Monday, September 14, 2015

Siapa DiriKu by Ayda Jebat

Assalamualaikum!
N hello!!

Jom tengok music video #SIAPADIRIKU by Ayda Jebat 😁😁😁

Watch "Ayda Jebat - Siapa Diriku (Official Music Video)" on YouTube - https://youtu.be/wezKwu9FsWE

Tuesday, September 8, 2015

With Ayda Jebat

Orang cakap dia GEDIK.
She just being herself. Seriously, dia akan react tiap kali org jerit nama dia. Lambai, senyum, salam.. Dia notice orang yg dtg jumpa dia. And shes HYPER! Dia akan try balas comments orang kat twitter n ig.
Ko ingat artis ber 550k follower ada masa nak layan cenggitu.. huhu. But she try her hard. Kagum.

Im not a malay actress fan or malay drama fans. Im more to kpop n kdrama. Sebab kurang sket bab2 cipta gossip.
Tapi ayda jebat changed my perception. Dia bangkit dari kegagalan AF dan alhamdulillah rezeki nya mudah dan murah.

Tak kenal tak cinta.
Betul la tu.
Now, kata kata 'aku menyampah drama melayu, artis melayu' makan diri.
Shes my new current obsession.
So now..
Kpop + kdrama + ayda jebat.
Bye.

Jaga diri. Jaga hati. Jaga jemari. ❤

Hanys the aj warrior

Monday, September 7, 2015

ESP untuk Cantik

Assalamualaikum....
Berikut adalah pengalaman pengalaman pengamal ESP.
Mungkin kisah mereka ada persamaan dengan kisah kita seharian.
Pengalaman first,
teringat JUN 2013,waktu first amek produk shaklee dengan ESP dulu...kalau ade orang try yang murah2 dulu,tqpi sy terus amek ESP sebab waktu tu nak buat persediaan utk kahwin...almaklumlah nak jd perantin kena lah skin cantik,body tip top,bertenaga sebab banyak benda nak uruskan...
so tak banyak bunyik try jelah esp,mula2 susahnyq aku nak telan susu soya ni...last2 google sendri boleh tak campur dengan minuman lain...hasil google,saya teruja bila dapat tau ESP boleh campur dgn minuman lain...sy pilih strawberry duthlady milk...sebab mmg feveret ni...so bila campurkan,rasa macam aiskrim..so delicious!!!!
lepas tu gasaklah minum and cuba macam2 perisa,milo lah,campur madu dengan kurma lah..
sedang seronok rasa variasi minuman,halimah kena healing crisi...badan lemau gilerrrr....stress sekejap dalam 2 minggu...pelik jugak apehal lah badan lemau...akk pesan suruh banyak minum air banyak..buat jugak lah...sehari mmg buat lebih dr 3L sebab nak sembuh cepat...
lepas sebulan amalkan ESP x nampak ape2 perubahan pon...masa tu macam dah rasa kena tipu je...tapi gagah jugak beli lagi sampai masuk 3 canister baru nampak kesan...lama oii!!
benda pertama saya perasan ialah parut luka di kaki dah hilang...sebab dulu masa kecik macam jantan kan...org masuk longkang aku masuk longkang..tu benda pertama nampak!!
lepas tu kulit muka dah x berbelang.....kalau tak dah macam pakai topeng..lepas tu perubahan nampak lagi bila jerawat kecik2 yg dulunya macan ku nak tarah pakai pisau..kini kian hilang...perasan jugak kulit dah sekata..
yg part paling best badan dah x lemau...dah tak baringg je lepas balik keje macam org pikul batu...balik kerja boleh buat kerja2 lain...
memang best ESP!terbaik dari ladang soya....hihi!
Dapatkan ESP ketika pada harga PROMO dan rasa sendiri pengalaman bercinta dengan ESP 
Hanys Jehari
Your trusted SID
012.3594.266

Sunday, September 6, 2015

Side Effect ESP

Assalamualaikum....
Nak kongsi SIDE EFFECT ESP ni.. 
Puan ismaniza
Mula2 cuba ESP masa menyusukan anak kedua....memang puas hati susu banyak dan badan tak letih sangat...
Anak pertama dulu menyusu badan sampai 3 bulan ja pas tu terpaksa campur dengan susu botol sebab susu badan kurang....sejak mengamalkan ESP dapat menyusu anak kedua sampai sekarang umur dah 2 tahun 3 bulan....bukan dia sahaja menyusu anak bongsu pun menyusu sepenuhnya jugak.....waktu pregnant anak bongsu pun, susu banyak lagi untuk kakak dia....Dengan amalkan ESP sekarang tak dak masalah untuk susukan dua org budak :-)
Kesan sampingan side effecf yg dapat dari amalkan ESP:
- SUSU BANYAK, cukup untuk dua org, si kecik bulat hanya dengan susu badan
- kulit semakin CERAH, parut semakin pudar
- awet muda
- badan tak terlalu kembang sekarang dah kurus
- selera makan kurang
yg best masa bawak anak bongsu pi klinik org tegur anak first ke....saya ckp tak la no 3....dia tanya umur saya ckp dah 30thun...dia ckp ingatkan baru kahwin, anak first sebab nampak mcm 20-an....
Suami pun perasan badan mcm dah ada curve dan anjal sikit sejak amal ESP....
Sebelum ni selepas bersalin anak pertama badan berisi dan kembang sangat...
Alhamdullillah sejak amal ESP bersalin anak kedua dan ketiga badan tak naik mendadak....
Baru2 ni jumpa sepupu dia ckp tahniah dah berjaya kembalikan badan mcm zaman anak dara...TAK RUGI CUBA ESP :-)
Awak awak nak tak SIDE EFFECT tu...?  
Bulan ni boleh dapat special package. Special price.
Sehingg 28.3.2015 je tau!
Hanys
0123594266

Saturday, September 5, 2015

RAHSIA KRIM AJAIB

Wahhhh, nampaknya ramai yang ternanti- nanti apa kegunaan KRIM AJAIB ni kan? 
Jom tengok bawah:
1.Merawat eczema dan gatal-gatal digigit serangga
2. Melembutkan tumit dan merawat tumit pec ah
3. Ubat luka / lecur
4. Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
5. Menghilangkan parut
6. Ruam pada baby
7. Losyen harian
8.Baik untuk kulit yang mengalami gatal-gatal
9.Demam panas (boleh disapu ke seluruh badan).  Inshaa Allah badan akan berpeluh tak lama selepas itu
10.Baik untuk demam campak. Menghilangkan kesan atau tanda demam campak.
11. Memecahkan lemak / pembuangan angin dengan cara urutan terutama pada bahagian perut.
Harga? Cuma RM35 sahaja satu tiub.
Jaga diri, jaga hati ❤
Luv,
Hanys Jehari
012 3594266
Certified Shaklee Distributor

Friday, September 4, 2015

USAHA MERAWAT DENGGI

ALTERNATIF MERAWAT DEMAM DENGGI
Tradisional
------------
Air masak 3L sehari
 Sup ketam
 Jus daun betik
 Jus buah kiwi
 Jus buah kurma
 Jus buah jambu
 Jus pegaga
 Jus/buah tembikai merah
*cara untuk jus: kisarkan bahan2 di atas dan tapis jus
Jangan pula blend ketam dgn kulitnya sekali yek
I do eat SUP KETAM dan JUS DAUN BETIK setiap hari.. sampai rasa trauma dengan KETAM
Atau.... boleh cuba
Supplement (SHAKLEE)
---------------
 Performance Drink
   membantu mengimbangi kandungan elektrolit dalam tubuh
   mengelak dehidrasi @ kehilangan cecair dari tubuh akibat demam panas
   bertindak seperti minuman isotonik tetapi bebas carbonate & kurang gula berbanding di pasaran
Nutriferon
   sebagai "immune booster" untuk meningkatkan tahap imunisasi tubuh
   eksklusif dipatenkan dan satu2nya semulajadi di DUNIA
Vitamin C
   juga bertindak sebagai "immune booster"
   membantu penghasilan sel darah merah yg akan memusnahkan bakteria untuk mengelakkan simptom lebih berbahaya (denggi berdarah)
Bertindak sebelum terlambat demi diri dan insan tersayang.
Jaga diri, jaga hati ❤
Luv,
Hanys jehari
Certified Shaklee Distributor

Kenapa? Kenapa ramai mak mak suka HERBAL BLEND?

Assalamualaikum dan hola!
Yang banyak beli Herbal Blend dari saya adalah MAK MAK.. ada jugak BAPAK BAPAK tolong belikan..
Sebab murah tu, satu hal la kan..
Kenapa? Kenapa ramai mak mak suka HERBAL BLEND?
TIADA STEROID
================
 Tahukah anda kebanyakkan krim gatal yang anda perolehi dari hospital, klinik atau farmasi mengandungi steroid?
Krim gatal jenis ini banyak digunakan. Ia hanya boleh didapati dari klinik, hospital dan farmasi. Pembeliannya tidak memerlukan surat (prescription), tetapi pembelian termasuk di farmasi memerlukan pembeli mencatat nama dan alamat sebagai menurut peruntukan undang-undang.
Antara steroid yang selalu digunakan ialah hydrocortisone, betamethasone, clobetasol, triamcinolone, momethasone, clobetasone, dsb. Sebagai contoh, jenama Daktacort yang dijual mengandungi hydrocortisone.
Krim jenis ini banyak digunakan untuk:
⚡️merawat ruam lampin (selalunya dicampur dengan ubat anti-kulat) seperti Daktacort, Candacort, Decocort, dsb

⚡️gatal-gatal disebabkan alahan (allergy) seperti Elomet, Hydrocortisone, Betnovate, Dermovate, dsb

⚡️gigitan serangga

⚡️gatal di bahagian sulit - selalunya lelaki menghadapi masalah gatal di celah kelangkang psoriasis seperti Dermovate, Diprosalic, Beprosalic, Elomet, dsb

❌Krim-krim ini tidak boleh digunakan‼️‼️
untuk jangkamasa panjang dengan banyak. Ia harus disapu nipis-nipis ke bahagian yang kena. Sekiranya boleh, tidak perlu digosok, cuma sapu sebagai satu lapisan yang nipis.  

Antara kesan-kesan sampingan steroid ialah:
❄️ia akan menipiskan kulit anda
Sekiranya penggunaan berlebihan (lama atau banyak), mungkin akan berlaku penyerapan ke dalam badan (systemic absorption) yang boleh membawa kesan-kesan buruk terhadap kesihatan anda

Ada di antara steroid yang digunakan agak kuat dan tidak sesuai untuk bayi.
Untuk bayi, steroid yang boleh digunakan ialah hydrocortisone atau mometasone (generasi baru). Jenama terkenal seperti Econazine tidak sepatutnya digunakan pada bayi.
Krim yang mengandungi steroid betamethasone, clobetasol, triamcinolone tidak sesuai untuk penggunaan pada bayi atas sebab-sebab yang dinyatakan di atas.
Sumber:
http://farmasianis.tripod.com/steroid.htm
Sebab tu saya pilih Herba Bland!!!
Jadi... mak mak dah boleh start cek krim gatal yang duk sapu kat anak tu ye..
Jaga diri, jaga hati ❤
Luv,
Hanys Jehari
012 3594266
Certified Shaklee Distributor

Thursday, September 3, 2015

heaven kannnnnn?

Nasi Goreng Bodo

Resepi Nasi Goreng Bodo

Bahan asas
============
1. Nasi
2. Bawang besar potong mayang
3. Cili padi ditumbuk
4. Telur
5. Garam

Additional
===========
1. Sosej potong nipis goreng dulu
2. Lobak potong halus
3. Kacqng panjang potong kecik kecik
4. Kiub tomyam kalau nk jadi nasi goreng tomyam.

Cara masak
*************
Masuk kan cili padi, smpai cili tukar color. Masukkan telur goreng hancur2. Masukkan nasi, bawang dan garam. Siap.
Nak extra?
Tambah la bahan bahan additional tu.

Siqp. Makan. Simple je. Tiap pagi boleh buat untuk suami😘

Love, hanys.