Friday, November 22, 2013

Set Kesuburan Shaklee

Assalamualaikum.
Ramai antara kita dah cuba bermacam cara utk hamil kan?
Macam macam masalah ada.
Cyst, berat badan, hormon tak stabil, endo, sperma kurang, sperma cair.
Macam macam.
Ramai juga yang dah mencuba Shaklee. Alhamdulillah, ramai juga yg berjaya..
Jom tengok, apa supplemen Shaklee boleh tolong kita dan pasangan..

SET SHAKLEE~KESUBURAN mengandungi

♡UNTUK ISTERI♡

❤GLA COMPLEX
☞ membantu dalam masalah ketidakseimbangan hormon seperti senggugut dan haid tidak teratur
☞bertindak sebagai penyubur dengan menghasilkan cecair subur di dalam serviks yang dapat membantu menyimpan sperma sehingga 5 hari

❤ALFAFA COMPLEX
☞membantu mengatasi rasa “sakit ketika bersama”, membantu atasi masalah keputihan, haid yang tidak teratur, senggugut
☞ membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti kacip fatimah).

♡UNTUK SUAMI♡

❤ZINC COMPLEX
☞Zinc memberi kesan terhadap berbagai hormon termasuklah hormone sex, hormone thyroid, kemandulan bagi lelaki dan perempuan, prostate, thyroid yang tidak aktif . Kekurangan zinc juga dikatakan antara sebab kemandulan – Istilah yang di gunakan adalah “Below the level of technical sterility” bermaksud di bawah paras kesuburan. Ia mempengaruhi bilangan sperma (sperm count) dan pergerakannya (sperm motility). So, zinc ni mmg penting untuk kesuburan.

❤VITA-E COMPLEX
☞membantu meningkatkan hormon seks baik lelaki mahupun wanita..Uniknya vitamin E shaklee kerana turut mengandungi silenium manakala vitamin E kebanyakkan di pasaran adalah dijual berasingan dengan silenium. Ia juga sangat bagus untuk jantung tetapi waktu yang sama ia boleh meningkatkan pengeluaran hormon seks testosteron.

ADD ON~ ENERGISING SOY PROTEIN (ESP)
☞Bagi mereka yang mengalami masalah kesuburan,ESP membantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat bagii meningkatkan tahap kesuburan dan peluang untuk hamil

Lepas saya mengalami Missed Abortion bulan lepas, doktor kata rahim saya sihat dan cantik. Teruskan amalam supplemen sekarang.
Set di atas adalah apa yg saya dan suami amalkan.

Ya, Bukan shaklee yang bagi zuriat.BUKAN. Tapi kita wajib berusaha untuk dapat badan yang sihat.

Kalau nak tanya lebih lanjut, discuss, tanya cara makan, blh je pm saya kat FB Hanys Jehari atai whatsapp 0123594266.
Insya Allah, saya akan cuba bantu sedaya upaya.

No comments: