Saturday, August 22, 2015

Open House Ayda Jebat by AJScreamer

Assalamualaikum dan hola!

Asik cerita hal kesihatan je kan.. hari ni saya nak cerita pasal AYDA JEBAT.

9.8.2015, AJscreamer (AJS)
ada buat open house on behalf of Ayda Jebat (AJ).

Okey, sebelum proceed.. saya nak bagitahu, ye saya FAN AYDA JEBAT! hehe. Dan one of the AJSCREAMER (official fanclub).

Berbalik pada open house tu, one of the komander AJS contact saya since buat majlis kat shah alam. Saya pun tahu area shah alam. So dia minta saya uruskan hal candy buffet.

Kebetulan, saya memang hantu bab bab dessert ni. So im glad to help. And to sponsor. Dont expect anything pun.. just glad to support AJ.

I know one of the best candy buffet kat shah alam dari one of the best bakery kat shah alam.. yum yum sangat.

Open house buat kat Anjung Nuri, seksyen 9. Memang cantik. Rumah banglo 3 tingkat.

AJS lain dah start berkumpul hari sabtu. Saya datang hantar barang, tengok semua tengah merewang memang TERBAIK punya👍. Macam orang nak kahwin.

Ramai yang tidur situ. So, esok pagi saya datang la. Dengan barang barang bagai. Tetiba segala meja dessert under saya. So.. berjemaah la memotong kek lapis sarawak 10 biji (kek di pos dari kuching oleh AJS kuching). Then 20 biji puding choclate cheese.

Pheww. Setup table. Vendor candy buffet datang. Memang cantik and sweet je. Booth kat sebelah photo booth. Dan kami jadi orang pertama rasmi photo booth!

Alhamdulillah majlis memang sangat sangat berjaya! Bila semua dah settle, tinggal la kami warga AJS yang bekerja.. bergembira dengan AJ.

Sesungguhnya AJ sangat penat. Banyak kali saya nampak dia gelak gelak melompat tetiba dia terdiam.. macam pening. Cepat cepat orang bagi dia duduk.

Even macam tu, kalau ada orang nak bergambar dengan dia.. still dia akan senyum. Ikhlas sungguh senyuman tu! Bukan fake. Bukan paksa paksa..

Saya banyak kenal dengan geng AJS yang lain.. alhamdulillah. Semoga kekal berkawan.

Sebelum pulang.  Saya sempat jumpa budak kenid tu. Mula mula malas nak kacau sebab dia dah penat.

Tapi i just want to see her.. yang terkejutnya, saya cakap ..

Awaaa. Saya nk balik dah. Semua dah setel 😊
Dia salam saya. Cium tangan saya. Hug saya.
Awaa. Terima kasih sangat tolong.
*terharu tau*
Dan saya sempat sampaikan few words. Jaga diri. Jaga makan. And others😁😁

Yes, we did selfie. Sempat ambil sekali je. Malas nk over sebab kesian kat dia.

Oh, ni bukan first time jumpa dia. Second time actually.

And guess what, she follow me on IG! Haha. Cute je😁😁

P/s: muka happy benar dapat selfie sampai tertido atau senyum tak nampak mata dah (macam Rain). Ha ha!

I miss her❤

Jaga diri, jaga hati❤

Hanys the AJwarrior😁

1 comment:

Tengku Sofia said...

Wah! Peminat Ayda Jebat rupanya :D