Wednesday, May 20, 2015

ANAK ASMA / LELAH

Assalamualaikum..  
Saya percaya..  ibu ibu, momies.. bakal momies..  mama.. omma.. ibu.. mak.. ummie.. semua nak yang TERBAIK untuk anak anak.. kan?
Saya yang belum ada anak pun, akan pastikan anak buah yang saya jaga, diberi nutrien yang sebaiknya...
Saya bagi vitamin. Saya bagi omega. Saya bagi vitamin c.
Kita tak suka tengok budak budak asyik demam kan...
Jadi, saya nak share satu SUPPLEMEN YANG TERBAIK untuk anak anak..
OMEGA bukan benda asing.. anak anak dapat dari SUSU TEPUNG.. dari TELUR.
Tapi.. adakah ianya betul betul MINYAK IKAN?
Atau sekadar LEMAK IKAN yang ada GULA?
Kalau ragu ragu dengan OMEGAGUARD SHAKLEE...
saya kongsikan testimoni momies yang mencuba dengan Omega Guard..
# ANAK ASTHMA #
Puan Surynn Zain : “Anak saya saya kasi minum Shaklee Mealshake dan OmegaGuard shaklee. Dulu bulan October & November tiap-tiap minggu semput dan terpaksa amik Nebulizer. Alhamdulillah sekarang dah OK…"
Makcik saya yang dah anak 4 pun amalkan OMEGA GUARD sebab dia asma.. 
________________________
Bulan ni ada PROMO OMEGA... beli 6 PERCUMA 1.
Nak beli 1 sahaja pun boleh .
Nak lagi MURAH DARI HARGA AHLI?
Jadi AHLI SHAKLEE MAY ni. 
Dan dapatkan FREE VITALEA  (multivitamin pertama di dunia) yang bernilai RM95 (120biji). FREE OK!
Pastikan menjadi AHLI SHAKLEE dibawah orang yang bertauliah  supaya sentiasa dapat update yang terbaik 
FB Hanys Jehari
IG @sicantikrupawan
Whatsapp/ text : +6012.3594.266 (hanys)

Monday, May 18, 2015

ANAK SELESMA dan ECZEMA

Assalamualaikum..  
Saya percaya..  ibu ibu, momies.. bakal momies..  mama.. omma.. ibu.. mak.. ummie.. semua nak yang TERBAIK untuk anak anak.. kan?
Saya yang belum ada anak pun, akan pastikan anak buah yang saya jaga, diberi nutrien yang sebaiknya...
Saya bagi vitamin. Saya bagi omega. Saya bagi vitamin c.
Kita tak suka tengok budak budak asyik demam kan...
Jadi, saya nak share satu SUPPLEMEN YANG TERBAIK untuk anak anak..
OMEGA bukan benda asing.. anak anak dapat dari SUSU TEPUNG.. dari TELUR.
Tapi.. adakah ianya betul betul MINYAK IKAN?
Atau sekadar LEMAK IKAN yang ada GULA?
Kalau ragu ragu dengan OMEGAGUARD SHAKLEE...
saya kongsikan testimoni momies yang mencuba dengan Omega Guard..
# Anak Selsema & Eczema #
Puan Atiqah Aziz : “Saya bagi omegaguard shaklee pada anak start umur dia setahun setengah. Masa tu nak baikkan selsema dia. Masa tu notice kalau orang demam atau selsema, senang jangkit ke dia. Saya beranikan diri bagi anak makan OmegaGuard. Alhamdulillah, sekarang duduk dekat dengan orang yang demam dan selsema, anak tak kena apa-apapun. Yang bestnya, tak sangka pulak OmegaGuard shaklee tolong keringkan eczema anak. Sekarang dah boleh makan macam macam..
____________________
Bulan ni ada PROMO OMEGA... beli 6 PERCUMA 1.
Nak beli 1 sahaja pun boleh .
Nak lagi MURAH DARI HARGA AHLI?
Jadi AHLI SHAKLEE MAY ni.  Dan dapatkan FREE VITALEA  (multivitamin pertama di dunia) yang bernilai RM95 (120biji). FREE OK!!
Pastikan menjadi AHLI SHAKLEE dibawah orang yang bertauliah  supaya sentiasa dapat update yang terbaik 
FB Hanys Jehari
IG @sicantikrupawan
Whatsapp/ text : +6012.3594.266 (hanys)

LEUCINE UNTUK KURUS

Assamualaikum..

Bagaimana LEUCINE membantu?
.
✔LEUCINE membantu mengekalkan otot dan seperti yang kita belajar masa sekolah dulu, otot ni yang bantu bakar lemak..kalau badan korang lean jeeeee otot je penuh dalam badan, tak payah exercise beria-ia..badan sendiri je akan bakar lemak..kalau kita amalkan diet rendah kalori, tapi takde bahan untuk kekalkan otot kita, kemungkinan besar yang hilang dari badan bukannya lemak, tapi air dan juga otot..inilah salah satu sebab kalau buat crash dieting, badan akan jadi menggeleber
.
✔Leucine diperlukan oleh badan untuk membolehkan proses sintesis protein berlaku..senang cite kalau takde leucine ni, protein dalam badan tak disintesis dan ianya akan disimpan juga..jadi turun tak berat? mestilah tak...
.
✔Leucine dapat membantu kita supaya lebih bertenaga..so takdelah melepek je kan walaupun kita kurangkan pengambilan karbohidrat.

✔Leucine menggalakkan pemecahan tisu otot semasa bersenam, so u will burn more calories..kalau dapat bakar lebih banyak kalori..pastinya proses penurunan berat badan akan menjadi lebih cepat
.
JADI... CUBA CARI SUPLEMENT YANG ADA LEUCINE YE.   jangan cari yang ada SIBUTRAMINE pulak. Tu nak merosakkan buah pinggang sendiri ☺
.
Eat healthy. Be healthy.
________________

Bulan ni ada PROMO OMEGA... beli 6 PERCUMA 1.

Nak beli 1 sahaja pun boleh 😊.

Nak lagi MURAH DARI HARGA AHLI?

Jadi AHLI SHAKLEE MAY ni.  Dan dapatkan FREE VITALEA  (multivitamin pertama di dunia) yang bernilai RM95 (120biji). FREE OK!!

Pastikan menjadi AHLI SHAKLEE dibawah orang yang bertauliah 😊 supaya sentiasa dapat update yang terbaik 👍

FB Hanys Jehari
IG @sicantikrupawan

Whatsapp/ text : +6012.3594.266 (hanys)

#fightobesiti #sihatmalaysia #misisihat #misipakaibajunikah #hanysshaklee #tipssihathanys #tipskurus #all_sunsets #snooze #holiday #party #floweroftheday #sunshine #happy #clouds #instagood #feast #shine #friend #cute #bed #guys #friends #smiles #gallop #leaf #swag #beach #young #fresh

MEMBUANG INCI TERLEBIH!

Assalamualaikum 😊 and have a good day everyone!

Ada yang segan nak beli barang kat saya..? Nah, order online je! Boleh pakai CREDIT CARD dan juga DEBIT CARD.

Jom beli secara online!

mari kita buang INCI INCI TERLEBIH TU!
Sedap sangat tau perisa CAFE LATTE NI!!

lagi lagi kalau bancuh dengan air sejuk sejuk lepas tu shake laju laju...

Klik je kat sini.. senang tau.. awak pun tak payah nak pm pm semua orang tanya.. dah beli terus contact saya.. cakap awak dah beli. Pastu nanti saya akan bagi awak.. erm.. macam macam.. consultation, free guide.. free macam macam. 😊

Hanys,
012 3594266
Your trusted shaklee distributor!

Saturday, May 16, 2015

TIPS BAGI ANAK MAKAN OMEGA

Assalamualaikum.. 
Momies nak bagi anak makan OMEGA GUARD..?
Tapi risau anak tak boleh telan...??
Saya share kan TIPS ye...
1. Bagi anak-anak yang tiada masalah makan Omega Guard, mereka boleh gigit, kunyah dan telan.
2. Bagi anak-anak yang tidak suka dengan bau minyak ikan, boleh pecahkan dan masukkan dalam makanan mereka atau minuman kegemaran anak-anak.
3. Anak-anak yang umur 1 tahun ke atas boleh makan Omega Guard Shaklee.
4. Bilangan kapsul yang boleh dimakan dalam sehari ialah 1 biji sahaja.
5. Omega Guard mesti disimpan dalam suhu yang  rendah untuk mengekalkan khasiatnya.
Suka tengok anak buah saya umur 3 tahun.. kunyah OMEGA.. sedap auntie...sedap. haha
_________________
Bulan ni ada PROMO OMEGA... beli 6 PERCUMA 1.
Nak beli 1 sahaja pun boleh .
Nak lagi MURAH DARI HARGA AHLI?
Jadi AHLI SHAKLEE MAY ni. 
Dan dapatkan FREE VITALEA  (multivitamin pertama di dunia) yang bernilai RM95 (120biji). FREE OK!
Pastikan menjadi AHLI SHAKLEE dibawah orang yang bertauliah  supaya sentiasa dapat update yang terbaik 
FB Hanys Jehari
IG @sicantikrupawan
Whatsapp/ text : +6012.3594.266 (hanys)

Wednesday, May 13, 2015

Bagaimana OMEGA GUARD membantu KURUS?

Assalamualaikum...
Wonder macam mana OMEGA GUARD boleh buat KURUS..?
INI LOGIKNYA...
Bagaimana Omega Guard Shaklee ini bertindak sehingga kita boleh kurus?
Sebenarnya, kandungan asid lemak omega 3 yang terdapat di dalam Omega Guard Shaklee yang membantu kita kurus. Asid lemak omega 3 ini bertindak membantu meningkatkan paras hormon leptin di dalam badan. Hormon leptin ini adalah hormon yang membantu mengawal selera makan dan metabolisma badan kita.
1. Analoginya begini, apabila asid lemak omega 3 meningkatkan hormon leptin, selera makan kita akan berkurang. Apabila selera makan berkurang, berat badan mula menurun dan secara tidak langsung, kita akan kurus.
2. Dari segi aspek metabolisma badan pula, apabila hormon leptin meningkat, metabolisma badan turut meningkat, lemak - lemak akan cepat dibakar dan seterusnya, berat badan mula menurun akibat lemak - lemak yang tidak diperlukan ini telah dibakar.
MUDAH KE SUKAR??
CUSTOMER SAYA RAMAI YANG KOMPLEN.
✔seluar makin longgar.
✔Badan berpeluh peluh.
✔Visceral FAT menurun!
✔Nafsu makan kurang..
✔ baju lama boleh pakai
✔ sendi kaki dah tak sakit.. !!
________________
Bulan ni ada PROMO OMEGA... beli 6 PERCUMA 1.
Nak beli 1 sahaja pun boleh .
Nak lagi MURAH DARI HARGA AHLI?
Jadi AHLI SHAKLEE MAY ni.  Dan dapatkan FREE VITALEA  (multivitamin pertama di dunia) yang bernilai RM95 (120biji). FREE OK!!
Pastikan menjadi AHLI SHAKLEE dibawah orang yang bertauliah  supaya sentiasa dapat update yang terbaik 
FB Hanys Jehari
IG @sicantikrupawan
Whatsapp/ text : +6012.3594.266 (hanys)

Monday, May 11, 2015

BELI ONLINE MEMUDAHKAN!

Assalamualaikum 😊 and have a good day everyone!

Ada yang segan nak beli barang kat saya..? Nah, order online je! Boleh pakai CREDIT CARD dan juga DEBIT CARD.

Jom beli SET JOM KURUS secara online!

Klik je kat sini.. senang tau.. awak pun tak payah nak pm pm semua orang tanya.. dah beli terus contact saya.. cakap awak dah beli. Pastu nanti saya akan bagi awak.. erm.. macam macam.. consultation, free guide.. free macam macam. 😊

Hanys,
012 3594266
Your trusted shaklee distributor!

Special treat for yourself

Assalamualaikum.. 😊

Jom kita treat diri kita dengan belaian manja manja kat spa 😊

Dari zaman belajar memang teringin nak pergi spa sebab tau agak mahal kita nak bayar.

Dulu suka layan promo kat groupon. Macam macam tempat spa pergi. Ada yang best.. ada yang tak berapa nak puas hati.

Harga groupon bagi rm50. Harga package tanpa groupon rm350. Memang tak pergi dah la lepas tu. Hihi.

Then jumpa satu spa ni. Kat seksyen 13. Suka servis dia. Suka kawasan dia. Parking senang. Orang tak serabut. Walau spa nya agak kecil tapi best.

Saya suka EMBUN SRI SPA di LAMAN SERI, SEKSYEN 13 shah alam.

Terbaru ada promo HARI IBU... RM188 untuk dua orang.. ada sauna, massage, hot stone herbal massage, dan eye treatment.

Saya ambil package ni. Untuk dua kali treatment.

Selesa sangat ya Allah.  Almaklumlah badan sakit sakit sebab kerja dari 8pg sehingga 9mlm. Bahu ni memang dah stiff sangat.

Time dia urut tu.. memang 👍.

Sauna tu buat berpeluh peluh sangat. Hebat 👍 pecah lemak sana sini.

Jadi.. sesiapa nak spa yang MURAH + KUALITI , pergilah spa ni.

Boleh tengok laman web EMBUN SERI

Love,

Me😙

Sunday, May 3, 2015

CERTIFIED SHAKLEE DISTRIBUTOR

Assalamualaikum.. 😊 a good day

Semoga sihat sihat semua di bawah rahmat Dia.

Saya nak tanya la.. bila kita cari supplemen.. vitamin untuk family, kita akan google banyak banyak kan..?

Tak pun.. kalau kat farmasi..  kita akan tanya jurujual banyak banyak kan..?

Bila dah puas hati.. kita pun beli.

Lepas beli..  macam mana kita tahu cara makan...?

Melalui label kat belakang kan..?

Tapi.. adakah awak tahu.. cara pemakanan agak berbeza untuk result yang berbeza.. ?

Contoh..

Nak banyakkan susu.. ambil alfalfa.
Kat botol cakap ambil 10 biji sehari, maksimum..

Awak makan terus 10 biji? Larat ke...

Bukan macam tu... nak banyakkan susu denga  alfalfa kena ambil 2 biji sebelum PAM atau menyusu.. tapi pastikan 10 biji je maksimum..

Itu contoh..

Lagi, untuk LOSE WEIGHT dengan ESP...

Nak lose weight kenalah minum ESP untuk kenyang yang lama.. awak pula tambah MEE GORENG .

Rasa rasa LOSE WEIGHT ke.. WEIGHT GAIN..? 😂😂😂😂

nangis la..

Sebab tu kita ada SHAKLEE INDIPENDENT DIATRIBUTOR.

Supaya boleh sentiasa GUIDE AWAK..

✔Mencari wakil penjual Shaklee yang ada CERTIFIED?

✔Mencari wakil penjual Shaklee yang boleh di PERCAYAi?

✔Mencari wakil penjual Shaklee yang boleh GUIDE dalam biznes?

✔Mencari wakil penjual Shaklee yang update PROMO?

Saya sedia membantu 😊

FB Hanys Jehari
IG @sicantikrupawan

Whatsapp/ text : +6012.3594.266 (hanys)


Anak Hyperaktif

Assalamualaikum..  😊

Saya nak share testimoni momies yang mencuba dengan Omega Guard..
Ramai anak anak yang hyperaktif..
Bukan tak bagus aktif.

Tapi hyperaktif pun adalah tanda terlebih gula..

Mungkin mommies boleh try alternatif ni...

# Anak Hyperaktif #

Puan Mumtaz Ummi : “Saya bagi omegaguard shaklee pada anak saya umur 3 tahun makan start seminggu lepas. Alhamdulillah dia dah start tidur awal. Kalau dulu, pukul 12 baru nak tidur. Dia hyperactive sangat, sekarang dah Nampak perubahan. Dia pun Nampak makin senang nak focus masa buat aktiviti macam mewarna dan menulis. Kalau dulu, tau nak lompat jer!

_________

Bulan ni ada PROMO OMEGA... beli 6 PERCUMA 1.

Nak beli 1 sahaja pun boleh 😊.

Nak lagi MURAH DARI HARGA AHLI?

Jadi AHLI SHAKLEE MAY ni.  Dan dapatkan FREE VITALEA  (multivitamin pertama di dunia) yang bernilai RM95 (120biji)

Pastikan menjadi AHLI SHAKLEE dibawah orang yang bertauliah 😊 supaya sentiasa dapat update yang terbaik 👍

FB Hanys Jehari
IG @sicantikrupawan

Whatsapp/ text : +6012.3594.266 (hanys)