Tuesday, December 31, 2013

Sweet & Sour 2013

OAssalamulaikum.
Hari terakhir 2013.

Apa yang Sweet?

1. Tahun ni dapat bawak family berjalan ke Sarawak. Alhamdulillah.
2. Tahun ni dapat berjalan baanyak. Ke sarawak dua kali, ke kedah dua kali.
3. Dapat jadi pengapit untuk both side.
4. Jadi Distributor Shaklee dengan income 4 angka, dari rm100 ke rm1000, rm2000.. Syukur sangat. This is the sweetest.
5. Still survive di CIMB. Haha.
6. First wedding anniversay. Alhamdulillah. Still survive. Hihi.

Apa yang Sour?
Erm.. Aaa.. Ntah la.. Ada kot. Tapi bila kita dah ambil keputusan untuk tutup Sour tu, hilang dah.

So, good bye 2013. Welcome 2014.
My 'babies' delivered on jan 2015. Seramnya.

Please 2014, be nice to me.
Praying for better me. Hehe.
Praying for success in my career.
Praying for new member of family.
Praying for success in Shaklee.

Hajat hati nak ke umrah, korea (lagi?), uss tahun depan, bawa mak. Tapi nak pakai duit bonus Shaklee je!
Amin.

Sweet & Sour 2013

OAssalamulaikum.
Hari terakhir 2013.

Apa yang Sweet?

1. Tahun ni dapat bawak family berjalan ke Sarawak. Alhamdulillah.
2. Tahun ni dapat berjalan baanyak. Ke sarawak dua kali, ke kedah dua kali.
3. Dapat jadi pengapit untuk both side.
4. Jadi Distributor Shaklee dengan income 4 angka, dari rm100 ke rm1000, rm2000.. Syukur sangat. This is the sweetest.
5. Still survive di CIMB. Haha.
6. First wedding anniversay. Alhamdulillah. Still survive. Hihi.

Apa yang Sour?
Erm.. Aaa.. Ntah la.. Ada kot. Tapi bila kita dah ambil keputusan untuk tutup Sour tu, hilang dah.

So, good bye 2013. Welcome 2014.
My 'babies' delivered on jan 2015. Seramnya.

Please 2014, be nice to me.
Praying for better me. Hehe.
Praying for success in my career.
Praying for new member of family.
Praying for success in Shaklee.

Hajat hati nak ke umrah, korea (lagi?), uss tahun depan, bawa mak. Tapi nak pakai duit bonus Shaklee je!
Amin.

Saturday, December 28, 2013

SET BERSALIN ASAS, MENYUSU & KURUS

Assalamualaikum..

Apakah Perkara Penting Yang Perlu Saya Tahu Tentang Set Bersalin Shaklee?

Untuk membantu para pembaca menjimatkan masa, kami kongsikan 6 soalan popular berkenaan Set Bersalin Shaklee :

Bila boleh mula makan Set Bersalin?

Immediately after birth, terus makan satu produk Shaklee dalam Set Bersalin ini untuk terus recharge dan Banyakkan Susu  (maklumat exclusive Cara Makan disertakan dalam packaging Set Bersalin)

Adakah selamat untuk ibu dan bayi menyusu?

Sangat selamat malah terdapat satu produk dalam set ini membantu menurunkan jaundice bayi. (maklumat exclusive Cara Makan disertakan dalam packaging Set Bersalin)

Adakah sesuai untuk Bersalin Pembedahan?

Set Bersalin ini sangat BAIK untuk ibu bersalin secara pembedahan apatah lagi normal. Lihat Testimoni Set Bersalin Shaklee dari Ibu yang Bersalin Secara Pembedahan Czer.

Berapa Harga Set Bersalin Shaklee ?

Harga adalah untuk kegunaan sehingga 4 bulan. Kami terima Kredit Kad juga. Untuk dapatkan Harga Set Bersalin Shaklee Murah dan Jimat hubungi Hanys Jehari di Facebook atau 0123594266.
Set Asas RM275 (hanya RM69 sebulan)
Set Extra RM475  (hanya RM119 sebulan)
Set Premium RM590  (hanya RM150 sebulan)

Bolehkah nak beli dengan harga ahli?

Sangat boleh. Dapatkan Produk Shaklee pada Harga Ahli di sini.

Perlukah ambil Jamu atau Herba Berpantang lain?

Tak Perlu dan membazir kalau ambil. Set Bersalin ini 100% lengkap memenuhi keperluan ibu berpantang untuk pulih, slim, dan banyakkan susu. Baca artikel mengenai Jamu vs Shaklee.

Wednesday, December 25, 2013

Jan 2013 vs Dec 2013

Assalamualaikum.
See the different Jan 2013 vs Dec 2013..
Thanx to ESP, bcomp, vitamin C...
My skin improves much much much better.. Alhamdulillah.
No more itchy, dried skin..

Call, text, whatsapp hanys jehari, 0123595266

Wednesday, December 18, 2013

Wordless Wednesday

Assalamualaikum.
Jamu mata.
Hadiah terbaik untuk diri.
Untuk pasangan.
Untuk anak anak.
Untuk mentua.
Untuk ibu bapa sendiri.
Untuk adik beradik.

Ada apa dengan harga jika yang menjadi taruhan adalah kegembiraan, kan?

Hanys Jehari
012 3594 266

Monday, December 16, 2013

The Heirs or Inheritors or The One Who will bear the Crown

Assalamualaikum.
Its end. The last episod if Cha Eun Sang and Kim Tan.
So sad.
I hope it should atleast have 26 episodes..
I looove this drama so much.
Why?
Because of the story line.
Walau ada Choi Young Do, Eun Sang never fall on him.
Tak ada satu pun part yang misunderstand antara dorang. Best!
Cerita cinta matured.
Haih. Sedihnya dah habis.
Sedihnya kena lepaskan Cha Eun Sang dan Kim Tan. Please dating!

My most memorable romance momment?
Thr lips seal in the closet. Huhu hangat!

Funniest, bila Bo Na dan Eun Sang try ngorat boys from other school. Datang Kim Tan, cakap dia dah kahwin. Funny!


Saturday, December 14, 2013

Status Halal Shaklee

Assalamualaikum.
Disini saya nak buat open statement tentang status halal shaklee.
Ada orang pertikaikan kenapa Jakim tak bagi status halal atau cop halal.kat shaklee.
Sebabnya?

Shaklee di iktiraf oleh Islamic Services of America,

Yang mana siap letak JAKIM dalam senaai sebab dorang tahu, jakim ni strict. Tak boleh cincai cincai buat.

Dan ya, malaysia antara negara terbesar yang consume Shaklee.
Siap Jepun call malaysia untuk sponsored Shaklee untuk Olimpik.
Hebat kan?

Kalau nak ragui status halal, kkm, bagi saya check product dari Thailand, indonesia.. Halal ke?

Off to Kuantan, Jerantut

Assalamualaikum.
Heaven.
Akhirnya dapay cuti satu hari, di hari isnin.
Sekarang otw to kuantan, nak melawat n mmberi bantuan mangsa banjir, sedara hubby.
Then balik jerantut!

P/s: sejak makan vitamin c 500mg, ni, kulit dah tak kering n glowing!
Siap ada org komplain, anis ni cakap penat kerja, tapi maintain cantik. Uiks.

Thursday, December 12, 2013

KENAPA SHAKLEE? WHY? 왜?

KENAPA SHAKLEE?
Why?
Wae? 왜?

Selama lebih 50 tahun Shaklee bertahan sebagai peneraju nutrisi supplement dan tiada syarikat lain yang boleh lakukan seperti Shaklee iaitu menghasilkan produk yang SEMULAJADI, SELAMAT dan terbukti BERKESAN.

Misi Shaklee adalah untuk menyediakan kehidupan yang lebih sihat dan kehidupan yang lebih baik untuk semua orang. Dengan itu, setiap produk Shaklee direka untuk meningkatkan kesihatan dan menjadi produk yang mesra alam.

Apabila anda memilih Shaklee anda akan tahu 3 perkara adalah benar:
sentiasa SELAMAT
sentiasa BERKESAN
sentiasa MESRA ALAM

SENTIASA SELAMAT
Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Syarat

Kami memulakan dengan sumber semulajadi, ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian kami menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru kami, terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. Dan kami meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.

Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa. Kami tidak menjalankan ujian ke atas haiwan. Juga pembungkusan produk kami adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik. Ini yang membuatkan kami benar-benar pasti bahawa Setiap Produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Terjamin.

Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Tandingan. Senarai TIDAK Shaklee;
TIDAK Mengandungi Paraben
TIDAK Mengandungi Triklosan
TIDAK Mengandungi Phthalates
TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
TIDAK Mengandungi Glikol
TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
TIDAK Mengandungi Ammonia
TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
TIDAK Mengandungi Formaldehyde
TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
TIDAK Mengandungi Toulene
TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
TIDAK Mengandungi Pewarna
TIDAK Mengandungi Lemak Trans
TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang

SENTIASA BERKESAN

Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Efektif

Banyak syarikat mendakwa produk-produk mereka berkesan tetapi di Shaklee, kami mempunyai bukti. Anda akan temuinya di dalam lebih 100 kertas kajian saintifik, 90 darinya telah diterbitkan di dalam majalah-majalah, yang telah membuktikan keberkesanan bagi produk-produk Shaklee. Anda boleh temuinya melalui lebih 300 juta USD pelaburan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk. Anda juga boleh temuinya melalui ’Landmark Study 2007’ yang dikendalikan dengan kerjasama penyelidik-penyelidik daripada UC. Barkeley School Public Health menunjukkan mereka yang mengambil produk tambahan Shaklee terbukti jelas mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik daripada mereka yang mengambil jenama multivitamin yang lain.

Dan kami membuktikannya melalui 54 pingat emas yang dimenangi oleh Shaklee setanding dengan kehebatan atlet-atlet terbaik dunia. Dan lagi, bukti yang benar-benar menyakinkan antara semua ini adalah di dalam berjuta-juta orang yang mempunyai kehidupan yang sihat, di antaranya adalah disebabkan mereka menjadi produktif disebabkan oleh Shaklee. Sebelum sebarang produk Shaklee menjadi milik anda, kami telah bekerja keras untuk memastikan ianya terbukti dan apa yang kami katakan adalah benar.
Kami Menjamin Tahap Keberkesanan Yang Hebat
$300 juta USD telah dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4
Ekpedisi Artik Antarabangsa
54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli
Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain Golf
LPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil
produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.

SENTIASA MESRA ALAM

Kami Menjadi Peneraju dan Contoh dalam Memulihara Alam Sekitar

Dr. Forrest Shaklee: Syarikat kami mempunyai prinsip hidup harmoni dengan alam semulajadi®. Kenyataan itu telah digunakan lebih daripada separuh abad yang lepas dan kami masih terus menerajui sebagai contoh kepada yang lain. Kami adalah syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar. Ibu Pejabat Korporat kami telah memenangi anugerah bagi reka bentuk persekitarannya. Melalui penjualan Rangkaian produk pencuci Shaklee Get Clean® Basic H²® dalam tahun lepas sahaja, Shaklee telah menyingkirkan 2.7 bilion botol-botol konvensional 26 auns pencuci tingkap. Sekiranya disambungkan dari hujung ke hujung, botol-botol ini akan membaluti sekitar bumi lebih daripada 28 kali!

Bermula dari Penjelajah Jacques Cousteau dan seterusnya Dr.Wangari Maathai iaitu pemenang Nobel Peace pada tahun 2004, Shaklee meneruskan perjuangannya dengan bekerjasama bersama mereka yang menyayangi bumi bagi menghasilkan satu perubahan. Dalam tahun lepas sahaja, kami telah mengitarsemula lebih 1,000,000 paun kadbod, menyingkirkan lebih 10,200,000 paun sisa pembungkusan dan menyingkirkan lebih 23,000,000 paun gas rumah hijau. Ini menunjukkan bagaimana kami benar-benar bersungguh-sungguh bagi menghasilkan produk semulajadi yang berupaya melindungi bumi.
Kami Menjadi Peneraju dan Teladan dalam Memulihara Alam Sekitar
Kami merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.
Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai
Pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya:
Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau
Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan
daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California

Wednesday, December 4, 2013

HADRAMAWT

Assalamualaikum. Hari tu janji nak review restoren arab Hadramawt kan? Okey, yang ni located at Jalan Ampang. Sebelah Risda. Suka parking dia. Puas hati. Jom layan gambar.

Gambar gambar dlam menu. Sedap tau! Teringat zaman belajar kat uia. Menu arab murah je kot. Tapi Hadramawt mahal sikit. Kitorang beli Groupon.untuk 3 meal, 8 orang. Memang berbaloi. Dah makan kenyang, blh makan lecithin n herb lax. Kasi kurus. Huju.

Published with Blogger-droid v2.0.10