Tuesday, March 15, 2016

Resepi ESP yang BEST


ANTARA RESEPI ESP YANG BOLEH TRY
1)  1 sudu bancuhan ESP + Air Suam
ingatt, jangan bancuh dengan air panas ok, bancuh dengan air suam/masak je. Kalau bancuh biasa akan dapatkan keaslian rasanya
2) 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk (Susu kotak atau susu tepung)
Macam Irine try dekat gambar atas tu :) Try lahh, trust me! memang sedap.
3) 1 sudu bancuhan ESP + Milo
4) 1 sudu bancuhan ESP + Twister Oren
5) 1 sudu bancuhan ESP + Fresh Milk + kurma
(kurma tu rendamkan dulu dan boleh potong saja kecil2 mahupun blend)
6) 1 sudu bancuhan ESP + Ribena 
7) 1 sudu bancuhan ESP + Nesvita 3 in 1
8) 1 sudu bancuhan ESP + Susu Anmum
9) 1 sudu bancuhan ESP + campuran buah-buahan dan blend
(boleh pilih buah kegemaran anda)
10) 1 sudu bancuhan ESP + Horlicks
11) 1 sudu bancuhan ESP + Nestle Bliss
12) 1 sudu bancuhan ESP + Meashake/Performance Drink/Cinch Shake
Cadangan Sukatan dan Waktu Minum ESP
=====================================
Sukatan : 1 sudu besar ESP + Air Kegemaran Anda (suggestkan 2x sehari ye.)
Macam Hanys sendiri,  jenis kadang2 terlupa nak makan waktu pagi, so breakfast Hanys akan replacekan breakfast Hanya dengan ESP sebelum buat apa kerja. Hanys sangat suggestkan sape yang pegi kelas/kuliah/kerja awal awak pagi tak sempat makan, pleaseeeeeeee minum ESP.hehe! Boleh elakkan perut korang berbunyik pelik. Tak da la bunyi lagi kpop ke.. kencorong ke... ESP ni boleh mengenyangkan kita tau, so time belajar/kerja rasa selesa je selain kekal bertenaga lama.
Tips ESP
==========
Jangan bancuh dengan air panas, air kafein atau air berkarbonat sebab boleh hapuskan nutrisi.
Jangan ambil lebih dari 3 sudu sehari kerana ini akan membebankan ginjal. Tapi depends juga pada keperluan protein seseorang..
Gunakan tumbler atau shaker atau botol tupperware untuk menggoncang/SHAKE bancuhan ESP untuk lebih mudah larut.
Kalau guna sudu sahaja, nanti tak semua yang larut, jadi berketul-ketul. Hanys suka yang ketul ketul ni..  sedap dap dap 
REMINDER : srkarang ada shaker dah.. memang best.. 
Ingin mengetahui best price untuk ESP Yes! jauh lebih murah dan ni adalah harga promo ye!
Jom whatsapp hanys 012 3594266
#jagadiri #jagahati

1 comment:

Nadiah Suhaidi said...

Good Sharing. ESP memang best