Thursday, December 31, 2015

Recap 2015

Assalamualaikum.

Its been a while. Pheww. Bersarang blog.

Dah 31 December 2015. Esok, 2016. Sekejap je.

Apa yang berlaku setahun ni?

1. Umrah. Alhamdulillah, buka 2015 dengan umrah. Menjejak kaki ke bumi ambiya, subhanallah, rasa untung sangat diterima di sana. Jemput kami lagi, ya allah.

2. Haznor. Arwah haznor. Pergi menemui Ilahi 2 hari lepas saya balik dari umrah. Doa saya di Raudhah, andai takdirnya untuk dia sihat, sihatkanlah dia secepat mungkin. Andai ini ajal nya, permudahkan buat dia. Ya, sungguh mudah dia pergi. Sampai sekarang kami masih bercakap tentang dia. Sungguhla, ajal orang baik itu sungguh mudah. Alfatihah.

3. Hectic dengan kerja. Balik kul 10 malam. Tak tau la how will get paid back. Doa yang baik baik untuk bulan 3. Huhu.

4. Ayda Jebat. Finally dapat jumpa bersua muka dengan budak bubbly ni. Mulanya cuak jugak. Kot la.. tak sepeti yang di gemburkan. Tapi first time jumpa.. shes so lovely. Dan teruslah episod berjumpa dan berjumpa dan berjumpa. Sampai dah kenal. Sampai dh tahu nama.

5. AJScreamer. Mengenali Ayda jebat, memang tak sah kalau ignore AJS. AJS bukan sekadar fan club. More to family. We protect each other. We back up each other. We protect ayda. We meet many times. We build relationship stronger and stronger. Alhamdulillah. No wonder hubby suh tukar nama.. AJfamily. Haha.

6. Gathered with my besties. Miss them so much. Walau tak cukup korum. Walau ada yang drop out. Thanks untuk yang masih setia bersama. 13 tahun yang sweet and bitter. Inilah sahabat yang terima saya dengan demam korea.. demam ayda jebat. Yang mampu mengutuk kegemukan ku. Haha. Stay strong gaiz! Coz i always need u all around. Sarangae namja chingu!

7. Semi Final Muzik Muzik. First time involve dalam benda macam ni. Semuanya sebab Ayda. Dekat 50 orang jugak yang turun. We met everyone. We greet each other. We screamed for ayda. Walau Siapa Diriku tak ke AJL, tapi tak apa. Good effort. Cuba lagi.

8.  Oh My Venus. Macam biasa.. setahun sekali je akan pulun dan fanatic dengan sesebuah drama. Last year pinochio. Tahun ni oh my venus. Tetiba jadi fanatic So Ji Sub. Habis drama dia yang lain saya layan jugak. Well, hes good. Hes cool. He's the only SO GAN ZI. Tak boleh nak move on dari drama ni. Serasa umur masih 21 tahun.. berborak drama korea ni buat rasa masa terhenti. Well, i have few people with the same soul. Thanks so much my lalings!

9. Tahun ni dapat beraya dengan berat idaman! Haha. Siap dapat pakai baju kurung moden.

10. Dua kali ke cameron. 1 day vacation dan 3 day hectic jammed vacation. Apa apa pun.  Seronok sebab dengan orang yang cool dan ada my gravity, aqil!.

Ok.. cukuplah 10. 10 happy momments. Bad momments? Kita lupakan..  cukup sekadar jadi guidance.

Welcome 2016. Welcome 32 years old. Harapan? Better me. Better economy. Bigger family. Haha.

Sarangae yarabun!

Hanys Jehari
31 Dec 2015.