyakkan di pasaran adalah dijual berasingan dengan silenium. Ia juga sangat bagus untuk jantung tetapi waktu yang sama ia boleh meningkatkan pengeluaran hormon seks testosteron.

ADD ON~ ENERGISING SOY PROTEIN (ESP)
☞Bagi mereka yang mengalami masalah kesuburan,ESP membantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat bagii meningkatkan tahap kesuburan dan peluang untuk hamil

Lepas saya mengalami Missed Abortion bulan lepas, doktor kata rahim saya sihat dan cantik. Teruskan amalam supplemen sekarang.
Set di atas adalah apa yg saya dan suami amalkan.

Ya, Bukan shaklee yang bagi zuriat.BUKAN. Tapi kita wajib berusaha untuk dapat badan yang sihat.

Kalau nak tanya lebih lanjut, discuss, tanya cara makan, blh je pm saya kat FB Hanys Jehari atai whatsapp 0123594266.
Insya Allah, saya akan cuba bantu sedaya upaya.

Its her convocation

Assalamualaikum. Last Sunday was my lil sis convocation at IIUM, Gombak.

Eh eh dah macam pengantin.

Three of us.

Selfie dalam dewan, oh mak pakai Collagen Shaklee. Jeragat yang makin besar dah makin pudar. Suka!

Line up.

Kecoh kecoh kuar dewan, hujan renyai. Cari kereta ain. Uia jammed gila.

Sempat lagi.

Look like me tak?

and dinner with the whole family minus the youngest, lutfi. Next will.be review on Hadramwat. Bye. Happy friday. I'll work on this weekend. Pesanan terakhir. Jom shopping shaklee. Hihi.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, November 18, 2013

Berak Berdarah

Punca Buang Air Besar Berdarah (Berak Berdarah)

Diantara tanda-tanda kanser usus adalah berak berdarah.
Ramai yang memandang ringan dengan menganggap ia bukan masalah besar kerana pendarahan akan berhenti selepas beberapa ketika.Tidak kurang juga yang membuat pilihan tidak ingin kongsikan penyakit ini kerana dianggap perkara yang memalukan.
Penjagaan usus amat penting kerana toksin di usus besar memberikan sumbangan lebih daripada 90% daripada pelbagai masalah kesihatan, termasuk kepenatan, daya ingatan lemah, mulut berbau, retensi air, berjerawat,penuaan awal dan lain2.
Akumulasi racun ini melambatkan metabolisme tubuh kita dan menyebabkan penambahan berat badan yang berlebihan.

Tips Kesihatan:
Kita perlu menjalankan
detoksifikasi Usus untuk membersihkan
toksin yang terkumpul akibat amalan
pemakanan yg tidak sihat dan pengambilan ubat yang berterusan.Pembersihan usus sekurang2nya perlu dilakukan 1kali sebulan untuk mengekalkan kesihatan usus kita.

Saya cadangkan set detox dari Shaklee, Alfalfa dan Lecithin. Keduanya dari bahan natural, halal, mendapat pengesahan dari KKM.
Harga untuk kedua barang ini tak lebih dari rm100, beserta pos.
Boleh text, whatsapp, 012 3594266 atau pm FB hanys jehari untuk pertanyaan atau consult.

Wednesday, November 13, 2013

Sweetree Restaurant: Halal korean food

Assalamualaikum. Alhamdulillah, its wednesday. Means, i've worked for 9 days non stop. Nak cerita pasal Halal korean food, kat ampang. Namanya SWEETREE RESTAURANT.

Kami ambil bilik, locates at the second floor. Syok!

Oh, kusyuk makan!

Sedapnya korean bbq, which wrapped the beef dlm salad, letap dipping sauce n nasi. Yummy!

Makan tak ingat!

Props!

Oh. Baju tu buat saya bulat. Hihi

Bos yang happening. Food sgt sedap. We've tried; Bulgogi pot, korean bbq, dal gak bi, kimbap, pancake kimchi.. Sedap gila! Must try! Balik makan herblax. Haha.

Terus tepek my lovely SNSD!
Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, November 7, 2013

Untuk ibu: Anak kerap sembelit, tak nak nasi

Assalaamualaikum. Dah lama tak update blog. Rasanya blog problem, i cant view my own blog. Adui.. Oh tentang tajuk di atas. Macam good good je kan nak cite pasal anak, padahal anak pun tak ada lagi. Huhu. Tapi, sejak jadi dealer Shaklee ni, i dapat banyak soalan dari ibu ibu yanv anak kecilnya ada problem. See..? How people can trust me. Hihi.. Ok, soklan biasa adalah, 1. Anak saya suka sangat makan jajan. Makan makanan ringan. Nasi tak mahu sentuh pun. Jadi, saya sarankan Mealshakes. Hasil?

Saya terharu sangat. Sebab customer ni sangat susab nak percaya supplemen ni. Tapi alhamdulillah. ALLAH bukakan pintu nya, dan sekarang dia dah nak mencuba supplemen lain. See? Tak kenal maka tak cinta. 2. Anak saya tak suka susu, macam mana nak bg makan mealshakes? Oh, jangan risau. Kita ada banyaaaak resepi menarik utk tarik anak menikmati Mealshake. 3. Anak saya kerap sembelit. Tak tau nak buat mcm mana. Mealshakea juga penyelesaian.

Best kan tengok orang happy? Masalah selesai.. Apa yang bagus sangat ngan Mealshake ni?

Pelbagai nutrien! Dan fiber! Jom cuba untuk anak anak! Boleh pm kat fb atau text or whatsapp 0123594266. Harga murah je saya bagi.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Sunday, November 3, 2013

Percubaan Murah

Assalamualaikum.
Ada sesiapa nak cuba set trial Shaklee? Set trial boleh tahan dalam sebulan atau lebih. Murah dan mampu. 
Do pm me at wnorhanis@gmail.com.