Tuesday, April 28, 2015

Dari 78kg jadi 60kg

Assalamualaikum... 😊

Saya nak kongsi cerita.. cerita duka ke.. cerita suka ke..

Ingat tak.. saya ada share kejayaan suami menambah berat isteri sebanyak 23kg.. dalam 2 tahun?

Dan isterinya.. dah berjaya juga mengurangkan 18kg dalam 6 bulan 😊

Good to be true.. tapi isteri tu pun kagum dengan pencapaian nya.  Sedar tak sedar.. makin lama berat makin hilang..

Baju lama lama dah boleh pakai..

Bari ni cuba baju ketika umur 22 tahun.. zaman belajar uia.. 9 tahun lepas.. 😊

Kagum baju tu masih utuh. Rupanya nak bagi peluang isteri pakai semula.. 😊

Isteri kata.. susah nak turun cepat sebab kena makan nasi malam.. well.. memang tak boleh tinggal nasi. Nanti mendidih perut. 

Plus, diet atkins hanya menjadi zaman muda.. itupun cukup 2 minggu jantung berdegup laju.

Jadi.. isteri tetap makan nasi. Makan aiskrim.

Hasilnya...?

Sunday, April 19, 2015

Dari 55kg ke 78kg

Assalamualaikum..

Tahniah suami saya sebab berjaya buat bini naik 23kg dalam 2 tahun!

Perghh. Memang terbaik sangat berat naik..  orang sekililing mengata pun buat pekak telinga je..

Bila orang start kontrol portion makanan kita..  im so stress! Saya nak makan banyak mana pun.. jangan la sibuk!
Saya nak beli chocolate ke.. janganlah sibuk!
Saya nak buat makan macam macam pun.. janganlah sibuk!

Sebab itu duit saya. Badan saya.

Bila dah naik 78kg pun.. saya tak kisah pun. Sebab belum 80kg pun kan.

Tapi bila tengok satu gambar yang di ambil orang...oh my! I need to do something!

Tapi..  macam mana nak buat?

Saturday, April 4, 2015

Turun Berat Badan dengan 3 Step

Assalamualaikum n hi awak! ✌

Nak turun berat 5kg? 10kg? 15kg? 17kg?
ahaa... .

Ni set cadangan untuk KURUS.. . Yang mencukupi keperluan untuk LOSE WEIGHT.

1. PROTEIN

ESP sebagai PROTEIN yang memang sangat diperlukan oleh badan JIKA INGIN LOSE WEIGHT! Sebab boleh tahan lapar lama.. dan protein last longer dalam badan 😊
Yang best, ESP shaklee low glycemic index yang bermaksud boleh long last kenyang..
Sebab tu ia sesuai untuk orang kencing manis yang nak lose weight.
Esp juga low calorie.. dan sedap 👍

2. FATTY ACIDS

Sesungguhnya... nak LAWAN LEMAK kenalah lawan dengan LEMAK juga. Tapi bukanlah LEMAK sembarangan. Ni lemak baik tau. Fatty acids complete dengan Dha dan epa. Jadi biar OMEGA lawan LEMAK 💪 . Omega apa yang terbaik? Mestilah Omega Guard Shaklee. Sebab apa? Kandungan Epa dan Dha paling tinggi dengan harga rm136 je sebotol, 90 biji. Dan, omega guard shaklee melaluin proses penyulingan 3 peringkat.
Memang PREMIUM!

3. Detoks

Well, nak kurus memang kena detoks.. well, boleh detoks dengan teh hijau, lemon atau apa sahaja yang boleh detoks. Tapi kalau COLON tu kotor sangat.. ish tak cukup tau Teh hijau tu. Dengan HERB LAX, memang mantap la cuci usus. . Yang sembelit, yang susah buat air besar.. memang puas hati. Rasa ringan je perut.

. 😊
Kat mana nak dapat set kurus shaklee ni? Contact je saya.. saya akan beri percuma pelan pemakanan dan guide serta follow up untuk pastikan awak dapat lose weight.

=====
Hanys +6012.3594.266
======
.
#hanysShaklee #shaklee #shakleemurah #setkurussuperb #kurus #setkurus #halal #kkm #esp #protein #kalsium #detoks #detox #espmurah #shaker #HerbLax #omegaguard #fattyacids #burnfat #misikurus #saya_turun_17kg