Thursday, July 2, 2015

Coret RAMADHAN

Alhamdulillah..

Dah ramadhan ke 16 kan. Malam ni terawih ke 17.

Tahun ni sangat sangatla berlainannya. Sebab apa?

We missed arwah atok.. arwah nenek. Dan maid kak su pun dah pulang ke indonesia.

Its sad actually to only have 3 of us for iftar.

Mama. Hubby n me.

Talking about mama, yes im staying with my mother in law now.

Ill talk about the experience later ye.  Maybe ada yang boleh share experience tinggal dengan mentua.

Its not easy, but we cant igonre them.

Balik kerja pun dah 6.40 sampai rumah. Memang tak sempat memasak. So mama cooked or else, i bought lauk.

Puasa tahun ni.. tak ada nafsu makan pun. Makan apa yang ada. Apa yang mama masak. Thats it. Kalau buat kuih pun.. tak memenuhi selera semua orang. Dan membazir.

So, alhamdulillah.. banyak dapat elak makan makanan manis. Dan nasi berulang.

Perut makin kecik. Makan nasi satu senduk pun dah mengah.

Sahur.. memang tak larat la nak sentuh nasi. Husband drama king sangat time sahur. Last3 tak bangun pun..

So mil makan oat. And i take ESP + CINCH. Senang.
Scoop scoop.
Letak air.
Shake shake.

Minum. Kembang perut. Terus tak lalu dah nak makan nasi ke.. makan biskut ke. Paksa telan 2 gelas air kosong. Dan ambil OMEGA.

Or else.. memang mengantuk la tanpa omega.

Tahun ni... pemakanan sahur pun berubah.
Tahun lepas kena makan nasi walau tak suka. Minum nescafe konon nanti mengantuk.

Tahun ni.. saya bersahur dengan cara sendiri. 😊

Kuatkan hati.

Hanis
Ramadhan 16.

No comments: