Monday, May 18, 2015

LEUCINE UNTUK KURUS

Assamualaikum..

Bagaimana LEUCINE membantu?
.
✔LEUCINE membantu mengekalkan otot dan seperti yang kita belajar masa sekolah dulu, otot ni yang bantu bakar lemak..kalau badan korang lean jeeeee otot je penuh dalam badan, tak payah exercise beria-ia..badan sendiri je akan bakar lemak..kalau kita amalkan diet rendah kalori, tapi takde bahan untuk kekalkan otot kita, kemungkinan besar yang hilang dari badan bukannya lemak, tapi air dan juga otot..inilah salah satu sebab kalau buat crash dieting, badan akan jadi menggeleber
.
✔Leucine diperlukan oleh badan untuk membolehkan proses sintesis protein berlaku..senang cite kalau takde leucine ni, protein dalam badan tak disintesis dan ianya akan disimpan juga..jadi turun tak berat? mestilah tak...
.
✔Leucine dapat membantu kita supaya lebih bertenaga..so takdelah melepek je kan walaupun kita kurangkan pengambilan karbohidrat.

✔Leucine menggalakkan pemecahan tisu otot semasa bersenam, so u will burn more calories..kalau dapat bakar lebih banyak kalori..pastinya proses penurunan berat badan akan menjadi lebih cepat
.
JADI... CUBA CARI SUPLEMENT YANG ADA LEUCINE YE.   jangan cari yang ada SIBUTRAMINE pulak. Tu nak merosakkan buah pinggang sendiri ☺
.
Eat healthy. Be healthy.
________________

Bulan ni ada PROMO OMEGA... beli 6 PERCUMA 1.

Nak beli 1 sahaja pun boleh 😊.

Nak lagi MURAH DARI HARGA AHLI?

Jadi AHLI SHAKLEE MAY ni.  Dan dapatkan FREE VITALEA  (multivitamin pertama di dunia) yang bernilai RM95 (120biji). FREE OK!!

Pastikan menjadi AHLI SHAKLEE dibawah orang yang bertauliah 😊 supaya sentiasa dapat update yang terbaik 👍

FB Hanys Jehari
IG @sicantikrupawan

Whatsapp/ text : +6012.3594.266 (hanys)

#fightobesiti #sihatmalaysia #misisihat #misipakaibajunikah #hanysshaklee #tipssihathanys #tipskurus #all_sunsets #snooze #holiday #party #floweroftheday #sunshine #happy #clouds #instagood #feast #shine #friend #cute #bed #guys #friends #smiles #gallop #leaf #swag #beach #young #fresh

No comments: